Instalacia operacneho systemu

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod inetMark 27. 12. 2008 16:58

Kupil som si notebook HP EliteBook 6930p. Ziadne instalacne medium pre Windows Vista nebolo dodavane. Na HDD existuje oddiel HP Recovery. Ked si cez to nainstalujem Windows ysk mi vytvori 3 oddiele. C:\ s windowsom (vyse 100GB), D:\ s HP Recovery (9GB) a E:\ s HP Tools (1GB).
Chcem mat na OS len 40 GB. ZIal rozdelit to v Computer Managmente nejde na taku uroven. Jedine na 70 GB (aj ked som vypol PageFile a defragmentoval HDD).

Skusal som instalovat OS aj z ISO Windowsu Visty ktore som vypalil na DVD a seriove som zadal moje. Ked som si stiahol ovladace z HP stranky, tak som mal problem s ATI rgafickou kartou (plus tam boli dalsie 3 nejake reporty chyb). Ako solutions pisalo, ze si mam stiahnut novsi ovladac. Lenze ja som najnovsi ovladac mal a na ATI stranke ziadne ovladace pre ATI Mobility 3450 neexistuju a odkazuju aby sa ovladace stiahli zo stranok vyrobcu notebooka. S touto instalaciou Windowsu teda som HDD rozdelil, ale zase ovladace robili problemy.

Prosim ake riesenie tohoto problemu existuje? Dakujem.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Falhar 27. 12. 2008 17:18

Tohle se tu řeší každý týden zkus search "disk partition".
Falhar
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 27. 12. 2008 17:28

Nejrozumnější řešení je zcela principiální:
1) vrátit NB Compaq;
2) koupit kvalitní NB!
Výběr je značný, viz např:
ASUS, DELL, ACER apod.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hanák 27. 12. 2008 17:42

Robil som neterke k Jeziskovi HP G7030EC.
Ten isty problem : 3 oddiely C:\ s windowsom, HP Recovery a HP Tools. A na to ze skrytym oddielom neprideli pismeno (spravne).

Nabootoval som z BartPE CD a urobil som image disku Ghostom na externy disk. Nasledne vratil spat ale som zmenil oddiel C:\ na 30 GB. Po restarte som vytvoril na neobsadenom mieste disk D:\ (data).
Mal som teda C:\ (system), D:\ (data) a dva skryte oddiely.

Predvidal som problem, preto prv ako som na disk D:\ naukladal dolezite data. vyskusal som "Recovery" (aj zo skrytej particie, aj z vypalenehych DVD). Vzdy to urobilo tovarenske nastavenie oddielov. Tym myslim ze som prisiel o data na disku D:\ a vytvorilo C:\ viac ako 100 GB.

Urobil som znova z externeho disku (ako pred tym) disk C:\ 30 GB a dva skryte oddiely. Potom skryte oddiely isli do ***** (ked sa nedaju pouzit). Po restarte som vytvoril na neobsadenom mieste disk D:\ (data). Tento krat vacsi o zbytocne skryte oddiely.

Potom som znova zalohoval Ghostom a vypalil. Toto je nova (tovarenska) zaloha, namiesto HP nepouzitelnej.

Snad Ta to bude inspirovat.
Hanák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod foxak 27. 12. 2008 18:25

Uz si skusil rozdelit primary partition (C:) na dve casti napr. pomocou napr. Acronisu ? V prvej faze zmensit C: na pozadovanu velkost 40 GB, zo zvysneho priestoru ti dovoli vytvorit dalsiu partion a bude mat asi pismeno F:.
foxak
Junior

Odeslat příspěvekod foxak 27. 12. 2008 18:33

Asi preto su NB HP najpredavanejsie na svete, ze su take zle. Tukni si do cela.
foxak
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 27. 12. 2008 18:37

Skusal som jedine vstavany partition manager v OS. Skusim Acronis, ak nepojde tak sa pokusim pohrat s ovladacmi v cisto nainstalovanom OS z ineho DVD nez recovery.

to Milanr1: Nemam Compaq ale EliteBook. Pred tym som mal vsak Compaq a maximalna spokojnost. HP je pre mna jedna zo spickovych firiem a nebudem presedlavat na nejake Acery ci Asusy. Dell je sice fajn, ale ja radsej HP.

Nehorim, ze ine firmy to nemaju, ale HP Docking Station je perfektna vec a menit to jednoducho nebudem koli takej hluposti ako je 'zlé riešenie recovery'. Je pravda, ze to mohli vyriesit ovela lepsie, kazdopadne je tu vela inych rieseni ako docielit mnou pozadovane nastavenie (kedze tovarenske mi nevyhovuje).
Na druhu stranu ten NB ponuka to, co u konkurenciu najdem v tej cene velmi tazko.

PS: Co sa tyka HP Tools oddielu, tak ten si zrejme necham nainstalovany z dovodu funkcnosti HP QuickLook. Jedna sa o perfektnu moznost ako prezerat Outlookovske emaily bez nutnosti nabootovania OS.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hanák 27. 12. 2008 18:59

"Jedna sa o perfektnu moznost ako prezerat Outlookovske emaily bez nutnosti nabootovania OS."

To akoze bez Firewallu, Antiviraku, Antispamu, Anti ... ?
Hanák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod foxak 27. 12. 2008 19:05

S tym Acronisom by si mal byt uspesny. Mam tiez HP a na zaciatku ma takisto zaujimalo, naco je pre recovery potrebnych 9GB. Dnes to uz tak pri tak velkych diskoch velmi neboli, ale ja som mal 80GB celkom. Dnes je to uz viac. Inac ta recovery particia sa da odtranit, ak si si urobil backup systemu na DVD. Najnovsie HP sa pre niekto typy NB znovu vratil k instalacnym CD. Poznamka. Na disku mozes mat max. 4 primary partitions, takze sa do toho vojdes. Vela stastia. HP je dobra znacka a obcasny preslap s nejakym novym typom sa stava. Servisaci by to vedeli potrvrdit.
foxak
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 27. 12. 2008 19:33

No ked som to upravil, tak po resete zacal startup repair........
Takze to nepomohlo. Pomohlo by kebyze odstranim HP Recovery oddiel? Ten vsak nechcem moc odstranovat pokial si nebudem isty, ze to naozaj pojde......

EDIT: Super, po dokonceni Startup Repair je vestko ako ma. Takze si to idem zalohovat v stave akom to je na 2 DVD radsej.

to Hanak: A na co Firewall, Antivirak a Antispam a Anti ... ? Cita to z *.pst subora Outlooku. Teda offline, teda emaily uz stiahnue z exchange serveru napriklad do pocitaca.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hanák 27. 12. 2008 20:04

"Cita to z *.pst subora Outlooku. Teda offline"
To som nevedel, vdaka. Ale zaroven je to bezpredmetne, HP Tools oddiel naspat nepojde.
Hanák
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inetMark 27. 12. 2008 20:16

No zalohovy subor ma 10 GB :) . BluRay nemam, takze to asi mergnem na 2 subory.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků