Notebooky HP Pavilion a problemy s nimi..

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JanHavlicek 19. 4. 2008 15:31

michee píše:Měla bych jeden dotaz k Pavilionu...


Bohužel, oba dva jevy jsou u Pavilionů normální. Proto radím nekupovat Paviliony, taky jsem se spálil (ať už v jednom nebo druhém významu slova - teplota adaptéru :D )
JanHavlicek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eryq 19. 4. 2008 17:58

zdravim....
Mam taky mensi problem. Ked hram hru /konkretne NHL 2008/, hra sa spomali, neseka, len sa spomali na cca.5s a potom zase ide ako ma. 1 minutu ide vsetko v pohode, a zase na 5s sa hra spomali... V com moze byt problem?Co sa tyka nastaveni hry, aj ked vsetko stiahnem na polovicu,hlasky hry,zobrazenie, nic nepomaha...
Mam HP Pavilion
Intel Core 2 Duo T5250
2 x 1 GB DDRAM
160 GB HDD SATA
DVD napaľovačka
15,4" WXGA BrightView displej
VGA nVidia GF8400 GS 128MB /alebo 256,to neviem kde to mam zistit:) /
5v1 čítačka kariet, 3 x USB
webkamera, čítačka odtlačku
prstov
WiFi, Bluetooth, HDMi
Express Card, diaľkové
ovládanie
Windows Vista Home
Premium CZ

Neviem, ale na starom 2rocnom Acery som nemal problem s NHL2008. Vlastne NHL je jedina hra co si obcas zahram, takze neviem ako to je s ostatnymi hrami.... Dakujem, ak sa najde niekto kto mi s tym poradi. E.
eryq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OgyDoggy 20. 4. 2008 10:09

co se spouští spolu s ntb? Může to být kvůli nis (norton internet security), nebo jiného programu, který se spouští spolu s vistou.
učím se co můžu, učím se celý život, snad mi to k něčemu bude
OgyDoggy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sirius1983 20. 4. 2008 11:08

u pavilionu se spouští standartně několik věcí od Hp, windows defender, norton atd, které mohou značně zpomalit start systému...
sirius1983
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kožak 2. 5. 2008 15:31

Zdravím,
po nějaké době opět zde a s mou 6670ec mám opět další problémy :)
Wi-fi se mi pravidelně každou půlhodinu sama odpojí a hned zase připojí. Už jsem zkusil nastavit vše, k čemu jsem se dostal (100% výkonu, zakázat úsporný režim) a pořád nic. Ovladač jsem zatím nezkoušel přeinstalovat.
A síť znovu:) tentokrát klasický síťový adaptér se nechce připojit vůbec. Vrazím kábel, napíše omezené připojení a když se podívám do podrobností odesílá, ale nepřijme ani jeden paket. Router mám kombinovaný ZyXel. Když jsem ho restarotval a připojil kabelem fungovalo to, paxem nastavil wi-fi, pořád to fungovalo oběma způsoby a asi po třech dnech zahlásil po připojení káblu ono omez. připojení a už se nenechal přemluvit. Síťovka je podle Správce nVidia nForce network controller. Na stránkách nVidie jsem nic použitelného nenašel a ostatní možnosti hlásí pouze aktuální a funkční adaptér :(
Kožak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 2. 5. 2008 16:15

Nemas nastavenu usporu energie pre WiFi adapter?
Sietovka - nemam sajnu, ale mam pocit ze to bude asi vec Visty. Akurat si totiz uzivam s 8510w stav, kde musim pripojit kabel PRED zapnutim notebooku. Inac sa nedostanem na internet a uvidim 2 kablove siete namiesto jednej.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kožak 4. 5. 2008 10:45

Všechny logické možnosti nastavení wifi adaptéru jsem už prošel. Výkon na 100%, zakázáno šetření energie, dokonce i cosi, co se jmenuje Součinnost Bluetooth jsem zapnul a pořád stejné. Vzhledem k tomu, že blbne i ta normální síťovka musím ještě dořešit jaxe měsíc obejdu bez komplu a půjde na reklamaci. Btw: k tý wifi mi na HP support poradili, že mám vyzkoušet jiný Acc.Point, přestože jsem jim psal, že na ostatních počítačích doma to funguje. To je podpora jaxviňa, když ti jako řešení problému poradí vyměnit všechno kromě problémového počítače :oops: Podle nich bych měl nakoupit nový HW řádově za tisíce korun, abych se přesvědčil, že mi mé HP nefunguje správně... No nic, alespoň se obtěžovali s odpovědí.
Kožak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 4. 5. 2008 13:31

Moze to byt inac problem aj routra... Napr. s tou sietovkou mam problem zasadne ja a len na intraku...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kožak 5. 5. 2008 20:09

Budu to ještě chvíli zkoušet s jinými ovladači a uvidím, co to provede. btw: doporučil bys mi nějaké na tu nVidia síťovku?
A z trošku jiného soudku: koukám, že HPčka celkem řešíš, takže co bys řekl na to, když mi známý tvrdí, že HP dává do baterií k ntb čip, který je po skončení záruční doby způsobí nenabitelnými... Dokonce tvrdí, že jednu baterii ze staršího HP rozdělali a samotné články se jim podařilo bez problému nabít a po přeměření el. vlastností tyto (baterie) vykazovaly jen minimální ztrátu kapacity a max. zátěžového proudu. Záměrně k tomu nepřidám svůj komentář.
P.S.: Ta židle, dá-li se ono zařízení tak ještě nazývat :) , je fakt hustá. Já tohle teď píšu z plastové zahradní židle, barvy zelené, vylepšené dekou a ručníkem pro zlepšení komfortu a termoregulace mé sedací části :-D 8-)
Kožak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 5. 5. 2008 20:32

Ad cip - nemam sajnu. Pocul som uz o kdejakej konspiracnej teorii, ale ked proste pride potreba tak si tu baterku kupim (stejne som na to odkazany a nemam chut sa paprat v baterke - nestoji mi to za tu namahu).

Ad stolicka - tak ja sedim uz 4 mesiace v stolicke made by IKEA (na intraku)... Preto som koniec koncov praskol ten clanocek na web - to kreslo mi fakt chyba.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JiriDivis 5. 5. 2008 21:22

Rad bych se zeptal, cim novejsim (lepsim ve smyslu zejmena nizsi spotreby a teploty=nutnosti chlazeni) se da nahradit Intel Pentium 4 520 (jádro Prescot, socket 775, zname topeni nepatrici ani do desktopu, kam byl puvodne urcen). Mam to v Pavilionu a vetrak hlucnej jak turbina me uz 3 roky s..e, je stale nucen bezet. Rad bych ho proto vymenil za neco co by tam slo a nenutilo stale roztacet ventilator na max( v tichem rezimu je docela snesitelny). Predpokladam, ze problem je asi s deskou resp. BIOSem, ze? Deska je podle CPUZ typ Quanta 3082.

Jinak, abych prispel k tematu poruchovost Pavilionu- po roce odesel HDD (Seagate-coz me vubec neprekvapuje-uz toto znacku davno nekupuju) a nyni po cca 3 letech lcd (Samsung 17") ma vertikalni linku, coz me odrovnalo prave vcera. Jinak baterka vydrzela proti udavanym 3h. provozu uz po roce jen hodinu a neco. Osobne si presto nemyslim, ze na vine je HP jako assembler soucastí, ale dodavatele dilu. Jeste dodavam, ze s NB se s celou dobu nijak nehybe, pouzivam ho vicemene jen jako TV, cili moznost negativniho zasahu z me strany vyloucena.
JiriDivis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 5. 5. 2008 21:27

CPU - tam nic nepomoze. Pentium 4 v notebooku je sado maso tak ci onak.

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gillian13 15. 7. 2008 16:27

no ja mam Hp Pavilion dv2000 s 2GB ram..kazivejsi notebook som asi este ani nemala..ako mam ho rada aj vsetko ale toto je uz nieco hrooozne..za rok co ho mam ,bol 4x v reklamacii, teraz ho mam uz v 5 s poziadavkou vymenenia notebooku:)
..dovody reklamacii?
1-vypadlo tlacitko,nesli mi QuickLauch Buttony, a po asi pol hodine bol taky horuci, ze som si pod neho musela davat vankus aby mi nezhoreli nohy..
2-neisli mi USBcka,zasekavala sa DVDckova mechanika+neisla mi napalovacka,uz sa ale neprehrieval..
3-notebook sa zasekaval,ukazovalo mi ze nejde Wifi, a pritom islo..nesli mi nejake programy+ta vec nakraji plochy kde sa ukazuje pocasie hodiny atd..
4-nechcel sa zapnut,ak sa aj zapol,plocha sa objavila ako zmes ikoniek poroztahovanych po celej ploche,cize cela vyzerala ako ked zrni obrazovka na televizore..
5-toto bola posledna, bola som ho tam zaniest predvcerom..vsetko sa nacitalo, ale po welcome sa mi objavila len cierna plocha s myskou..to robilo aj ked bol napojdeny z elektriny,aj z baterky..cakala som aj 3hodiny ci sa to neukaze ale nic..
takze rada:D aj ked su paviliony VELMI,VELMI,VELMI pekne(:O nekupujte si ich..ani jeden..kamaratka ma tiez tento isty a ma skoro rovnake problemy a ako vidim aj vy..cize..NEKUPOVAT ked sa po roku nechcete sudit o peniaze a novy notebook;D
..a kupila som ho v EQ shope v Nitre,aj ked som sa neskor dozvedela ze dv2000 boli vyrobene len pre US a UK..a servis nemame v polsku ale v blave..tak asi to som chcela:)
gillian13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CeCo 15. 7. 2008 19:57

Holt, to je tak ked sa niekto ulakomi na repasovany notas...

C
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swarm 15. 7. 2008 20:02

Polovina z toho vypadá na softwarové záležitosti, tak nějak nevim, jestli to bylo tim notebookem...
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků