Podvodná stránka: www.downloads-portal.sk

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod holuu 4. 11. 2009 10:14

Tak odepsli jednomu z podvedených a co teď?

Vážený pán XY,

Vašu písomnú reklamáciu sme obdržali dnešným dňom.... více
Našou odpoveďou chceme upozorniť na nasledujúce body.

Naše záznamy poukazujú na dokázateľnosť vašej registrácie prostredníctvom zadania vašej e-mailovej adresy. Na túto adresu Vám bol zaslaný aktivačný link potrebný na prístup do našej databázy.
Naďalej tvrdíte, že žiadosť o registráciu nebola podaná Vašou osobou.

Na vyjasnenie tejto skutočnosti by sme Vás chceli požiadať aby ste nám zodpovedali nasledujúce otázky:
Boli ste v deň prihlásenia, ktorý nájdete na faktúre na internete? Ktorého poskytovateľa internetu používate?
Má ešte niekto okrem Vás prístup na zadanú e-mailovú schránku?
Vykonali ste potrebné opatrenia na ochranu Vašej emailovej schránky proti neoprávnenému prístupu inými osobami ( vrátane príslušníkov rodiny ) ? Je prístupové heslo do Vašej emailovej schránky uložené v počítači a automaticky doplnené v prihlasovacom okne? Je Váš počítač používaný treťou osobou?
Môžete kategoricky vylúčiť, že Vaše e-mailové údaje boli použité treťou osobou pri prihlásení sa náš portál?
Môžete kategoricky vylúčiť, že Vaše emailové údaje boli použité treťou osobou, vrátane príslušníkov rodiny pri prihlásení na náš portál?
Ak máte skutočne len vy prístup do Vašej emailovej schránky, je dôležité objasniť ako je možné, že aktivačný link zaslaný na Vašu emailovú adresu bol spustený?

Dobrovoľné poskytnutie týchto informácií je vo Vašom, tak ako aj v našom záujme, pretože budeme aj naďalej presadzovať požiadavky vyplývajúce zo zmluvy. Súčasne bude podané trestné oznámenie voči osobe, ktorá zneužila vaše údaje k registrácii na našom portáli a tým nás prostredníctvom Vašich osobných údajov priviedla do omylu.

Nasledujúce údaje boli uložené ako dôkaz prihlásenia sa do našej databázy:

IP: ........
Host: dsl-static- ......telecom.sk
Dátum registrácie: XX.XX.2009 XX:XX:XX

Musíme podotknúť, že v prípade keď sa na základe uloženej IP adresy a s výslovným súhlasom užívateľa preukáže, že sa dané prihlásenie predsa len uskutočnilo z Vašeho počítača a IP adresa bude priradená ku Vašemu internetovému pripojeniu, budeme nútení požadovať náhradu nám vzniknutej škody.

S pozdravom,

Andrea Tichá z Pro Content s.r.o.
holuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 4. 11. 2009 10:23

Ted nic. Vubec se s nima nebavit. Maximalne podat trestni oznameni na neznameho pachatele za pokus o podvod. Bude nejspis odlozene, ale vysetrovat je budou.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Lupin2 4. 11. 2009 10:38

Možná bych to shrnul

Rozhodně nikdo nic neplaťte. Musím souhlasit s pár příspěvky, které tu padly a to, že vše je popsáno v obchodních podmínkách a každý ste souhlasili. To může opravňovat provozovatele požadovat poplatek.

Avšak dobré pro vás a špatné pro provozovatele je, že takto to v praxi nechodí. Když jdete například do Tesca, taktéž nečtete obchodní podmínky a i kdyby v nich bylo napsáno, že rohlík stojí 100,- Kč a u rohlíku by cena nebyla, popř. tam bylo 1,- Kč, máte právo zaplatit 1,- Kč, ačkoliv je částka přesně stanovena v obchodních podmínkách.

Proč? Protože je zde zákon o ochraně spotřebitelů, který zákoně upravuje povinnosti poskytovatele služeb a prodejce statků.

Ačkoliv se jedná o software, který je zdarma, musím dodat, že porovozovatel neprodává software, ale přístup ke svému portálu, kam shromažduje tyto programy. To je možné. Existují weby, například s veřejnými zakázkami, které jsou rovněž placené, ačkoliv se jedná o veřejně dostupné údaje. V první řadě, však provozovatel porušil povinnost označit viditelně cenu a přesné vymezit její platnost. Bohužel pro něj, nestačí mít toto pořešené pouze v Obchodních podmínkách.

Druhý fakt je, že nepodesipujete žádnou smlouvu. Chybou provozovatele je, že vás během aktivace musí srozumět s konečnou cenou a zaslat fakturu, popř. uvést, do kdy bude faktura zaslána.

Pokud zde tedy shrnu svůj hrubý výtah ze zákona o ochraně spotřebitele. Provozovatel nesplnil zcela zákonné podmínky a nemá tedy právo jeho pohledávku vymáhat.

Proto radím neplaťte. Jedná se trochu o morální podvod, který má zastrašit lidi.
Lupin2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 4. 11. 2009 10:49

Obraťte se na Černé ovce nebo podobný televizní pořad na Slovensku
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lupin2 4. 11. 2009 10:53

Ono bude stačit,

až jim někdo pošle kopii českého právního řádu :)

Nevím jak to chodí na Slovensku, ale u nás se cena malým šedivým písmem netrpí :)
Lupin2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lupin2 4. 11. 2009 11:01

Příslušné zákonné ustanovení, které se tím zabývá:
http://business.center.cz/business/prav ... cast2.aspx

Přesné znění:
§ 12
(1) Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy 11) spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit.

Více pak:
§ 13 odst. 2 zákona č. 526/1990 Sb.
§ 5 odst. 2 a 3 vyhlášky č. 580/1990 Sb., kterou se provádí zákon č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění vyhlášky č. 580/1992 Sb.

Tento portál nesplňuje ani jednu ze zákonných povinností.
Lupin2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jtrunecek 4. 11. 2009 11:12

Zaslal jsem do redakcí televizních novin českých medií informaci o tomto jednání ve snaze informovat o tomto, dle mého názoru podvodném, jednání co největší počet obyvatelstva.

Doufám, že tento problém a drzost bude někde publikována a bude poskytnuta právní rada.

Všem podvedeným přeji dobré pořízení.
jtrunecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HiroSK 4. 11. 2009 11:30

Dobreeeee :D
Teda ja na taketo stranky vypisujem meno ako Aaaaaaaa, priezvisko Bbbbbbbb adresa Ccccccccc 111.
Email pisem nahodny@mailinator.com
a hotovo.
AMD Athlon 64 X2 4200+, 4x1GB DDR II 800MHz, Asus M2N-E 570Ultra, Creative X-Fi Fatality, Asus 8600GT, Seagate 750+320+200+120GB
Thermaltake MatrixVX VD3000BWA, Asus A-45GA 450W, Scythe SCKM-1000, Noctua NH-U12F
Samsung 226BW, Logitech G15 + G5
HiroSK
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luky 4. 11. 2009 11:34

Páni... prečo niekto vyjadruje súhlas s niečím... čo si ani neprečíta?... To mi nejako nejde do hlavy.

Súhlasím s tvrdením, že je to chyták na nepozorných ľudí, ktorí sú leniví si prečítať Obchodné podmienky, ale koho je to chyba, že sú ľudia nepozorní?

Ako môžu spotrebitelia určovať čo má alebo nemá byť zadarmo? Pred týždňom som bol na akcii, kde mali všetci návštevníci pivo zadarmo... ako to, že v obchode za pivo pýtajú peniaze, keď na hen akcii som ho mal zadarmo? ... asi chápete.

K tým zákonom, cena za službu tam uvedená bola. Či bola zreteľná, alebo nie, to je diskutabilné... o tom sú paragrafy.. skrúcajú sa, ako to komu vyhovuje. Kto určuje, čo je zreteľné a čo nie je? ...Nie je náhodou povinnosťou kupujúceho oboznámiť sa s obchodnými podmienkami?
Luky
Junior

Odeslat příspěvekod jtrunecek 4. 11. 2009 11:51

Teda ja na taketo stranky vypisujem meno ako Aaaaaaaa, priezvisko Bbbbbbbb adresa Ccccccccc 111.
Email pisem nahodny@mailinator.com
a hotovo.

Tím se v podstatě dopouštíš také podvodu, uvádíš nepravdivé informace.

Je to porstě celé postavené na pochybných základech, počkal bych si, až se k tomu někdo kompetentní vyjádří oficiální, důvěryhodnou cestou.
jtrunecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KarelSvoboda 4. 11. 2009 11:55

Zkusil bych odeslat dotaz na české Sdružení Obrany Spotřebitelů. Odkaz je zde http://www.spotrebitele.info/poradna/
KarelSvoboda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lupin2 4. 11. 2009 11:57

Ahoj Luky.

Ja nejsem ten, kdo naletěl, ale i tak stojím na straně těch, co naletěli.

Obchodní podmínky jsou správné a platné. Ale ber v potaz, že celý proces "koupě služby" musí být podle zákona a v obchodních může být co chce, protože obchodní podmínky jsou podřízeny zákonu.

U nás v České republice jsme velmi hákliví na ceny, které jsou někde šedivě malým písmem napsány. Musí být jasně uvedeno, že je registrace zpoplatněná a musí být VIDITELNĚ umístěná cena. Umístění v tomto případě není diskutabilní - není vidět.

Kromě toho - smluvní vztah lze provést několika způsoby, které se v praxi využívají. Buď přímým podpisem smlouvy a nebo uhrazením dané objednávky (využívají například čeští operátoři u smluv přes telefon), ale to je dáno jasně v obchodních podmínkách operátora.

To, že si provozovatel vymyslel svůj "vlastní" způsob, jak vytvořit smluvní vztah neznamená, že je platný. Není tu žádný závazek povinnosti zaplatit.

Služba by měla být aktivní po uhrazení pohledávky. Pokud poskytovatel umožnuje využívání služby před zaplacením - avšak to nepodmiňuje uživatele povinně položku zaplatit. Dle zákéna má právo objednatel službu nechat stornovat.

Je tu prostě mnoho otázek a mnoho ustanovení, které zde provozovatel nesplňuje a to zcela záměrným způsobem :)

A je tu ještě mnoho věcí, které lze vyhledat - viz. slovenský obchodní rejstřík.
Naposledy upravil Lupin2 dne 4. 11. 2009 12:25, celkově upraveno 1
Lupin2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rajen 4. 11. 2009 11:58

Luky:
Mate naprostou pravdu, ale principielne - kdyz jste na onu akci sel (umyslne ci nahodne) vedel jste hned od zacatku zda je pivo za penize (jako napr. v obchode, kde je to jednoznacne velmi viditelne hned u zbozi vyznaceno) ci je zrovna v ramci teto akce zadarmo? a nebo jste si nejdrive precetl podminky spoluprace s poradatelem akce a pak se ji teprve zucastnil?

Chapu, ano, jak se rika - podepsat muzes, ale cist musis (bezesporu pravda), nicmene informovat zretelne a viditelne taktez.

A obdrzet fakturu po mesici a pul po diskutabilnim prihlaseni se, manzel si ani nepamatuje zda vubec obdrzel nejaky aktivacni link a rozhodne nyni mu pristup na stranky nefunguje....na fakture jeste ke vsemu neni ani kompletne prave jmeno...proste je to spousta dalsich, v prispevcich vyse popsanych, nejasnosti .. a oto tady vsem jde ... proste ujasnit a varovat ostatni... pro vetsinu z nas spatne ponauceni, bohuzel...
rajen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HiroSK 4. 11. 2009 12:25

jtrunecek píše:Tím se v podstatě dopouštíš také podvodu, uvádíš nepravdivé informace.


Takychto registracii je na internete milion a jedine na co sluzia je zber udajov pre spam.
Nevidim dovod aby niekto dobrovolne pisal svoje meno a adresu do nejakeho hlupeho formulara len preto aby dostal login. Nezavisle na tom ze v 99% je to zdarma registracia. Na to sluzia stranky ako bugmenot atd.
Inak som zvedavy ako by niekto dokazoval a dokazal "podvod" na zaklade toho ze si niekde zadal (ocividne) neexistujuce meno, adresu a e-mail :D Vsak nema ani meno toho cloveka, nema adresu, a jedine ma nahodny e-mail ktory sluzi na zber spamu. Okrem toho ten clovek nemal ako vyuzit tie "sluzby" (cim by sa teoreticky mohol nejako obohatit), pretoze e-mail o zaplateni faktury nedostal (pripadne si ten nahodny e-mail uz nikdy neskontroloval) a tak nema ani aktivacny kod aby sa tam prihlasil...
AMD Athlon 64 X2 4200+, 4x1GB DDR II 800MHz, Asus M2N-E 570Ultra, Creative X-Fi Fatality, Asus 8600GT, Seagate 750+320+200+120GB
Thermaltake MatrixVX VD3000BWA, Asus A-45GA 450W, Scythe SCKM-1000, Noctua NH-U12F
Samsung 226BW, Logitech G15 + G5
HiroSK
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holuu 4. 11. 2009 12:26

Tak jsem odeslala dotaz na české Sdružení Obrany Spotřebitelů. Jsem zvědavá co mi odpoví.
holuu
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků