Nefunguje mi klávesnice

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod CRAP 31. 8. 2009 17:31

Mám problém s jednou bílou klávesnicí výrobce CHICONY, kterou jsem si dnes v jedné prodejně koupil.
Po připojení k PC se začala klávesnice chovat divně. Podotýkám, jedná se o USB klávesnici.

Například jsem chtěl napsat QWERTY. Když jsem stisknul klávesu E, tak mi to nenapsalo E ale spustilo se mi okno Tento Počítač.Když jsem zmáčknu SHIFT, tak mi vyskočila nabídka START. Dokonce mi nefunguje ani přihlášení do uživatelského účtu windows, zadám dobře heslo ale jakobych zadával jiná písmenka.

Chápete ? Prostě ta klávesnice mi vůbec nefunguje, zkoušel jsem to dát do jinýho USB portu, pak jsem to ještě zkoušel na notebooku, jestli to není tím, že v počítači jsou připojení dvě USB periférie Myš+Keyboard.

Na notebooku to dělalo to samý. Nepomohl ani restart, ani vytáhnutí a zapnutí do USB konektoru. Zítra tedy musím tu klávesnici vyreklamovat, že se jedná o výrobní vadu.
Nebo ať mi řeknou co dělám špatně, ať mi to tam napojí. Přitom na obale je napsáno, že ta klávesnice je jakoby pro Windows Vista. Ale ten prodavač, který vypadal přesvědčivě mi řekl, že ta klávesnice by měla fungovat i pod Windows Xp.
Vůbec tomu nerozumím. Tak samo když jsem stiskl klávesu B, tak se počítač se vypnul do úsporného režimu.Opravdu mám teď strach kupovat jakoukoliv klávesnici. Musel jsem teď připojit starou černou a restartovat počítač a teď už mohu normálně pracovat.

Mám takový dojem, jako kdyby ta klávesnice CHICONY byla špatně naprogramována.

Jakoby ty klávesy které stiskám nebyly ale měli funkci na něco jiného. Třeba když chci napsat slovo Filip, tak jen po stisknutí F se prostě zapne okno pro vyhledávání, jako kdybych stiskl F3.Jenže i na notebooku to blbne, takže počítačem to není, ikdyž na obou počítačích je XP. Takže bych se nedivil, kdyby ta klávesnice byla čistě koncipovaná na Visty. Ale i tak se mi to nechce věřit, protože když jsem kupoval tu černou klávesnici, tak na obale bylo taky napsáno, že je to klávesnice pro Windows Vista a o Windows Xp nebyla ani řeč a přesto pod Windows Xp to normálně běží.
CRAP
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marts 31. 8. 2009 21:04

jednoznačně ta klávesnice není v pořádku - popsané chování by mohlo být způsobeno zaseklou klávesou Windows (ta s okenní vlaječkou), tak totiž fungují klávesové zkratky Windows+F = hledání, Windows+E = Tento počítač. Ovšem po stisku Shift by to nemělo dělat nic, tedy určitě je ta klávesnice porouchaná.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mario13 31. 8. 2009 21:24

Tam je zhruba jedna z 20 klavesnic na reklamaciu.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod ofp.wolf 1. 9. 2009 13:16

No jednoduše reklamovat a nebo tu klávesnici daruj svému nepříteli, jako žertovný předmět...
Panasonic Strada CN-GP50N, Medion MDPNA150
Don't worry, be happy ...
ofp.wolf
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adamko16 18. 6. 2011 19:43

cusko,neviete,mi,dakto,helpnut?.),nefunguje,mi,klavesa,space,backspace,a,enter,neviete,co,s,tm,treba,robit?(piste,na,email,adam.lehotkaiatxcentrum.sk,a,sa,da,dakujem,za,pomoc:)
adamko16
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 6. 2011 20:27

1) Navštiv s klávesnicí sběrný dvůr.
2) Pořiď novou.
Pokud nemáš dvě stovky (nebo více) na novou klávesnici, kup v bazaru starší za stovku.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ofp.wolf 19. 6. 2011 22:54

Je pravda že řešit dneska opravu klávesnice je kravina. To se dělalo v dobách, kdy klávesnice stála řádově 80tis. Dneska by tě vyšla oprava určitě několikanásobně dráž než nová.
Panasonic Strada CN-GP50N, Medion MDPNA150
Don't worry, be happy ...
ofp.wolf
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akira.uzai 20. 6. 2011 07:01

ještě mne napadla jedna možnost, nezapnul jsi si omylem funkci "usnadnění" nebo tak nějak? podtrhává to texty ikon na ploše a při stisku některých písmenek spouští různé aplikace nebo provádí jiná alotria ale nejde o chybu ale vlastnost xD
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků