FI MUNI X FEI VŠB - kam jít?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eRiper 13. 4. 2008 11:41

Jelikož jsem už teď před příjmačkami přijat na obě fakulty, nemůže se rozhodnout. Asi dvě nejdůležitější kritéria jsou vzdálenost a náklady. Do Ostravy to mám vlakem 30 km , do Brna 150 km. V Ostravě budu mít bydlení zadarmo v Brně ne. z toho vyplývá, že Brno vyjde na 7000+ Kč a Ostrava 3000+- Kč. Zbylé peníze (z těch 7000 Kč) mi zůstanou.
Pak bych vám byl vděčný, kdybyste sem psali vaše zkušenost se studiem na těchto fakultách, Prosím ZKUŠENOSTI ne DOHADY. Jak hodnotíte náročnost studia, vybavení školy, profesory...
Ještě dodám že na FEI VŠB se hlásím na Informační a komunikační technologie obor Informatika a výpočetní technika. FI MUNI Informatika obor Počítačové sítě a a komunikace - tady byste někdo mohl napsat jaké jsou rozdíly mazi teoretickým a praktickým průchodem.
Snad se rozhodnu dobře :kuk:
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 15. 4. 2008 18:42

Nikdo z vás tam nechodí?
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 15. 4. 2008 19:10

Jsem na FEI a jsem velice spokojen!!
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod Koblih 15. 4. 2008 19:20

Ja jsem taky na FEI,prvak,zatim nemuzu hodnotit
N97 mini > Samsung galaxy mini > Samsung galaxy ace 2 > Galaxy S4 mini
Fabia I Combi Elegance 1.4 16V 74kW
Koblih
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tučňák 15. 4. 2008 23:22

Taky FEIka 3. rokem a jsem spokojen se vším. Náročnost, tak není to žádná flákačka, osobně můžu říct, že jsem před začátkem nečekal, že to bude až takový zápřah. Nezdá se to, ale je toho celkem dost. Určitě předměty, které jsem zatím absolvoval tak byly i takové, které mi přišly naprosto zbytečné a k ničemu na druhou stranu těch zajímavých předmětů co mě i bavilo byla většina :) Co se týče vybavení školy, tak máme ve škole určitě pár velice dobře vybavených učeben. Grafici mají tuším i nějakou svou "special". To samé "síťaři" - ve škole si můžeš udělat absolvovat i Cisco network academy, takže vybavení pro studium sítí je taky výborné. Co se týče ostatních učeben, tak bych to nehodnotil určitě špatně. Osobně to stejně nevyužívám, poněvadž většinu věcí dělám na nb. A co se týče lidí, tak si myslím, že na katedře je celkem dobrý tým vyučujících. Samozřejmě narazíš na lidi, kteří ti prostě budou nesympatičtí a nesednou ti. Jiní zase jsou "celoplošně" známí :mrgreen: ať už v pozitivním nebo negativním slova smyslu a po příchodu do školy o nich velice rychle uslyšíš. Samozřejmě se k tobě chovají jinak v 1. ročníku a jinak ve 3...V prvním je spousta těch, kteří to šli prostě zkusit a za půl roku už tam nebudou - těch je 50%. Takže ten přístup některých se podle toho řídí. Ale jinak teď ve 3. ročníku se dá skoro se všema vyjít a s valnou většinou z nich je ten vztah takový spíš kolegiální než, že by to bylo striktně student - profesor. A to platí jak o doktorandech, tak asistentech.

Takže za mě ti s klidným srdcem můžu doporučit FEIku, i když nemám srovnání s druhou stranou..Pro mě by hovořily i ta vzdálenost a finance ;-)
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eRiper 16. 4. 2008 12:39

Tak s těma profesorama je to jako na gymplu. V prváku je to ještě jak děcko s dospělým a teď ve čtvrťáku je to prostě takové pohodové (až na některé staré škebly). Já prvně byl rozhodnutý pevně pro MUNI ale pak se to nějak spočítalo s těma financema a dilema bylo na světě. Co jde tak na veřejnost slyšet, tak báňská jde s kvalitou hodně nahoru a už to není taková ta záchytovka jak se říkalo. Rozhodně to nechci zkusit jen na půl roku, protož kdyby mě vyhodili, nevím co kromě práce s kompama bych mohle dělat. Nejvíce by mě asi bavilo (nevím to jistě - to se prostě pozná až přímo na vyšce) něco se sítěma atd. Programátora by mě dělat nebavilo. To si nedokážu předstait že bych celý den hleděl do nějakého kódu atd...brrr
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 16. 4. 2008 22:39

Tak mě přijde kvalita určitě vysoká a srovnatelná s Brnem či Prahou, každá škola má něco do sebe..Je sice hezké, že tě baví sítě a chtěl bys si to dělat, ale pokud chceš studovat IT na VŠ tak se bez programování neobjedeš. A u bakalářského studia to je samé programování v každém semetru jsou aspoň min. 2 nebo 3 předměty do kterých je nutné nakódovat 1 nebo 2 semetrální projekty. Celkem záhul to byl minulý semestr, tam toho bylo fakt hodně..Do styku přijdeš s hoďně jazykama (Java, C - nízkoúrovňové - ovládání teploměru připojeného na sériový port a podobné hlouposti, C++, C#, samozřejmě i nějaký skriptovací jazyk atd..)

Takže, pokud tě aspoň trošku nebaví programování nebo nemáš aspoň základy programování, tak to budeš mít hodně těžké. :idea:
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eRiper 17. 4. 2008 15:59

Tak jasně že programovat na vysoké budu. Já neříkám že mě to nebaví, ale čistokrevný programátor bych být nechtěl (třeba mě to ale chytne :-) ). Ve škole děláme jen v Basicu ale tak na pochopení "co a jak" stačí. Stejně se má na vyskokou chodit (to říkají sami vysokoškolští profesoři) jen s opravdu minimální zkušeností s programováním, protože na mnohých středních školách učí bludy. Prostě takové minimální základy mám. Už se chápeme?
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 17. 4. 2008 17:06

JJ už jo :-) V tom případě si myslím, že pokud sám chceš, tak by jsi neměl mít problém ;-) Nejdůležitější na úvod je pochopení principů OOP, pak už to jde :-)
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eRiper 17. 4. 2008 20:36

OOP?

Ještě by semohl ozvat někdo z MUNI ať to mám pokupě :-)
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 18. 4. 2008 10:01

Objektově orientované programování
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WarCZ 18. 4. 2008 23:15

Nemužu radit protože mam echo jenom z FITU v Brně ale moje naklady na Brno ( Fekt - Vutbr ) jsou 5500Kč + 700Kč přidavky. Dojezd 189Km. nejvice žere ted jidlo ( zdražili z 19,9 na 30Kč parchanti :o( ) a koleje ( 2800Kč ) cesta vezme 106Kč za jizdu. šalinkarta 540Kč za 3 měsice. a pak už drobně vydaje.

PS: Brna ma sve kouzlo ale leze hrozně do peněz. Určitě mi přijde ale pěknější než Ostrava ( jezdim tam dost často ) hlavně třeba pruměrnym věkem obyvatel Brna :o)
https://zabovreska.webnode.cz/
Hodinky: Pebble Steel
Registrován od 19. 2. 2006
WarCZ
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eRiper 19. 4. 2008 20:00

Tak já jsem v Ostravě jako doma, takže mi přijde taková normální. Jasně že je Brno hezčí atd... Tak co slyším Ostravaky, tak co se týče kvality jsou spokojeni...mno bude to těžké rozhodování. Taky znám pár lidí co z Brna uteklo do Ostravy.
eRiper
Junior

Odeslat příspěvekod running-free 20. 4. 2008 17:22

Na FI si zas tak nezaprogramuješ pokud nechceš. Na bakalářovi je povinné jenom buď C++ nebo Java po jednom semestru. Ale pokud by tě to bavilo tak je zase možné zapsat si kurzy pokročilé Javy, C, C#.

Rozhodoval bych se hlavně podle předmětů. FI je víc teoreticky zaměřená, je tu důraz na funkcionální a logické programování, automaty a gramatiky, je tu dost drsná matika.

Škola je poměrně unixově orientovaná (spolupráce s RedHat, počítačů v hale s Windows je slabá čtvrtina,...), máš možnosti si zapisovat předměty z celé MUNI, mezi vyučujícími pár týpků co si zapamatuješ i na celý život at už v dobrém nebo ne:)

Ale přežít se to tu dá :) Zkus ještě pohledat na netu, takových srovnání už bylo...
Unix - systém který vám dá dost provazů na to, abyste se sami oběsili.
running-free
Junior

Odeslat příspěvekod szkandi 20. 4. 2008 17:52

jsem mirne mimo hru, ale koncim patym rokem na http://www.osu.cz , zkus se podivat, studuju Informacni systemy, dobra skola z meho pohledu.
* Futurama 4ever!
szkandi
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků