Notebook na CAD do 20 000Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 5. 2008 20:20

,,ten se hýbal na Radeonu X700,, co ma obycejna grafika spolecnyho s vyslednym renderovanim? Ta pomuze maximalne v realtime nahledu, jinak je to jen na CPU a CADy 3D apod - tam neni vykonu nikdy dost :)

,,na věcech v CADu závisí strejdův měsíční rozpočet,, Tak mozna by si strejda mohl vyrazne pozvednout rozpocet lepsi praci a mozna by mu zbylo i na lepsi HW :) Nicmene i ja znam jedno graf. studio kde v dnesni dobe delaji na PIII :) Ovsem k nim opravdu nechodim na tisk - nechci vedet na cem tisknou, jestli vubec maji plotter :)

Kdysi jsem si taky rikal jak je to na PIII svizne, pak jak je to sviznejsi na Athlonu 2600+ , a dokonce X2 3600+ ....cim lepsi ma clovek ale HW timnarocnejsi veci dela...ted je pro me louda i Quad 3,6 :)

,,Spíš z tvých názorů mám pocit, že už jsem je někde v recenzích a na fórech četl...,, je mozne ze se obcas opakuji, staci se podivat na pocet prispevku ,)

,,MMj kdo říkal, že daný člověk potřebuje miliony polygonů? ,, A ja mel pocit ze mu mame doporucit to nejlepsi co mu s CADem pomuze, nicmene jestli mu hces napsat, ze vykony HW je na CAD blbost a at si koupi z bazace P1,8 tak klidne :) Pod to ja se ale nepodepisu :)

Chce-li nekdo zalozit forum - poridte si na CAD stary HW, vsak on staci,, tak prosim, tady bych se nadale pls jen drzel tematu.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fridge 4. 5. 2008 20:31

No samozřejmě v realtime náhledu, to ostatní už není tak podstatné. Jestli renderuje minutu nebo dvě, to už je jedno. Jestli se to ale při každém pootočení zakousne, to už docela problém je.

Jo, neboj, taky jsem měl víc než 1 počítač, takže vím, co je to syndrom zvyšujících se požadavků.

Měli jsme mu doporučit to nejlepší do dvaceti tisíc. Nic lepšího než T8100 + X3100 / T5xxx + 8400M GS (pomalé FSB = nízký výkon, pozn. red.) v týhle cenový kategorii neexistuje. Na brutálně komplexní modely nechť si inkriminovaný koupí desktop. Ale jestli znáš NTB s Quad 3.6, klidně můžeš. Klidně bych si takový notebook za dvacítku taky koupil ;-) .
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 5. 2008 20:47

,,Jestli renderuje minutu nebo dvě, to už je jedno. ,, muj posledni render time z Maxwellu na Quadu 18hod 36min. :) Moje kancl. X2 2,5 GHz by to delalo o den dyl. jeste bych to mohl vyzkouset na notasku s 2,2 a 1,6 Ghz ale nejsem masochista a tyden na to nemam :D

Me spis jde o to, jestli sem mas i neco konkretniho. Treba tvuj vlastni tip?

OT: ja psal ze mam notasek s Quadem? Ja stojim hlavne za tim ze prace v DTP 3D a editace videa jsou na notasky vylozene nevhodne. Na to mam doma desktop s monitorem. Sic chapu ze lidi jsou odsouzeni i na praci s notasky, taky na nich obcas neco sbastlim.
Naposledy upravil Gruppe dne 4. 5. 2008 20:52, celkově upraveno 1
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fridge 4. 5. 2008 20:52

Co to renderuješ??? :shock:
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 5. 2008 20:53

ted concept car a dokonce tam neni ani moc svetel - odlesky se dodelaj v photoshopu :) Holt kdyz si s tim chce clovek pohrat do fotorealisticnosti... :) pridas mekke stiny, odrazy a ses v pr.. s vykonem :D

PS: ja to nevim ale ja bych ani ty nejjednodussi rendery zidle nebo odpadkovyho kose nedal za par minut. Kdyz to ma jit na velkoformatovy tisk tak to uz musi mit i vetsi rozliseni...

Ale chapu ze nekdo narysuje kliku nebo svornik a ma rendery hned :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fridge 4. 5. 2008 21:49

Jo takhle... :mrgreen: No strejda tam dělá i větší věci než jenom kliku, ale nemá to na velkoformátový tisk... Na dělání šíleností tvýho typu to chce výpočetní farmu :twisted:
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 4. 5. 2008 22:04

mensi chov uz jsem zalozil a pamatuju doby kdy renderovaly doma 3 notasky a 2 PC, abych stihnul zakazku a kdyby to slo, tak pripojm i kalkulacku :D
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rendy 21. 9. 2008 21:55

tak pánové, nakonec sme nic nepořídili, končila škola, proto se na vás obracím znovu, ted už ale opravdu příští týden potřebujem pro něco zajít... cenová hladina max do 25 tisíc..
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků