navod jak sdilet internet v male siti (zapojeni sítě)

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod maestr0 14. 5. 2007 21:10

Pokud mas winXP profi, tak zrus "zjednodusene sdileni" a nastav prava pristupu ve slozce zabezpeceni.
X m a e s t r o . c o m
maestr0
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod supergo 22. 6. 2007 11:37

pokud tedy na hlavnim pocitaci (stolni PC) u sitovky ktera je pripojena k netu nastavim sdileni internetu a automaticky se zapne DHCP server, stejne na druhym pocitaci musim nastavit vychozi branu, zejo?

protoze IP mne to na notebooku nacte automaticky, ale web mne nejede :(


aha...tak zato muze kerio...musim to trochu "postelovat" ;)
Athlon64 3000+; Asus A8N-E; Brand 512MB 400Mhz; H.I.S. x800GT; WD 200GB sataII; EuroCase ML8015; LG Flatron 17" CRT
supergo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mattone 2. 8. 2007 10:23

dobry den
mam problem :(
podle vaseho clanku, podle jinych a z hlavy sem nastavil takoveto pripojeni, funguje sdileni dat atp, ale nejede internet
ping jde, vse jde
nevite co by to mohlo byt?
mam jeste wifi kartu
dik m jircik
mattone
Junior

Odeslat příspěvekod M4iL0 12. 11. 2007 19:31

Zdravím,
Mám takový problém, kdysi když jsem sestavoval síť mezi PC a Ntb tak to šlo normálně ale teď když jsem to zkusil znovu tak mi to vubec nejde, teda jako propojit to jde ale druhá strana nevidí nasdílené soubory jednoho počítače (nejde to na ani jednu stranu). Když zkusím pingnout oba počítače tak se vidí, odezva minimální (<1ms), žádný ztracený paket ale soubory jako by nebyly nasdílené, no ani ve skupině se mi neobjeví oba počítače. Opravdu si nevím rady, poraďte někdo
Díky
PC- WinXPPro, Ntb- WinXPHome
M4iL0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Crozz 14. 11. 2007 20:12

prosim o radu,chtel bych propojit dva pc aby i na tom druhem pc sel internet co jde na prvnim,dle navodu v prvnim prispevku sem mozna pochopil ze na to staci ten kabel(UTP Patch kabel) jak se ale potom bude chovat internet na druhem pc? bude tam behat jen kdyz bude zaplej 1 pc? jaka bude rychlost? a proc se teda pouzivaji switche a routery? diky sem laik ja vim...
checht
Crozz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M4iL0 18. 11. 2007 18:59

Taky nejsem nějaký profesionál (tohle jsem ještě nezkoušel), počítače doufám že propojené máš, povolit internet se dá ve vlastnostech toho určitého připojení v záložce "Upřesnit". Internet by se měl chovat úplně stejně jako na prvním počítači ale pojede jen když bude ten počítač, přes který je internet zapojen, zaplý. Rychlost by se měla rozdělit na polovinu. Routery se používají protože, nemusíš mít zaplý onen počítač ke kterému je internet připojen ale internet je připojen přímo do routeru a sám přiřadí IP adresy DHCP serverem každému počítači a rozdělí jim internet.
Switche složí jen pro propojení více počítačů mezi sebou.
M4iL0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirekjanda 27. 11. 2007 14:08

Ahoj, uz jsem vyzkousel vsechno mozny i nemozny a stale si nevim rady.Stolni pocitac mam pripojeny k internetu pres reuter s jednim vystupem. V tomto pocitaci mam dalsi sitovou kartu, pres kterou bych se rad propojil s notebookem a poskytoval internet i na nej.Pocitace propojim krizovym kabelem a at nastavim IP manualne nebo necham automaticky, pocitace se mi vubec nenajdou, navic kdyz chci povolit sdilene pripojeni k internetu, nastavi se mi i na druhe sitove karte IP na 192.168.0.1 a tim padem prestane jit internet i na tom prvnim. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
mirekjanda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RifIN 12. 1. 2008 12:22

Takový návod jsem ještě v životě nevděl! Má zásadní nedostatek - JE TAM VŠECHNO, CO POTŘEBUJI!:-)))
Není možné, aby existoval návod, kde je všechno stučně a jasně popsané! To nejde!
RifIN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lepi 16. 1. 2008 00:36

Caute,ja si zase neviem dat rady s MSI RG60SE routrom.Vsetko fici tak ako ma wifi aj lan,lenze ja mam internetove pripojenie cez LAN a neviem sa dostat k dalsim uzivatelom netu co su na sieti vytvorenej poskytovatelom internetu.Za pomoc vopred dakujem.A dopocul som sa ze sa da cez router ovladat pocitac aj z ineho pocitacu na dialku,ked by mal niekto navod ako sa to robi velmi by som mu bol vdacny!!!
lepi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kamilt 5. 7. 2008 16:01

Ahoj potreboval bych poradit snazim se spojit NB s PDA Pomoci ad-hoc a nejak se mi nedari.Mohl by mi nekdo poslat nejakej navod.Diky Kamil
kamilt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Schaschek 16. 7. 2008 20:15

dobrý den, přečetl jsem si návod na zapojení místní sítě..mám ale takový problém..nyní mám nové připojení od O2 - přes Modem - D-link DSL - G684T...jsem připojen přes síťový adaptér..internet mi normálně jde, avšak problém je s PSP sítěmi a sdílením dat..ať už Strong DC++, nebo Bitlord mi nefungují. Před tím mi to normálně chodilo bez problémů. Dozvěděl jsem se, že, aby mi to šlo, tak musím mít nastaveny údaje o Adrese IP, Masce a výchozí bráně v záložce Protokol sítě Internet TCP/IP - vlastnosti...já tam mám nastaveno získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky..to samé mám nastaveno u serveru DNS..nevím jak to nastavit, tak bych tam měl ručně nastavenou IP, Masku a výchozí bránu..chci aby mi výměnné sítě fungovaly, avšak nyní mi to nejde..(ve Strong DC++ pouze v režimu passive, v BitLordu vůbec)..prosím o radu..předem děkuji..
Schaschek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 16. 7. 2008 20:47

Ahoj,
pokud tvuj router podporuje UPnP a mas spolehlivy firewall pouzij tuto technologii. Dovoli aplikacim automaticke mapovani portu pro prichozi konexe.

Upozornuji ze UPnP dovoli VSEM aplikacim BEZ VEDOMI uzivatele vytvaret DIRY do firewallu. Ale ani kapesni nuz nepatri malym detem do ruky, ze?

MP
Miroslav Pragl
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Schaschek 17. 7. 2008 07:15

děkuji za radu, ale jsem v tomto směru poměrně začátečník..firewall mám normální z W XP..Kerio mi blblo, tak jsem ho odinstaloval..
Schaschek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 17. 7. 2008 09:32

Osobne provozuji UPnP s ochranou pouze WinXP firewallem a povazuji to za naprosto dostatecne (+ MS ForeFront security jako antimalware).

Ovsem neejlepsi ochrana ti sedi na krku!!!

MP
Miroslav Pragl
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaravor 26. 7. 2008 11:35

Prosim o pomoc... Poridil jsem si notebook a wi-fi USB adapter pro notebook a pokousim se postavit domaci sit. Na obou pocitacich jsou XP SP2. Nastavil jsem IP adresy a masky podsite. na notebooku jsemvytvoril pripojeni a pripojil se k nemu pres PC. Hlasi mi 100% signal. Kdyz vyzkousim ping z notebooku, je 1ms s 0% ztratou, ale kdyz to vyzkousim z PC, tak pise jen "vyprsel cas spojeni"... firewall vypnuty... co mam vyzkouset?
jaravor
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků