Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod e-k1lek 9. 2. 2009 20:15

zapnete si svuj aktualni pocitac...cim starsi typ, tim lepe....a pak zkuste dosahnout beznou cinosti (kdy potrebujete sviznou odezvu) 100% vytizeni procesoru po dobu cca 1 minuty...

ja pustil na pritelce desktopu streaming, word++excel+outlook, brousil net, prehraval k tomu mp3, chatoval na icq....a procesor bezel dlouhodobe na cca 60%, 100% pouze pri sekundovych spickach (nejakej celeron na 2GHz)...tak jsme koupili eeecko s 2gb ramky a je to super :) zadna vykonostni omezeni nepocitujeme

mam dvoujadro, novy system a eeecko bootuje pouze o 5 sekund dele do pouzitelneho stavu...vykon dnesnich cpu neni moc pro standardni uzivatele
e-k1lek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 10. 2. 2009 01:01

XatriX1410 a e-k1lek: Ked na tom pozeras divx filmy a browsis s vypnutym flashom, samozrejme atom staci.
Na podobnu funkciu mi sluzil notas s 1.3 celeronom.
Pust na nom ale dake flash video, ci flash hru, skus na tom robit daco ine ako word a si v koncoch. Nepohnes s tym.
Preto som EEE zavrhol. Cakal som od Atomu 1.6 vykon adekvatny s celeronom 1.6 a nie s Celeronom 600..
Pravdu povedat, notas s C2D na frekvencii 1.4 a bateriovou vydrzou cez 4h (hp 550) mi pride za cenu o malo vyssiu ako 10" eee s hdd podstatne lepsia volba..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-k1lek 10. 2. 2009 01:46

http://laptoping.com/intel-atom-benchmark.html

Obrázek

dej mi link na nejakou tu flash hru, porad nevim co si pod tim predstavujes....myslis treba skoky tucnaku do dali? ;) http://n.ethz.ch/~mkos/pinguin.swf

zkusim to na tom eeecku, ale pochybuju ze bude mit problem, kdyz na tom lidi masti csko

jinak souhlasim s tebou, na nic slozityho to neni...kouzlo je v tom, ze vetsina lidi proste nic slozityho nedela
e-k1lek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 10. 2. 2009 10:23

Daj si hociktore video na jutube a ak ti nahodov neseka, daj si ho fullscreen, alebo "HQ" a sekat zarucene bude pri 100% vytazeni procesoru :)

Alebo si najdi nejaku stranku, ktora ma viac flash reklam, alebo stranku, ktora ma daku otravnu reklamu cez celu obrazovku (take ze daco ti poskakuje po stranke, ako obcas byva aj na zive).
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-k1lek 10. 2. 2009 20:19

tak jsem to zkusil a vysledky posud sam:
Obrázek
video stream+zive scrolling+odeslana icq zprava 85% (ten scroll tomu daval nejvic...jinak 55%)
Obrázek
video stream (skoro full screen) 53%
Obrázek
flash game (mroz zrovna pristava) 73%

k vysledkum: nezaznamenal jsem zadne trhani, potize, nebo omezeni prace....vytizeni CPU je vetsinove a je fajn videt ho nezahalet...nicmene na jakoukoliv dalsi akci me napadne ma vzdy dost sily
k diskuzi: myslet si, ze v dnesni dobe by nekdo vyvijel cpu co nezvladne takhle zakladni cinnost mi prijde trochu paranoidni...
e-k1lek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod otava5 10. 2. 2009 20:34

souhlas dik :-)
otava5
Junior

Odeslat příspěvekod cache 10. 2. 2009 21:26

e-k1lek: hmm, zaujimave.. Zeby tam pridali nejaky specialny koprocesor pre flash? :)

Alebo to moze byt kombinaciou roznych parametrov.. Napriklad, ja mam XP nie v looku ala WIN95, ale klasickom XP (holt, aj aero chce viac ako old look, ze?). Dalej pouzivam FF a mam otvorenych mnoho tabov (priemerne 15).

Ale proste na celeroneM 1.3, ktory je vykonnejsi ako celeronM 0.9, ktory je vykonnejsi ako Atom 1.6, vytazuje flash casto 100%.

Anyway, to fullscreen si samozrejme fullscreen nemal, len si dako natiahol embeded player.

Tak ci tak, ja mam svoje skusenosti s procesorom, ktory je papierovo vykonnejsi a tam to nestiha.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod igz 11. 2. 2009 11:08

Kupil som tiez eee 1000h (Intel Atom N270, 1GB ram, 160 HDD) a zatial maximalna spokojnost.
Nahodil som si tam Windows XP Professional (potreboval som par veci, ktore Home nemaju), doinstaloval vsetko co som potreboval a zacal skusat.

Office 2007 - Word + Excel . Ziadny problem, svizne reakcie, pohodlne pisanie (nastastie ide prostredie Ribbon upravit tak, ze nezabera tolko drahocenneho miesta na monitore) Zataz par percent.

Web - Opera. Niekolko otvorenych tabov, ziadny problem.

HD video 720p (pouzite CoreAVC + AC3 Filter + BSPlayer) - na 1,2 Ghz procak nestihal, pri 1,6 Ghz cca 85% zatazenia, ziadny problem.

Kopirovanie po wifi cca 4 GB subor, sifrovanie WPA2 - rychlost cca 2,2 MBps (cize plna g-ckova rychlost), zataz par percent.

Winamp + Web + kopirovanie po wifi - ziadny problem, absolutne plynule.

Remote Desktop na iny stroj v lokalnej sieti - ziadny problem.


Toto su vsetko subjektivne dojmy. Momentalne som v praci, takze vecer pridam konkretne screeny, cisla, testy.

1000H je proste netbook, kde uz nazov urcuje na co je urceny. Nema to byt trhac asfaltu, nie je urceny na enkoding videa :)
cache píše:Pust na nom ale dake flash video, ci flash hru, skus na tom robit daco ine ako word a si v koncoch. Nepohnes s tym.

Tak toto vobec nie je pravda. Flash animacie su vseobecne riadne narocna zalezitosti a nevytazuju len Atom. Dual core stroje vedia vytazit na 100% ak si pustis narocnejsiu hru. Flash videa uz nie su az taky problem, youtube a pod uplne bez problemov.

Pre mna bola pri vybere kriteriom klavesnica, vydrz, rozsiritelnost, pripojitelnost, cena, hmotnost, prehravanie HD (v tomto poradi) a tieto parametre splnuje dokonale. Po par dnoch skusania naozaj maximalna spokojnost. Kto potrebuje maly ntb na cestovanie, dlhsie pisanie, obcasne to pozeranie filmov, brusenie po webe a dlhu vydrz, tak tento je pre neho.
igz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 11. 2. 2009 12:40

Hmm.. Zaujimave.. Ake je potom mozne, ze vo vsetkych testoch procesoru to dopada katastrofalne a pouzivatelia tvrdia opak? Nuz, dakto musi klamat. Netvrdim ze vy samozrejme :)
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cryingfreeman 11. 2. 2009 14:41

cache
veď nepoprel že ho flash dokáže vytažiť...a v tom ostatnom neklamal...na office a web stačí, 720p HD video s nižším bitrate dokaže prehrať
cryingfreeman
Junior

Odeslat příspěvekod e-k1lek 11. 2. 2009 14:44

nema nahodou atom svuj specialni chipset? pokud vim, tak je dost svazany se zakladni deskou a tohle uzke partnerstvi muze davat skvele odladeny vykon, ktery maximalne vyuzije ne prilis silneho potencialu toho procesoru...architektura desek, pameti, graf. cipu a radicu se taky meni, ne jen pocet tranzistoru v CPU
e-k1lek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cryingfreeman 11. 2. 2009 19:12

e-k1lek píše:nema nahodou atom svuj specialni chipset? pokud vim, tak je dost svazany se zakladni deskou a tohle uzke partnerstvi muze davat skvele odladeny vykon, ktery maximalne vyuzije ne prilis silneho potencialu toho procesoru...architektura desek, pameti, graf. cipu a radicu se taky meni, ne jen pocet tranzistoru v CPU


ani nie..atom n270 používa starší chipset...atom z530(a iné z atomy) využíva intel poulsbo chipset, ktorý má nižšiu spotrebu...teraz by mali osadzať netbooky atomom n280 s chipsetom GN40, ale jeho vlastnosti niesú ešte celkom jasne..najlepšie riešenie by bolo ale nvidia ion
cryingfreeman
Junior

Odeslat příspěvekod igz 12. 2. 2009 15:26

No, takze ako som napisal, tu je mojich par testov aj so screenmi.

Takto to vyzera hned po boote. Nainstalovane vsetky najnovsie ovladace, bezi niekolko aplikacii na pozadi (NOD32, OpenVPN, Internet downaload manager, Asus aplikacie, BW meter na meranie trafficu) a je spustana aplikacia na zachytavanie obrazoviek. Hybrid Engine, ktory umoznuje prepinat medzi vykonovymi profilmy je nastaveny na High Performance, co znamena, ze procesor sa prepina od cca 790 Mhz az po 1600 Mhz podla aktualnej zataze (napatie sa prisposobuje tiez).

Obrázek


Bezna praca, ktoru robi vacina ludi : Su spustene vsetky aplikacie a sluzby, ktore sa spustaju po starte a k tomu > Opera, v ktore je otvorenych 9 tabov, Winamp, v ktorom sa prehrava jedno internetove radio, Word 2003 s par riadkami nezmyselneho, narychlo natukane textu, Total Commander, PC Translator, CPUZ a Windows Task Manager a nakoniec Internet Download Manager, ktory prave stahuje cca 300 MB velky subor.
Nastaveny High Performance profil.

Obrázek

Tu som testoval prehravanie 720p videa pomocou BSPlayera, CoreAVC a AC3Filer. Bez problemov ho pustite aj ked mate zapnuty rezim Power Saving. Procesor pojde max na 1.2Ghz, ale video na fullscreen bez problemov pojde.
Na screene som mal zapnuty High Performance mode, frekvencia Atomu kolisala od 790 Mhz po 1.6 Ghz vynimocne. Pri Power Saving mode nie je problem ani s dynamickejsimi scenami. Ja som prehraval film Wall-E. Na screene nie je nic vidiet, pretoze film bez v overlay vrstve. 1080i, alebo 1080p nerozchodite plynule. Na takom rozliseni a monitore to nema ani vyznam a kedze 1000H nema ani DVI vystup, tak je rovnako zbytocne.

Obrázek

Nasledne pridavam prehravanie flash videa zo stranky sme.sk. Nastaveny PowerSaving mode, takze frekvencia Atomu pojde max na 1.2 Ghz. Nebol ziadny problem.

Obrázek

A teraz prikladam trochu syntetiky : SuperPI mod 1.5 XS. Pocital som na 1 milion desatinnych miest.

Auto Power mode :
Obrázek

Power Save mode :
Obrázek

High Performance mode :
Obrázek

Super High Performance (pretaktovany na 1710 Mhz) :
Obrázek

Rychlost bootovania
Cas nabootovania systemu, cize od kedy sa zacal zavadzat z HDD (uvodny POST nepocitam, pretoze moze byt v biose nastaveny rozne) az po zobrazenie vyzvy na prihlasenie trval 28 sekund a od odkliknutia prihlasenia po zobrazenie pracovnej plochy s nacitanim vsetkych programov byziacich na pozadi (stav ako pri prvom teste v hornej casti tohto prispevku) trval dalsich 12 sekund.

Takze 1000H je skvely netbook pre klasicku pracu, bez akychkolvek problemov a beznymi ulohami. Ak si chcete pozriet video, precitat maily, napisat aj dlhsi dokument. Navyse vyborna vydrz, oproti Celeronu je deklarovana az o cca 1 hodinu dlhsia. To som, ale zatial nemal moznost testovat, takze ak by ste niekto mali 1000HD, tak by sme to mohli skusit porovnat. ;-)
Netbook nie je urceny na vykon, ale na vydrz a prenositelnost !!
Ak ide o mna, tak som s nim maximalne spokojny... :tleskani
igz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 21. 8. 2010 19:23

Cawte, chcel by som si kupit ASUS EEE PC 1000H. Vidim ze posledny prispevok je tu este z roku 2009 a dost ste ho tu chvalili, co myslite oplati sa este aj dnes kupit ten notebook? Nasiel som ho na alze. Cena je 241,33eur co je asi 6000 ceskych korun. Oplati sa?

http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1000h-ce ... d98504.htm
PC:ASUS M5A97 R2.0, AMD Vishera FX-6300, MSI R9 280 GAMING 3G, 2x Kingston HyperX 8GB DDR3, SSD Samsung 250 GB, CORSAIR CX 600W
PC:ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3, SEAGATE 1TB, CORSAIR CX430 V2
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 22. 8. 2010 08:08

Na tuhle otazku nelze odpovedet. Dulezite je, na co bude netbook pouzivany. Zda je dulezita vaha ci vydrz, jestli je lepsi vetsi klavesnice kvuli psani ci je to jen na brouzdani s mysi, zda spatne vidim a potrebuji vetsi pismenka....
Neni dano vubec nic. Sestrojte parabolu.
IgnorStoupa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron