Co si myslite o Windows Vista?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod asgy 20. 5. 2008 14:55

Používám Windows Vista SP1, Windows XP SP3 a teď zrovna píšu z Fedory 9 a nemám problém ani s jedním z těchto OS. Každý z nich má své pro i proti...
Jinak s Win Vista nemám problém, vadí mi jenom pomalý náběh systému.
Time waits for no one...
asgy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ChristianoErwen 20. 5. 2008 17:49

Windows Vista používam skoro 3 mesiace a nenarazil som zatiaľ na žiadny závažný problém. K tomu mám aj SP1 a všetko beží hladko a systém mi štartuje iba 16 sekúnd. Myslím si, že Vista ide hore. Aj s XP-čkami to takto bolo na začiatku, ale mnohí vtedy ešte ani nevedeli čo je to XP, keď používali Windows 98 alebo 2000 a aj keď používali XP, tak mnohí zabudli na tie začiatky, pretože už sú 7 rokov zvyknutý na stabilný systém.
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,0GHz, 3 GB RAM 800 mhz, GeForce 7600GT 256MB, 1x120GB HDD, 1x320GB HDD, 1x500GB EX HDD, Windows Vista Home Basic (32-bit), Creative GigaWorks G550W

www.cheworld.sk
ChristianoErwen
Junior

Odeslat příspěvekod angelfury 20. 5. 2008 18:18

Mam Vistu Business s SP1 a uz od zacatku jsem s timhle systemem spokojeny, kvalitni system, nepada, ovladace take jsou na vsechno, tak nevidim problem proc u MS Vista nezustat i nadale :-)
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Junior

Odeslat příspěvekod -MS- 20. 5. 2008 21:38

Pokud ji pouzivas jen na praci tak se nedivim!!!
CPU: Atholn x2 4600+@2,56ghz (65W) , MB: ASUS M2N-CM DVI , VGA: integrovaná , RAM: ZEPPELIN 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz , HDD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 320G SATA II , Mechanika: LG GSA-H58N , Zdroj: 350W
-MS-
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4daPeace 20. 5. 2008 22:38

Vista x64 - nefunguje mi tiskárna HP DJ 710C - špatné 64-bitové ovladače přímo ve Vistách a HP už nové, natož 64-bitové, neudělá. Tím pádem pro mě bohužel nepoužitelné. Plus jsem nepochopil - spustil jsem instalátor ovladačů k bluetooth MSI Star Key 2.0 (3X Faster), ten si vyžádal připojení BT do USB, jakmile jsem ho připojil, nahrály si Visty bleskově ovladače své, pak doběhla mnou žádaná instalace a výsledkem bylo nefunkční bluetooth - kolize několika ovladačů. Nijak se mi nepodařilo upravit, aby si Vista v tomto případě nenahrávala ovladač automaticky. No s 32-bit verzi by se melo vyresit to hlavni - tiskarna, to BT snad nejak rozchodim.
4daPeace
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 21. 5. 2008 00:26

prave mi na te nove instalaci 3x sam od sebe spadl fox a skoncilo to zatuhem systemu :) Vista forever :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kevin a perry 21. 5. 2008 05:20

ChristianoErwen píše:systém mi štartuje iba 16 sekúnd.


Tak to bych chtěl vidět, možná tak z hibernace.
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ahorek 21. 5. 2008 05:54

A proč ne? Mě taky startoval chvilku, 2x projel proužek a měl jsem přihlašovací obrazovku. S dostatkem paměti je startování téměř srovnatelné s Windows XP, ale bez ní je to horor.
ahorek
Junior

Odeslat příspěvekod martin_o5 21. 5. 2008 06:47

Přesně tak. Mě také startuje za 28s(teď jsem to stopoval). Hlavní ovšem je, že po přihlášení se dá se systémem okamžitě pracovat, což se u rok staré instalace XP rozhodně nedělo.
"Štěstí je jako malé dítě. Musíte ho neustále podpírat a pomáhat mu"
martin_o5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chupacabras 21. 5. 2008 07:29

martin_o5, netrep sprostosti.
Ja mám na svojom notebooku rok staré XP a stále sú citeľne rýchlejšie ako čistá Vista...
Chupacabras
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin_o5 21. 5. 2008 08:08

Chupacabras: Přečti si ještě jednou co jsem psal. Mluvím o možnosti práce ihned po přihlášení.
Nechci se tu hádat - u mě(a rozhodně nejen u mě) se tak po roce na XP rozhodně nedělo.
"Štěstí je jako malé dítě. Musíte ho neustále podpírat a pomáhat mu"
martin_o5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chupacabras 21. 5. 2008 08:29

Prečítal som si, to sa neboj, teraz si prečítaj ty toto:

Ak nepoužívam hibernáciu (tj. normálny boot):
- Vista štartuje podstatne dlhšie ako XP
- po prihlásení sa rozhodne nedá pracovať ešte veľmi dlho, pretože jednak načítava aplikácie spúšťané po štarte (to isté ako na XP), ale tak isto načítava podstatne viac služieb ako XP

Ak používam hibernáciu:
- vtedy je Vista a XP dosť porovnateľné, XP môžem (opakujem MôŽEM) používať okamžite po prihlásení
Chupacabras
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin_o5 21. 5. 2008 08:40

:-) Nevím co na to říct.
To všechno samozřejmě chápu a je to logické, ale přesto nemám takovou zkušenost.
XP jsem přeinstalovával celkem 3x vždy cca po 9ti měsících, protože už pro zrychlení startu nepomáhalo ani povypínání nepotřebných služeb.
Na W Vista po roce rychlost stále stejná(vlastně lžu - po aktualizacích ovladačů a samotného OS vyšší)
Každý máme své zkušenosti ;-)

Nyní mám W Xp na NTB(tuším 15měsíců,první světlá vyjímka :-) )
- mají stejné podmínky jako Visty na PC
(kromě odlišné konfigurace - adekvátní procesor, 4GB/2GB Ram, ntb má určitě pomalejší disk)
- o oba systémy se starám stejně dobře.
- po spuštění mám jen opravdu potřebné věci(PC - 10aplikací, NTB - 6aplikací)
a můžu říct, že XP mají start po přihlašování cca stejně rychlý ALE po přihlášení mohu s Vistami okamžitě(po 5s) pracovat, kdežto u XP si musím ještě min. 15s počkat.

EDIT: Trošku jsem po povzpomínání a ověření upravil(aby mě někdo neobviňoval, že si vymýšlím a upravuji příspěvky dle libosti)
"Štěstí je jako malé dítě. Musíte ho neustále podpírat a pomáhat mu"
martin_o5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inetMark 21. 5. 2008 09:38

Chupacabras píše:- Vista štartuje podstatne dlhšie ako XP
- po prihlásení sa rozhodne nedá pracovať ešte veľmi dlho, pretože jednak načítava aplikácie spúšťané po štarte (to isté ako na XP), ale tak isto načítava podstatne viac služieb ako XP


Pozri, nema zmysel sa hadat o cerstvo nainstalovanom OS alebo o OS starom jeden tyzden. Windows XP som pouzival strasne dlhu dobu a snad kazdy pouzivatel uzna, ze rok bez reinstalacie XP je uz vazne dlha doba a v zavislosti od pouzivania uz citit spomalenie aj po cca 2-3 mesiacoch.
Mam na tomto PC triple boot a 2 z OS su XP a Vista. Na tychto dvoch OS mam rovnake programy.
Na pocitaci nerobim ziadne komprimacne operacie, ziadne grabovanie filmov, ziadne hranie a podobne. PC pouzivam cisto na prezeranie mailu, na prezeranie stranok, na komunikaciu, na programovanie a pozeranie filmov.

Uz neviem presne cisla, ale niekde v tomto fore som ich pisal, takze teraz to berte s rezervou. Moj zivot v XP vyzeral takto:
- boot systemu: Rano vstanem, idem na toaletu, umyjem si zuby, vratim sa, pockam chvilku a uz pomaly sa vsetko donacitava a mozem pracovat.
- spustenie Firefoxu: Zapnem Firefox, idem si otvorit okno, ulozim si postel.
- zapnutie Delphi / nacitanie Visual Studia: Idem sa obliect (ale pocas obliekania sa to uz zapne).
- zapnutie Office Outtloku na prezretie mailov: Dokoncim obliekaci proces a sadnem si za stolicku.
- mozem pracovat na pocitaci

Moj zivot s Vista vyzera takto:
- boot systemu: Rano vstanem, idem na toaletu, umyjem si zuby, vratim sa a system je pripraveny (mam nastavene automaticke prihlasovanie).
- spustenie Firefoxu: Idem sa obliect, ulozit postel, otvorit okno, pretoze viem, ze potom uz nebude cas. Potom zapnem Firefox a za 2-3 sekundy surfujem.
- zapnutie Delphi / nacitanie Visual Studia: Zapnem RAD Studio alebo VS Studio a do 7 sekund mozem pracovat.
- zapnutie Office Outtloku na prezretie mailov: Zapnem Outlook, ktory sa mi nacita okamzite (mam ho vzdy minimalizovaneho v tray - co bolo v XP ale uplne jedno).


Este by som chcel dodat, ze kopirovanie cez 1 gbps siet z mojho servera na PC a naopak je vazne pomalsie o 15 MiB/s (mam SP1). Komprimacia suborov WinRAR-om je pomalsia (avsak ja pouzivam aj tak vacsinou store mode). Toto su dve veci, ktore mi oproti XP vadia. Avsak zvysne veci XP prebijaju a tie su pre mna dolezitejsie. Superfetch a vylepsena sprava pamati, kvalitnejsie odstrelovanie aplikacii (nazatuhnutie systemu), Aero - zvysujuci vykon pri praci s oknami pri vytazenom procesore, .... spravili z Visty pre mna system, ktory mi maximalne vyhovuje. Na XP, ak si minimalizujes napriklad Outlook do tray listy, zapnes 3-4 projekty v RAD alebo VS studiu, potom zapnes Firefox a po hodine sa chces vratit k hocicomu spet, tak si jednoducho pockas, kym sa to nacita zo SWAPU aj ked mas 4 GiB pamate.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod duch 21. 5. 2008 10:16

Nuz mne bezi Vista od 19.4.2008 od 20:24 vtedy restart kvoli SP1, odvtedy je len hibrnovana, alebo suspendovana, hlavne pouzitie je Flash CS3+Eclipse, Apache+MySQL+PHP, viem ze flash mi bezal 14 dni bez ukoncenia alebo padu potom som ho omylom zavrel :D
Za ten mesiac mi nic nespadlo, ani Vista nepadla. Vo flashi robim na projekte v ktorom je viac ako 1000 movieclipov a ActionScript tukam v eclipse... Obcas mam pusteny media center a kukam TV a a vsetko bez padov a pod... Nehovorim ze som spokojny, zobudzanie stroja aj po SP1 je pomale, ale zistil som ze to suvisi s TrueCryptom ....., lenze ten potrebujem pretoze robota je na zaenkryptovanej particii :) Paranoia moja... Si XP sa mi po par dnoch rozhodili ovladace na WiFi a proste sietovka odmietla komunikovat s AP... pomohol len restart....
Inak si myslim, ze komu ide Vista bez problemov tak nema problem...
duch
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků