iPod Touch

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mihoo 7. 1. 2008 00:00

sranda ze to frci aj na tuzkove baterky
mihoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 1. 2008 14:21

Co to? co jsi to koupil za adaptér?
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 7. 1. 2008 16:37

tak ja se pokusim taky odpovedet :P

- ze predku je prakticky neposkrabatelny, ale zadek se poskrabe temer hned... ale pres ty smouhy od prstu to nikdo nepozna :P Folie, tam byla, da se tam nechat, ale potom de celkem spatne mackat tlacitko HOME, staci si folii trosku prizpusobit... Jinak po sundani na ipodu nic nezustane a kdyby tak vycistis pomoci hadrku ktery aple do baleni zabalil ;-)

- jailbreak je skvela vec, bez ktere bych si ipod touch nejspis nekoupil ->jailbreak -> ziskate mnoho novych vyuziti telefonu, alespon prozatim :) a ty mapy, napr. Maps, ktere jsou v iPhone a daji se doinstalovat do touchu

- me napr na touchi doma blbne wifi, tudiz jsem musel vyzkouset metodu ktera nepotrebuje rychle wifi v touchi... a zatim i kdyz se mi parkarat sekl jailbreak pri nahravani patchovani firmwaru, tak se vzdy dalo dat restore v itunes ;-)

-ktery data mas na mysli? ted je ke stazeni plugin do safari diky kteremu mate moznost stahovat ruzne soubory z internetu (zatim ovsem typu souboru ktere se daji stahnout neni mnoho, ale to se casem napravi :))

-do kapse se alespon me normalne vleze, taky jsem z toho mel strach ale jakmile jsem to vyzkousel, tak ho kolikrat v kapsi ani necitim, rozmery nejsou velke, jakmile ho udrzite v ruce poznate a navic je tenky ;)

- pokud by jsem neprovedl jailbreak tak az tak moc vyuziti ipod za ty penize nema, ale po jailbreaku se vse zmeni, muzete si zmenit kteroukoliv ikonku v touchi, zmenit texty ktere se kde zobrazuji a dalsi blbustky, doinstalovat hromadu dalsich aplikaci, her, emulatoru(NES, PS1, GBA) Jinak urcite bych do nej sel znova :)
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mihoo 7. 1. 2008 19:25

ten adapter je krabicka do ktorej idu 4 AAA tuzkove baterky s 10 cm kablom na konci ktoreho je iPod koncovka, ked dochadza baterka tak zapojis na ipod a surfujes dalej, este neviem aku to ma vydrz, kupil som 1000 mAh baterky, tak nabijem s otestujem to, s tymi co tam boli to slo 2 hodiny, ale to boli neznackove
mihoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 1. 2008 22:28

Daty jsem myslel, klasický download z netu, prostě že bych si stáhl nějaký archiv, nebo mp3 apod. a uložilo se to do nějaké složky..a poté třeba přetáhl do kompu..nebo když si stáhnu nějaký archiv s dokumenty půjde rozbalit a prohlížet přímo v něm?

Jinak pokud tam folie je, tak to je good, já myslel to, že se dají koupit různé "chránící" folie na přední i zadní stranu a že když bych ji třeba po cca 4 měsících chtěl sundat, tak ať mi na něm nezůstanou nějaké zbytky lepidla nebo tak...

Jak říkáte, tak s jailbreakem pokud nějaký problém dostanu se zpět..?No zatím jsem četl pár návodů a viděl pár videií, a zatím se v tom trošku ztrácím, ale to teď nebudu řešit, když ten přístroj nemám..

Jo ještě dotaz, ohledně wifi, třeba my ve škole se připojujem k síti buď pomocí certifikátu nebo přes vpn, dá se tam jedno z toho použít? jinak to je velké mínus - ve škole bych neserfoval :)

Co se týče celkově touche, tak se mi líbí čím dál víc..jako klasický mp3 přehrávač mi přišel sice revoluční, ale zbytečný...teď když vidím co všechno dovede, tak bych spíš řekl, že to je PDA, které umí přehrávat mp3 :mrgreen: No ještě popřemýšlím a asi do něho půjdu..

Jinak uvažoval jsem o nákupu přes Ebay cena cca od 6700 - 7500 i s poštovným za 16GB verzi což je více než slušná cena..Nemáte někdo s nákupem touche přes Ebay zkušenost? Taky se mi tam líbí různá pouzdra na něho určitě bych o nějakém taky zauvažoval..Používáte nějaké?

Jinak pište klidně i další štastlivci své postřehy atd :P

mihoo:Tak to jsem zvědavý jak to vydrží, i když tahat k tomu další krabičku, ale někdy se to může hodit :wink:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 8. 1. 2008 15:08

Jo s jailbreakem a pluginem pro safari se da stahovat, potom se soubor ulozi do private/root/Downloads nebo jak, a z tama si muzes soubor nahrat do pocitace pomoci total commanderu a pluginu do nej nebo pomoci CuteFTp/WinSCP ;-) kdyztak pokud bys neco stahl, a program urceny k pracovani se stazenym dokumentem by potreboval mit stazeny dokument v urcite slozce, tak se da jednoduse zkopirovat pomoci MobileFinder nebo terminalove aplikace :)
pracovat s archivy ipod touch muze umet po doinstalovani aplikace, bouzel zatim neumi pracovat s office dokumenty...
Jo pokud se neco pokazi s jailbreakem nebo budes mit potrebu kvuli nake zavade pristroj reklamovat pouze restorujes firmware v itunes a des..
u te site nevim, ja se v tehle pojmech nevyznam :D
a ta cena pres ebay je hoodne slusna kdyz si pomyslm ze ja jej kupoval za zhruba 10 000 pred vanocema, coz bylo nejlevnejsi co se dalo sehnat v cr...
Jinak pouzdro nepouzivam, vsechny co jsem uvidel se mi moc nelibi, akorat jedno bylo hezke ale v cr to neni dostupne, pouze v americkem apple store
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hollowback 8. 1. 2008 15:28

na skole mam taky pripojeni pres certifikat nebo vpn (banska :) ) a jeste jsem se nepripojil. pres certifikat vuubec a vpn klient v ipodu je...ted nevim jeslti se tam naobjevil az po odblokovani...ale jeste jsem se nepripojil
jinak v Ostrave se na neho muzes podivat v ShoppingParku. Je tam stanek Apple a maji tam jeden na ukazku.
Athlon 64 X2 3600+, Gigabyte MA78GM-S2H, 2 GB AData DDR2 800MHz, 120GB Seagate 7200rpm, 250GB IBM Fedora 7
For Those About To Rock
WE SALUTE YOU!!!
Hollowback
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 8. 1. 2008 18:27

aha takže pokud stáhnu nějakou aplikaci, tak ji poté musím dostat pomocí winSCP nebo FTP do kompu a z kompu naistalovat? Ale některé aplikace se instalují přímo přes ten installer, ne?
tak to je super, co se týče toho stahování..jinak, že zatím neumí pracovat s office dokumenty to se si myslím, změní aplikací bude určitě přibývat, ještě teď když apple uvolní SDK...Co se týče pouzder tak na e-bay toho je hafo, za třetinové ceny než u nás..Pokud ho mají v apple store, určitě bude i na e-bay..hoď link ať ho zkouknu :wink: mě se libí např. něco takového:

Pouzdro

Není to úplně to nejlepší, viděl jsem i lepší, ale nějak na rychlo nemůžu nic najít :) Nebo potom něco sportovního z nylonu...

Podobné pouzdro jsem v čr viděl za 950 kč, tady to vychází ani ne na 300 kč i s poštovným..ale to je záležitost vkusu, každému se líbí jiné..včera jsem tam viděl takové pěkné bílo-oranžové dneska už tam není..

JJ, ceny na e-bay jsou super, takže pokud do něho půjdu tak jedině tady..u nás bych za něco dal někde i pomalu jednou tolik..

Ještě mě zajímá z čeho je ten displej? To je nějaké sklo? Je nutné na něho nějak výrazně tlačit..? Nebo to je něco podobného jak na Sony Ericssonu M600i..?


Hollowback:
Chodíme na stejnou školu :wink: To, že nefičí certifikát mě ani nepřekvapuje..ale myslel jsem, že přes vpn se to podaří rozchodit..

Jinak asi budu muset navštívit shopping park a podívat se mu na zoubek :lol: Ani nevím, že tam apple má nějaký stánek..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 8. 1. 2008 19:56

No Installer vlastne pracuje formou jako napr apt v ubuntu... Muzes si pridavat ruzne Sources, ktere najdes ruzne po internetu, nebo si muzes aplikace najit na internetu a nahrat do ipodu pomoci winSCP pripadne total commanderu.
Displey nevim z ceho je vyroben, ale dotyky staci jemne :) a dokaze to rozeznat lidsky prst od napr latky... zkousel jsem to ;-) SE M600 jsem v ruce nedrzel takze nevim :)
jinak to pouzdro co se mi libi je tohle, ono to ani tak neni pouzdro ale vypada hezky :P
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/W ... A#overview
tady nake screeny
http://www.techwarelabs.com/reviews/pho ... one_cases/
ucet na ebay nemam takze je to celkem nemozne..
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 8. 1. 2008 21:34

Pouzdro celkem pěkné :P

Jinak jak projíždím E-bay, tak tam jsou k vidění 2 krabice..na jedné je na obrázku John Lennon..na druhé nějaká ženská..Víte někdo jaký je v těch baleních rozdíl? Jinak taky jsem si všiml, že na jedné krabici bylo, že Ipod byl vyrobený v Číně..Což mě ani nepřekvapuje :) ale zajímalo by mě kde byl třeba vyrobený Váš..jestli to vůbec dělají někde jinde :P
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 8. 1. 2008 22:19

ty obrazky jsou dany nakymy tydny vydani co jsem cetl na anglickych forech. ale zadny rozdil mezi nimi neni. jinak na touchu mam napsane: designed
by apple in california. assembled in china. ;-)
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 8. 1. 2008 23:06

Tak to je to samé co jsem viděl na tom e-bay..Jinak napadl mě další dotaz :P Můžu si taky potom vytvořit svoje složky, do kterých bych to umísťoval?Nebo to sype všechno do rootu? Když si tam natahám nějaké data - e-books, nějaké pdf...abych v tom neměl guláš..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 9. 1. 2008 07:17

po stahnuti a presunuti souboru pomoci finderu nebo terminalu by to melo jit, ale pri downloadu zatim nejde vybrat kam ulozit ;-) ale tech moznosti bude pribyvat precejenom nas cela uvolneni SDK a urcite programatori/hackeri dopisou programy k dokonalosti :)
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 9. 1. 2008 17:50

Taky si myslím, že toho bude čím dál víc..Jinak pořád se ptám na všechno kolem, ale ne na to, k čemu je primárně určený - přehrávání hudby :) Tak jak hraje..? předpokládám, že kvalitně :)

Ještě jak tak procházím e-bay, tak skoro u každého modelu je vyznačeno MPN (Manufacturer part number) a potom nějaké to číslo..K čemu to je? něco jako výrobní číslo, lze z něho něco vyčíst nebo tak?
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod watterman 9. 1. 2008 19:30

Me kvalita celkem vyhovuje, ja se v tomhle smeru vubec nevyznam, ale zni to pekne :D hlasitost je akorat, v hlucnejsich mistech napr autobus, to musim nechat hrat na plne pecky, hlavne me prekvapilo ze sluchatka dodavana od apple perfektne sednou do usi, coz se mi nikdy u ostatnch sluchatek co jsem pouzival k ruznym mp3/mobilum nestalo... Nemam jine sluchatka nez ty od apple takze nemuzu porovnat. kazdopadne me to staci, mas na vyber aji cca neco kolem 20 predvoleb equalizeru, a kdyz vyberes ten spravny tak je zvuk hned mnohem lepsi :) nevim co bych k tomu rekl... :P
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP
iPhone 16GB Pwned - working really good
watterman
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků