Zdroj Fortron 350 PNF-PODIVNOST

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Cheetah007 24. 2. 2009 20:56

Predem se omlouvam za divny nazev ale fakt netusim jak to jinak napsat.
Mam uvedeny zdroj a az na hlucnejsi vetrak je to v pohode,kvalitni a ani moc nehreje.
Vzdy kdyz vypinam PC (je pichle do zasuvek -- jezevcik) tak vypnu i hlavni vypinac na "jezevcikovi" vypinac na zdroji nepouzivam,je vzadu a jeste pod privodem takze spatne dostupny.
Vzdy kdyz druhy den nebo minutu po vypnuti pc zasuvku zapnu a "proud vlitne" do zdroje ozve se v nem takove lupnuti,jako kdyz sepne relatko a jelikoz je plech ve kterem je zdroj slaby jeste se to vic rozezni...nevite co to muze byt a nejedna se o zavadu?
Reklamovat jaksi nemohu protoze jsem musel vymenit ten hucici ventilator za Nexus DSL12 ale be zdroji jsem zadne relatko nezahledl...mozna je schovane.
Kdyz zdroj vypnu jen vypinacem na nem vzadu a zasuvku necham pustenou,nic takoveho se neozve..dela to take nekomu a je to v poradku?

EDIT:
Jde konkretne o tento zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39593
Je to Fortron ktere stejne jako Seasonic patri k tomu lepsimu.Seasonic jsem mel ale musel jsem jej vratit protoze s moji deskou piskal asi 10minut po zapnuti.Podle techniku to obcas zdroje delaji,je to nejake VF ruseni a kdyz se sejde urcita kombinace zakl desky a komponent pisti to.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod DevAstor 25. 2. 2009 01:18

mam stejny zdroj, zapinam stejne a zda se mi, ze take lupne, ale nikdy me to ani nenapadlo resit :)
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukassen 25. 2. 2009 18:56

Mně osobně tohleto dělal zdroj taky ale pouze tehdy když jsem ho zapínal/vypínal přimo na dvoupolohovém vypínači který je na zdroji. Tohle "lupání" se ozývalo tak dlouho až mi ten spínač "odešel" a to takovým způsobem že doslova bouchl :-). Naštěstí odešel pouze ten vypínač takže oprava mně vyšla asi na 100Kč. pokud chceš mít jistotu že to není Tvůj případ a nemáš zdroj v záruce tak ten spínač rozdělej a mrkni jestli nejsou dráty vevnitř už trošku ohořelé/zčernalé. Pokud ano tak vypínač včas vyměň ;-)
ASUS Rampage Formula X48, Core 2 Quad Q9300 3,46GHz, Gigabyte Ati Radeon 5850, Corsair 4x2GB DDR2 PC1066 Twinx Dominator,Fortron 700W EPSILON, chladic Zalman CNPS9700 NT,SSD OCZ Vertex2 90GB+Samsung F3 500GB,SB X-FI Fatal1ty,LogitechZ-2300
Lukassen
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 2. 2009 20:55

Jo diky mrknu na to a kdyz tak ho dam uplne pryc...stejne ho nepouzivam.Ptal jsem se proto ze to lupnuti jhe celkem silny
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Naruto.Uzumaki 25. 2. 2009 21:22

Je to uplne normalne, to "lupnutie" je zopnutie obvodu, ktory cez to male trafo ktore je znutra zdroja pripevnene o jeho plech (preto je to tak pocut) napaja 5VSB (dosku v stand by rezime 5-timi voltami), Mam doma tri Fortrony a kazdy z nich to ma riesene tymto sposobom.
Naruto.Uzumaki
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 2. 2009 22:12

Dik za uklidneni elektronice moc nehovim,takze trafo o.k. Asi je to u fortronu reseny jinak protoze jsem mel Seasonic a nic podobneho nedelal....bohuzel ale s moji deskou piskal tak jsem ho musel vymenit (zdroje to obcas s urcitymi komponenty bohuzel delaji)
Kokal jsem na ten vypinac a je v pohode.....zadny "studenaky" vse ciste sletovane a neni nikde zadny kontakt ocouzeny a tak.
Zkousel jsem to jeste jednou a opravdu se to ozyva z mista kde je traficko takze dobry....jen jsem po dlouhy dobe zase dostal kopanec od veci o ktere jsem si myslel ze je to hlinikovy chladic.Je priletovany k tistaku a drzi na dvou plastovych drzacich...nevim,bud to je normalkni a jsou tam jeste schovane soucastky nebo to probiji.Mel jsem zdroj otevreny menil jsem vetrak a jak jsem zkousel to cvakani dostal jsem herdu....jeste ze jsem k tomu neprikladal ucho...to by byl srumec.

Mrknete na fotky (Je tam sipkou oznaceny i ten pasiv...bacha kdyby to nekdo zkousel jde do nej proud....cedulka na krytu tam neni pro nic za nic ale od chladice bych to rozhodne necekal)jak to ve zdroji vypada.Provedeni celkem ciste az na ty hlinikove bloky...vypada to jako by to nekdo piloval ver svceraku ale na funkcnost to nema vliv....holt cina.
Obrázek
Cheetah007


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků