Nový notebook (Univerzita)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PC 9. 9. 2008 11:41

Potřeboval bych spolu s tím jak se rychle blíží nový školní rok náhradu za své dosluhující HP NX6125. Musím říci že mě tenhle notes vcelku zklamal, vypadá to jako by se po dva a půl roce chtěl odebrat do počítačového nebe, přestal fungovat net (jak na wi-fi tak přes kabel),baterka je mrtvá(vydrží tak pět minut),kryt se oloupává (tím tenhle model trpěl)a HDD mě 2x vyšplouchnul - přestal fungovat. Co se používání notebooku používám ho vskutku jako notebook - čili poznámkový blok,www a na cestách nebo i doma jako mobilní DVD přehrávač. Chtít po notesu v téhle kategorii aby zvládal hry je asi nesmysl, můj stávající notes nedokázal uspokojivě rozhýbat ani NFS: Underground 2 či dokonce CoD 1,takže předpokládat že mi na novém bude běhat hratelně CoD IV/5 (MP) či Age of Conan (což jsou jediné hry které teď hraju) je z říše snů. Koneckonců jak rád říkám na hraní je desktop a ne laptop. Co se OS týče, je mi lhostejno zda tam bude Vista anebo XP,oba systémy používám a nemám vůči nim žádných velkých výhrad.

Protože zkušenosti s HP nebyly zcela kladné asi se napříště téhle značce vyhnu. Ne moc dobré reference jsou i na Asusy (krom EEE ?) a Acery. Zbývá tedy Lenovo,Toshiba a Dell.

Na stránkách Dellu mne velmi zaujal Latitude E6400. Podle toho co jsem zjistil má magneziový rám (dokonce se dělá i v "obrněné" verzi ATS)je založen na Centrinu 2 a lze zvolit displej s LED osvětlením (jestli chápu je to lepší nežli klasické-menší spotřeba baterky ?) Mrzuté je že si člověk musí dokoupit mechaniku která není v ceně (nechápu). Lze také dokoupit grafiku Nvidia quadro, ta ale asi nebude na hry a nepochopil jsem zda ji třeba do notebooku dokoupit dodatečně. Váha by měla být okolo dvou kil. Na fotkách vypadá tento laptop velice pěkně a solidně, prý by měl mít teoretickou výdrž až devatenáct hodin, což je asi jen laboratorní údaj nicméně i kdyby vydržel jen polovinu bylo by to skvělé. Bohužel cena E6400 atakuje hranici 30 000,takže mi bude opět muset pomoci rodina. (Pokud jsem do toho zahrnul i servisní péči). Jako celek se mi jeví tento počítač velice dobře,předpokládám že nebude postavený tak levně jako levné laptopy a neměly by se u něj vyskytovat problémy s HDD atd...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 9. 9. 2008 13:50

Nikdo neporadí ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tiborek 9. 9. 2008 14:06

TOSHIBA Tecra S5-13D to si ted koupil kámoš. celkem slušný
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod Garrett13 9. 9. 2008 14:26

Sam si si poradil ta 6400-ka je paradna imho splna vsetko co som vzdy od NB ocakaval. Mat teraz nejake peniaze nazvys nevaham ani sekundu.

Ozaj smutne. Mi to pripada ako konfigurator so zavadzacou cenou. Napriek tomu u mna nova 1" v NB.
Naposledy upravil Garrett13 dne 9. 9. 2008 17:14, celkově upraveno 1
Lenovo T500 + 32" LED Philips + PS3 --------- PS4 :)
Garrett13
Junior

Odeslat příspěvekod PC 9. 9. 2008 15:15

Tak se poradím jestli na ni dostanu nějaký příspěvek a kdyžtak ji vezmu, no.
Hmm tak asi můžu na tu E6400 zapomenout protože cena je samozřejmě na jejich webu bez DPH... (Což je pěkná sviňárna, dneska to už málokdo uvádí bez DPH).
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 18. 9. 2008 20:39

Co byste mi tedy doporučili do 20 000Kč a 30 000Kč ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod packy 18. 9. 2008 20:59

Lenovo R61 :) Prijatelne vykonny drzak ;-)
Geomatika for ever...
packy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 19. 9. 2008 11:33

Nevypadá zle-jsou Lenova dobré když je to čínská firma ?

Co takhle něco od Toshiby, Sony anebo Dellu ? Jde mi hlavně o to aby mi v případě poruchy opravili notes co nejdřív, ideálně do druhého dne.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 9. 2008 11:52

tak NBD nabizi spousta firem, dokonce uz i acer, cili neni nic jednodusiiho nez si vybrat a priplatit
:)

,,Hmm tak asi můžu na tu E6400 zapomenout protože cena je samozřejmě na jejich webu bez DPH... (Což je pěkná sviňárna, dneska to už málokdo uvádí bez DPH).,,
jestlize prodavaji vetsinou firmam, pak je to pochopitelne, navic v konfiguratoru ti to vzdy ukaze cenu i s DPH. A pro koho je problem si pripocitat 19% (dokonce i z hlavy) tomu bych nakup booku nedoporucil vubec :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 19. 9. 2008 12:53

Sem si tu dph samozřejmě připočítal ale dokáď sem si toho nevšim tak jsem myslel že to je full cena... Myslíte že bych dostal nějakou slevu ? Ten notes v konfiguraci jaké bych chtěl vychází na 33 407Kč vč. DPH. Přidal jsem tam LED displej, samozřejmě mechaniku (proč proboha book za třicet tisíc který není airbookem nemá DVD mechaniku ??? -aspoň DVD bez vypalovačky ?) 2GB RAM (1GB je na vistu fuckt málo... zase další divná politika) no a to je vlastně všechno...

Nějakou rozšířenou záruk atd. (one day) tam asi nemám, protože to by už šlo ke čtyřicítce a tolik peněz fakt mít nebudu... Teď jde o to jestli je to fakt dobrej notes nebo je lepší koupit něco co se dá normálně sehnat v krámech... Tenhle typ nikde nemají.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 9. 2008 16:23

nejlepsi je rovnou si tam zavolat a nechat si udelat nabidku na miru ,)

Proc nema mechaniku? Divil by ses, ale nekdo ji proste nepotrebuje a usetri si tim jak spotrebu tak vahu :) Ja napr pouziju mechaniku v notasu tak jednou za mesic...spis kdyz je nouze, nebo potrebuju vypalit DVD... :)

Ano 1GB je malo, ale resil bych to leda tehdy, kdyby se nedala pridat dalsi - da, tak jaky problem? :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 19. 9. 2008 17:35

Kdyby nebyly peníze tak co bys mi doporučil v rozmezí 20-25 tisíc ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 19. 9. 2008 18:42

Tak pokud to mas na cestovani tak se podivej po necem mensim, Toshiba U400, Dell Vostro 1310, Dell XPS 1330... Nebo pak odolny lenovo R61, to je takovy zastance pracanta, nicmene uz vazi 2,4Kg.

Rikam, zalezi co preferujes. Samozrejme tomu Latitudu se tezko bude rovnat neco extra levnejsiho.
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 19. 9. 2008 19:19

Mě totiž na ten notes musí trochu přispět rodina. A nevím kolik. Přesto si myslím že 30-33k CZK je tak maximum, spíš počítám s menším rozpočtem. Také nevím zda bych si neměl třeba dopřát něco na čem by běhaly aspoň trochu hry, jasně mám desktop ale notes si sebou beru i na cesty třeba k prarodičům a na stávajícím jsem mohl hrát pouze Faraona nebo starého Hitmana 2, 3 na snížené detaily a 4 už vůbec. Dokonce i Need for Speed Underground 2 se sekal i když jsem paměť nakonec rozšířil na 768MB a demíčko Call of Duty 1 jsem ani nerozjel... Včera jsem v jednom pražském obchodním centru viděl Toshibu Quismo, na které se prý už dá hrát docela "slušně" a má dokonce značkové repráky Kardam - Harmon ale vzhled je - na to že to dělají Japonci... Ehm... Ehm... Chrom a tuny lesklého plastu... Prostě bych chtěl něco lepšího nežli ten můj neštastný Nx 6125 který se i přes dobré reference ukázal jako šunt největší... S podobně konzervativním vzhledem (z bezpečnostních důvodů.)
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 27. 9. 2008 20:33

Zjistil jsem že ve škole nám zavedou wi-fi :D pro všechny, takže - takže bych o přestávkách mezi přednáškami mohl hrát svoji oblíbenou MMORPG AGE OF CONAN. Našel by se notes který by tuhle hru na medium utáhnul ? (Případně na high se zapnutými 2.0 shadery ?) (Tedy s kartou odpovídající aspoň mojí stávajcí desktopové X1950 (která tuto hru zvládá.) To je asi Mission impossible což ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků