Nákupy v USA

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Yama 13. 6. 2008 08:01

Gruppe jak vis ze neni? Pokud s ni platis bezne v zahr. eshopech, je to jen plus ze ti ji uznaji (je otazka kde uznaji a kde neuznaji) , ovsem rozhodne bych to sem nedaval jako radu.

Však má pravdu, karta od mBank je neembossovaná plnohodnotná Visa Classic (žádný Electron), takže se s tím dá platit na internetu. Kde má obchodník Visa platbu, tak to tam půjde. Jedinou nevýhodou, že strhne cca 2% poplatek za směnný kurs v mimoeurové zóně, což znamená platbu v jiné měně (USD, GBP atd) než v EUR, kde poplatek není.
Yama
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rave77 13. 6. 2008 09:04

přesně tak, tento blábol s embosovanýma kartama se objevuje všude a pořád dokola, přitom to dávno neplatí, pro platby na internetu nemusí být karta embosovaná!!! je třeba jen mít plnohodnotnou VISU a ne nějaký Electron. Taky má pravdu v tom, že u mbank jsou všechny běžné bankovní služby zdarma, včetně IB, karet, převodů, inkas atd..... ano, chápu že v ČR je to neuvěřitelné :)
rave77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevilDave 13. 6. 2008 09:13

No neni to tak uplne pravda. Pokud je transakce procesena elektronicky - tudiz shop pouzva nejakeho payment service providera .. tak nemusi byt karta embosovana.
Ale jsou v USA i shopy a pripadne treba hotely kde maji platbu pres internet, maji symbol VISA, vy jim zadate udaje o karte a oni je cpou teprve rucne do platebniho terminalu, a tam neembossovane karty dost casto nefunguji.
Ale techto situaci je minimum. Nakupuji v USA uz nekolik let, a zatim jsem se s timto setkal 2x. Jednou zminene placeni hotelu, podruhe malinky obchodnik s postery.
DevilDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rave77 13. 6. 2008 10:30

ano to je pravda, pokud je třeba kartu strkat do terminálu "tzv. žehličky" tak je třeba mít embosovanou... ale pokud se bavíme o nákupu na internetu - ebay atd. tak na 99,9% nemusí lidi chtít po bance embosovanou kartu, ale staci ta nejlevnejsi co jim daji a umí platby na internetu.
rave77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pe 13. 6. 2008 14:12

zdravím, přispěju mým málem zkušeností. Byl sem přes 3 měsíce v USA a bacha na kvalitu jejich výrobků, není to nejlepší. Už vzhledem k 1 leté záruce atd., ono se to tam točí trochu rychleji než u nás a kupovat novou elektroniku každý rok pro ně není problém. ;-)
Pe
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 6. 2008 17:46

rave77: blabol o embossovanych kartach? :)

Mno dobre, takze podle tebe a tvych zkusenosti, s kterou kartou bude mit uzivatel mene problemu pri platbach v zahranici. S embossovanou nebo s neembosovanou? :)

Ja jen ze kdyz uz sem neco hodis do etheru, tak jestli si taky uvedomujes, ze si ted nekdo veme beznou kartu a oni mu ji pak nekde neuznaji a pak musi cekat (v horsim pripade i platit) nez mu vydaji novou embossovanou :)

,,ale pokud se bavíme o nákupu na internetu - ebay atd. tak na 99,9% nemusí lidi chtít po bance embosovanou kartu,,
Rozhodne nesouhlasim. Mam naprosto opacne zkusenosti (USA, GB). Minimalne vas otravuji potvrzenim telefonicky (coz taky neni levne) popr. rovnou kartu nevemou.

Yama: ,,Jedinou nevýhodou, že strhne cca 2% poplatek za směnný kurs v mimoeurové zóně,, mno, kdyz uz zachazime do detailu, tak ani to nemusi byt pravda, pokud mate vedeny ucet ve vice menach :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 13. 6. 2008 23:05

Pe píše:zdravím, přispěju mým málem zkušeností. Byl sem přes 3 měsíce v USA a bacha na kvalitu jejich výrobků, není to nejlepší. Už vzhledem k 1 leté záruce atd., ono se to tam točí trochu rychleji než u nás a kupovat novou elektroniku každý rok pro ně není problém. ;-)


Vždyť to říkám, koupit v ČR a je to v klidu. 2 roky záruka. Cena je skoro stejná, to jen pár chytráčků si myslí, že, když je Dolar dole, tak přechčijou ostatní a koupí to "levně" z USA. :D
Záruku nebudou mít, nebo jen těžko uplatnitelnou. :-P
OS
Junior

Odeslat příspěvekod jack kingmaster 14. 6. 2008 05:38

snad to není OT ale vrátím sek tomu jak se zde tvrdí ,že v USa mají všechno levné neli zadarmo..ano to jistě je pravda..Můj bratranec žilv Usa a popisoval mi příhody kdy chtěl zařídít obývák a stačilo se projít kolem obydlených čtvrtí našel funční velkou TV jako novou..asi se někomu nehodila barevně k nové obývací stěně..byl svědkem toho.jak pán jel na horském kole..píchnul na cestě podíval se na to opřel kolo a šel pryč bratránek naložil a ma špičkoveho horáka které by ho tu vyšlo tak na 20 000....našel nábytek našel loveckou kuši..a jejich reklamace to je něco :) koupil si motorovou pilu..vzal z ni karburator lištu a řetez..a šel vrátit bez udáni důvodu..žádny problem..pilu koupil novou..a ted má i bednu náhradních dílů :D A TO SE VXYPLATÍ JAK BY ŘEKL PAN hHORST :D :D :D
jack kingmaster
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 14. 6. 2008 15:14

Ano, výborně. Očesat pilu a potom ji vrátit a napakovat se, je velice etické a morální jednání. Gratuluji. :roll:
OS
Junior

Odeslat příspěvekod mikeczz 15. 6. 2008 20:12

Nedočetl jsem poslední stránku, ale vyjasnil bych trochu ty platební karty. Je to lehký, stačí buď embossovaná (s vystoupým písmem) a nebo karta s elektronickým čipem. Já mám od ČS Visa Electron s elektronickým čipem, na podzim minulého roku je začali vydávat myslím automaticky, v rámci výměny karty po vypršení platnosti. Je potřeba nechat si určit limit pro elektronické platby, to uděláte na pobočce když si přebíráte kartu. Limit je defaultně Kč 0,- takže byste nic nezaplatili.

Vydání trvá minimálně těch 14 dní, registrace a ověření na paypal dalších pár dní...všechnoje to zdlouhavý.

Pokud sháníte oblečení nebo boty, například z Ebay.com a nevíte si s nečím rady, obraťte se na mě, rád nákup zprostředkuji nebo poradím s čímkoli. (viz: http://blog.web-stylove.cz)
mikeczz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikeczz 15. 6. 2008 20:18

No jasny ještě k te embossovanosti :-D Každej o tom všude mluví, ale málo kdo ví, nebo tot ak vypadá, že embossovany karty jsou valstně uzpůsobeny platbám v "žehličkách", tedy speciální terminály.

Jo a Electron je v pohodě :) Electronic use only, od otho je to electron.

Jo a některé zahraniční obchody vás mohou upozornit, že berou je karty vydané v US, což enní veselá informace. Četl jsem ale pár zmínek o tom, že někdo má kartu vydanou v ČR a přesto se tváří jako US released :) Nezbývá než zkusit štěstí.
mikeczz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Prologer 16. 6. 2008 07:53

Měl bych na vás dotaz. Za odpověď předem děkuji.

Chtěl bych si v USA přes net koupit notebook a nechat si ho poslat tetou, která tam žije. Reálná cena notebooku je cca 20.000Kč=cca 1300USD (v ČR by stál min. 40.000Kč). Poslala by mi to jako dárek a nechtěla by za to žádné peníze.

Z jaké částky by se nyní určovalo clo a DPH, když by mi neposlala v balíčku žádnou fakturu, nic? Z hodnoty pojištění nebo prostě z jaké hodnoty? Vždyť mi to posílá zadarmo.

Clo je myslím na elektroniku 0%, ale DPH je 19% a to už je horší.

Tady jde prostě o to, jaká DPH se platí u dárku - použitém notebooku, který je jako dárek označen, pochází od příbuzné. Faktura neexistuje. Pojištění je na 5000Kč, hodnota je třeba 10.000Kč, ale neni nikde uvedena, takže ji nemohou znát. Příbuzný za to nic nechce. Proto cena je 0Kč.

Nebo mi má teta vystavit fakturu na 10$ a ten notebook mi tím prodat? :D

Díky za rady!
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yco_ 16. 6. 2008 21:11

Ahojte,

iba malá poznámka.

Súhlasím s tým, že nie je od veci využiť súčasný kurz doláru. Ale to neznamená, že musím kupovať v USA. Naozaj je problém čokoľvek v Európe reklamovať, ak to nemá worlwide záruku.

Ja som si napríklad kúpil výborný ruský softvér a volil som platbu v USD. Zaplatil som embossovanou kartou. ;)
Yco_
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 16. 6. 2008 23:03

Prologer: pokud ti to posila teticka jako GIFT :) tak nic neplatis. Resp muzou te nechat zaplatit cenu z pojistky, ovsem znovu - pokud se jedna o darek, neprilozis fakturu a jeste ti to teticka hezky zabali, je to darek :) a o nicem novem nebo booku ani nemluv kdyby ti volali z celnice. Proste ti dosel balicek? No to je super... :D :)

Nicmene pozor na zaruku ,) V USA muzes koupit book dokonce jen s mistni zarukou v dannem state na par mesicu :D proto tak lakave zakladni ceny :) Za mezinarodni zaruky se vetsinou tezce priplaci :) Volil bych znacky jako Dell, HP...

Yco_: ,,Naozaj je problém čokoľvek v Európe reklamovať, ak to nemá worlwide záruku.,,

To je snad vcelku logice :)

Panove, cena dolaru uz je tak nizko, ze se dokonce vyplati koupit vec ktera je levnejsi nez samotne poplatky :D ted shanim BT sluchatka v cene kolem 30-40USD a preprava 30USD :D nicmene porad na tom clovek skoro tisicovku usetri :D At zije amerika...at zije svobodna, velka, vsemocna, silna amerika....a at zije cim dal slabsi dolar :D
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Prologer 17. 6. 2008 07:59

No, o záruce vím. Budu volit Dell s 3/4 letou mezinárodní.

Tady jde o to, že mi nedávno přišel mobil (popravdě, 3 mobily v 1 balíčku :) ) a taky označen gift a clo po mě chtěli. Ale je pravda, že to mi přišlo od kámoše a ne od příbuzného a možná jim vadilo i to, že tam byli 3.

Ale fakt díky za ten typ se zabalením! To mě nenapadlo toho notebooka vyndat z krabice zabalit ho do dárkového papíru a vrátit zpátky :D

Ale je to opravdu tak? Opravdu po mě nic chtít nebudou? Nevíš, kde je to uvedené? (to že je to logické není podstatné, vem si kolik je toho v tomhle státě nelogické...). Kdyby fakt nechtěli nic, tak to pojistím třeba alespoň na 10.000Kč.

A z celnice nevolají, ale posílají dopis ve kterém tě vyzvou, ať jim pošleš fakturu nebo výpis z PayPalu nebo eBay (asi to tam teď kupuje opravdu hodně lidí, že je hned napadne eBay). A rovnou ti napíšou, co tam našli a že je nesrovnalost v uvedené hodnotě a v hodnotě opravdové.
A s tim dolarem jsem četl, že USA budou teď dělat všechno, aby pád zastavili. I když - to snad nedělali už od začátku? :)


A proč je proboha tento topic na smetišti :?: :?:
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků