Reset CMOS odpalil dosku??

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Saker 25. 10. 2009 20:33

Ahojte,

mam otazocku. Dnes poobede som zapol pocitac a nenabehol. Disky nieco robili, ale obraz nikde. Skusal som to znovu a znovu a nic. Maximalne v uvode sa ukazalo ze stlac DEL pre setup, ale do biosu som uz nedostal.

Tak som ako poslednu moznost skusil reset CMOS. Stlacil som to tlacitko, vedla neho sa nieco rozzhavilo do cervena, zacmudilo sa z toho a odvtedy to uz nevypisuje nic, ani to nepipa :-)

Ja to vidim na dosku, vas nazor :?:

Vdaka
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dodo677 25. 10. 2009 20:35

odpojil si pc ze sítě při resetu? nenechal si jumper v "mazací pozici"? :lol:
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Saker 25. 10. 2009 20:40

tam ziadny jumper nie je, iba reset tlacitko...no, ak si dobre spominam, tak som vypol vypinac na zdroji...inak, v manuale nikde nie je napisane, ze odpojit zo siete, hm.

Ze by som si to odpalil sam?

PS: Ako sa prejavuje odpalena grafika? To je jedina suciastka ktoru si do noveho PC chcem nechat, a este HDD, len teraz neviem cim mohol byt sposobeny prvotny problem - nabehlo iba ze stlac DEL pre setup, dalej uz som nemal ziadny obraz, a ani do biosu som sa nedostal.
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 10. 2009 20:55

Kód: Vybrat vše
vedla neho sa nieco rozzhavilo do cervena, zacmudilo sa z toho a odvtedy to uz nevypisuje nic, ani to nepipa

Ten popis zní fakt hrozivě - hlasuji škodolibě pro desku.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 10. 2009 22:22

Ježišikriste .... to je krásný* popis jak z lamer.cz.

Nicméně, deska odešla do křemíkového nebe. Je-li v záruce, tak jí reklauj. Nic jiného (když už to zacmudilo) s tím stejně nevymyslíš.

* Promiň, opravdu promiň, ale já z toho popisu (slovenština je na tohle fakt dokonalá) vyprsknul smíchem kafe na laptop. Dokonalý popis závady.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pytlík 26. 10. 2009 05:58

No, pokud se z desky začmudilo, potom pokusem o reklamaci se náš milý pan kolega dopustí podvodu - na tohle se reklamace nevztahuje. Když si uděláš krumpáčem díru do karoserie nového auta, také to nebude uznáno jako důvod k reklamaci.
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dodo677 26. 10. 2009 07:42

no tohle je spíš ale jako by ti po nastartování bouchl motor nemyslíš? pokud opravdu jen zmáčkl tlačítko reset a něco na desce vyhoří...
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pytlík 26. 10. 2009 09:03

No, mezi námi: taky bych se přimlouval za to, aby TOHLE, vzdor různým textům v návodu, bylo uznáváno jako konstrukční chyba. On by to totiž spravil jeden mrňavý omezovací odpůreček (jakých jsou na desce tisíce), na který návrháři pravidelně zapomínají. Obávám se však, že když bude hledat, tak v manuálu ten text, který zakazuje stisknutí toho tlačítka (nebo přemístění jumperu u jiných desek) pokud je počítač připojen na síť (ne jenom vypnut), že ho tam najde. Možná dobře ukrytý, ale bude tam.
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_S 26. 10. 2009 10:06

Kupodivu to tam není:

Clear CMOS Button: SW1
There is a CMOS RAM on board that has a power supply from external battery to keep the system configuration data. With the CMOS RAM, the system can automatically boot OS every time it is turned on. If you want to clear the system configuration, use the SW1 (Clear CMOS Button ) to clear data. Press the button in the middle of the connector top side to clear the data.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Saker 26. 10. 2009 21:50

No, netvrdim ze som IT technik, ale uz som si zlozil 2 pocitace a fungovali bez problemov, takze priblizne viem ako to tam funguje.

Zobral som manual, precital som si, stlacil som, zacmudilo :) nejako mi prislo samozrejme ze to tak staci, lebo v manuale o vypnuti PC fakt nic nie je - minimalne nie pri popise toho tlacitka. Tak ci tak, doska uz v zaruke nie je, a pocitac nesiel nabootovat ani pred tym odpalenim, iba mi nie je jasne kvoli comu. V zasade to ale bola bud graficka karta, alebo doska. Ale kedze obcas mi to pri bootovani ukazalo bootovaciu obrazovku, tak by som si ako laik tipol dosku, neviem. Uz je to aj tak jedno...

Snad sa aspon niekto pouci, ze CMOS reset nemackat ak je PC v zasuvke :)(medzi nami, ked som si to po sebe precital, a ked som to vravel kamosovi, tiez som sa pobavil, znie to dost presne...)
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků