Optimalizace pro IE6

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Fugess 4. 2. 2009 18:40

je tu řeč o tom nejlepším prohlížečí na světě ? :-D
néé nebojte .. dělám si pr***.. jednou jsem našel několik stránek, které tento prohlížeč propagují, ale trochu jiným stylem: http://www.stopie6.com/ a http://www.stopie6.org/
Stojí to za zkouknutí ;-)
Fugess
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 4. 2. 2009 18:51

Zrovna dneska v noci jsem přemýšlel, že něco podobného založím. Škoda, že Microsoftu nejde poslat faktura za člověkohodiny strávené obcházením chyb IEčka. To by se divili.

BTW IE7 taky není žádná sláva. Sice se polepil v CSS, ale JavaScriptové prasárny jsou v něm stejné jako v 6. Ted minimálně ty nejhorší.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 4. 2. 2009 20:07

pekny je to DHTML Popup Window http://www.stopie6.com/widgets.html

Kód: Vybrat vše
<!--[if lte IE 6]>
<script type="text/javascript">
var _stopie6text = '<h2 style="color: red; padding: 0; margin: 0 0 50px 0;">Aktualizujte váš prohlížeč</h2><p style="color: #000;">Váš prohlížeč je zastaralý a měli byste provést aktualizaci. Pro více informací prosím <a href="http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9AE91EBE-3385-447C-8A30-081805B2F90B&displaylang=cs" style="color: red;">klikněte zde</a>.</p>';
function stopie6alert() {
    var f = function(o)
    {
        o.style.display = 'block'; o.style.position = 'absolute';
        o.style.left = 0; o.style.right = 0;
        o.style.top = 0; o.style.bottom = 0;
    };
    var wrap = document.createElement('div'); f(wrap);
    wrap.style.filter = "alpha(opacity=70)";
    wrap.style.opacity = '0.7';
    wrap.style.backgroundColor = '#000';
    wrap.style.width = document.documentElement.clientWidth + 'px';
    wrap.style.height = Math.max(document.documentElement.clientHeight, document.body.clientHeight) + 'px';
    document.body.appendChild(wrap);
    var div = document.createElement('div');
    f(div);
    var inner_div = document.createElement('div');
    inner_div.style.position = 'relative';
    inner_div.style.width = '400px';
    inner_div.style.margin = '190px auto';
    inner_div.style.backgroundColor = '#fff';
    inner_div.style.padding = '50px';
    var close_link = document.createElement('a');
    close_link.style.position = 'absolute';
    close_link.style.cursor = 'pointer';
    close_link.style.right = '10px';
    close_link.style.top = '10px';
    close_link.style.color = 'red';
    close_link.appendChild(document.createTextNode('Zavřít'));
    inner_div.innerHTML = _stopie6text;
    inner_div.insertBefore(close_link, inner_div.firstChild);
    div.appendChild(inner_div);
    document.body.appendChild(div);
    close_link.onclick = function()
    {
        wrap.style.display = 'none';
        div.style.display = 'none';
    };
}
if (window.addEventListener) window.addEventListener('load', stopie6alert, null);
else if (window.attachEvent) window.attachEvent('onload', stopie6alert);
</script>
<![endif]-->

Tohle dam nachvilku na stranky, jsem zvedav kolik lidi aktualizuje aspon na IE7. :-))
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fugess 10. 2. 2009 22:26

na tomto http://www.stopie6.org/script mas lepsi popup ... javascriptem ti ztmavne okoli a zobrazi se ti zprava aby jsi upgradoval na 7 nebo presel na jiny prohlizec ... mam pouzito na jednom z nasich systemu, uz jen kvuli podstate... jinak to zobrazeni je podobny styl jak u lightboxu
Fugess
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 10. 2. 2009 23:04

To je prece jen dost velka buzerace, navic kdyz nekdo treba chodi jen ze skoly, kde je jedine IE6... Dal jsem teda nakonec jen zobrazovat cervene podobny text v IE6 na koncich clanku na jednech holcicich strankach (skoro 3000 navstev dene) a podil IE6 se snizil z 20% za par dni asi na 15%, to neni spatny vysledek, ale myslim, ze to nevypada, ze se to jeste najak moc snizi.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fugess 10. 2. 2009 23:36

vetsinou to nema ani poradny ucinek ... jinak tohle jsem zrovna u tohoto systemu resil ve skole ... ale tim zpusobem ze jsem jim na vsech PC upgradoval ie7 :)
Fugess
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 17. 2. 2009 01:45

No uz se to dale viditelne nesnizuje, ale kdyz uvazim, ze provoz z vyhledavacu je 58%, tak ten pokles z 20% na 15% neni spatny. :)
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Demonio 20. 4. 2009 13:12

Důležité je něco dělat a ne jen o tom mluvit... tak se mi libi, že je Vás víc co jdou cestou vývoje a chyby historie nechávaji tam kde maji byt... :)
Demonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 17. 7. 2009 00:50

Zkuste spustit YouTube přes IE6... :tleskani
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 7. 2009 09:16

Tak a teď by se mohli přidat další velké weby. Snad...
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maweceq 20. 7. 2009 09:57

vsetko je o vyvojaroch a o zakaznikoch. dolezite je vediet presvedcit zakaznika ze ie6 je proste hlupost 10rokov stara a lepsia cesta ako optimalizovat je upozornovat aj ich zakaznikov ze pouzivaju zastaraly browser. avsak ak robite nieco pre firmu ktora je tvrdohlava a vsetky pc maju na ie6 tak len tazko nieco zmozete... bud im to optimalizujete alebo sa na vas vykaslu :(
osobne som za aby sa do stranok pridavali informacne boxy o zastaralom prehliadaci s odkazom na upgrade a aj na alternativy.. jeden pekny box mam v hlave na to... a ziadne nejake lacne upozornovacky ktore si ledva vsimne alebo sa mu to raz zobrazi. surovo div 60px vysoky na vrchu stranky s upozornenim. dat jasne najavo ze uz by nieco trebalo robit..
je pravda ze vela ludi neaktualizuje aj koli tomu ze ma vypnuty update castokrat aj prave nelegalnemu xpcku no toto je podla mna absolutne irelevantne (kedze kazdy by mal mat original) ale zaroven aj koli tomu doporucovat alternativy...
maweceq
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 20. 7. 2009 10:02

Pro nainstalovaní novější verze IE není potřeba ověření pravosti.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maweceq 20. 7. 2009 10:25

hmm tak to zrusili? pamatam si ked mne to islo instalovat sedmicku tak overovalo
maweceq
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 20. 7. 2009 10:28

Jo u sedmičky to kdysi bylo, ale pak to zrušili.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maweceq 21. 7. 2009 00:15

tak potom vidim uz iba dve veci ktore stale drzia ie6 nazive: lenivost a nevedomost
maweceq
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků