Win7 a XP na jednom PC

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod SeTFoX 3. 6. 2009 20:27

heh je fakt ze mam pustenou musicu a Counter strike a net a instalacka jede svinskim krokem uz 1 a pul hodky mozna je to zatizenim cpu corko od intelu 2 gb ram
SeTFoX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amrtin 3. 7. 2009 07:12

Milanr1 píše:Zřejmě nějaký problém s kompatibilitou. V daném okamžiku kontroluje instalační program stav hw.
Doporučuji předem odpojit všechna zařízení, která nejsou nezbytná pro instalaci OS.
Na běžné levné PC sestavě s CPU AMD z r. 2005 (nebo novější) trvá instalace OS W7 64-bit max. 30 min., v NB s CPU VIA Isaiah, MB VIA CN 700 a HDD SSD Patriot EP 128 GB cca 25 min.
Na CPU Intel jsem to nezkoušel, zatím jsou plnohodnotné 64-bit CPU Intel i5/i7 nad mé finanční možnosti :-/

Jak plnohodnotné 64-bit CPU Intel i5/i7?Vždyť i dual-core(např.moje postarší E6550) jsou plnohodnotné cpu o<:) ,včetně virtualizace.
Mě trvala komplet instalace win7rc100 64bit eng/cz na OCZ-VERTEX 60GB asi 20minut.
amrtin
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Munchen 5. 4. 2010 08:03

Mám takový dotaz. Snad nevadí, že už je tohle vlákno docela mrtvé, ale nechci zakládat nové. Pročítal jsem uplně vše v tomhle vláknu a fakt s tímhle si už rady nevím. Instalace XP pote windows 7. Možnost bootování v pohodě. (Je to tam nazýváno jako Dřívější verze windowu). ale když to nabootuji tak to ve skutečnosti neudělá nic. Jen bliká kurzor ve tvaru >> _ << na začátku (prostě začátek bootování) a nic to nedělá. Oddíly mám 2. Instalace odlišně. Místo na disku taky, ale ve složce s XP není složka Boot. (Byla uložená jako pss, zkopíroval a přepsal a stále nic.) Nevíte co s tím ?

(Předtím XP fungovalo, oboje čisté instalace, XP je s SP3)
Munchen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Twofinger 7. 4. 2010 23:03

Ahoj, jak to bude s ovladaci VGA a MB, kdyz na druhy oddil HDD nainstaluju 7ky. Je potreba stahnout a nainstalovat ovladace zvlast pro 7ky...? A jestli ano, tak kam je mam instalovat ( pres ty puvodni asi ne, kdyz chci i XP ). Diky za radu.
Twofinger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 4. 2010 06:11

Ovladače v připadě seven nech na systemu sam se do ničeho nevrtej pokud to bude fungovat a ono to fungovat bude pokud tvůj HW není exot.A pokud se ptaš kam připadně instalovat tak začni od začatku raděj co to je OS,co jsou to ovladače.a pokud se ptaš kam když už budeš muset instalovat stači ti vědět že pokud bude nutno instalovat ovladač pro dejme tomu televizní kartu v seven tak to budeš dělat v Seven a ne v Ubuntu,schvalně uvádím Ubuntu a ne XP snad ti dojde nesmyslnost tveho dotazu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Twofinger 8. 4. 2010 09:41

Ptam se, protoze posledni system se kterym mam zkusenosti je XP a tam se ovladace instaluji na vsechno. Nesmyslnost meho dotazu nevidim, ale jestli jsem se te pane pokrocily nejak dotkl jednoduchosti meho dotazu, pak se omlouvam.
Na muj dotaz stacilo odpovedet treba neco jako: ne ovladace si 7ky najdou, nic instalovat nemusis..., nebo pokud budou nejaky ovladace vyzadovat, tak je v klidu nainstaluj, na chod XP to vliv mit nebude.... :tleskani
Ale jinak samozrejme diky za ochotu pomoct!
Twofinger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 8. 4. 2010 10:05

Nespáchal jsi nějakou základní chybu při instalaci OS W7?
Tvůj popis instalace je zmatený :-/
Bootoval jsi z DVD W7?
Popisovaný stav po instalaci OS:
Munchen píše:když to nabootuji tak to ve skutečnosti neudělá nic. Jen bliká kurzor ...

odpovídá tomu, že jsi spustil instalaci OS W7 z OS WXPx a zvolil „Upgrade“.

Co s tím?
Je nutno začít znovu od začátku na čistý HDD.
Předej PC k instalaci obou OS odborníkovi: není to práce pro začátečníky.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 8. 4. 2010 11:54

Twofinger píše:Ptam se, protoze posledni system se kterym mam zkusenosti je XP a tam se ovladace instaluji na vsechno. Nesmyslnost meho dotazu nevidim, ale jestli jsem se te pane pokrocily nejak dotkl jednoduchosti meho dotazu, pak se omlouvam.
Na muj dotaz stacilo odpovedet treba neco jako: ne ovladace si 7ky najdou, nic instalovat nemusis..., nebo pokud budou nejaky ovladace vyzadovat, tak je v klidu nainstaluj, na chod XP to vliv mit nebude.... :tleskani
Ale jinak samozrejme diky za ochotu pomoct!

Čti pečlivě navigaci při instalaci, odpoj další disky, pokud máš. Všechny ovladače 7 nemají, ale mají jich opravdu dost. Lepší je před instalací ověřit kompatibilitu hardwaru, příslušný link tu dává Milanr1 každou chvíli.
kejki3
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mirotuh 8. 4. 2010 12:46

neviem ci som to prehliadol ale v celej diskusii som nevidel nic o virtualizovanom xp móde, myslim ze je to uz mozne spustit aj na procesoroch nepodporujucich virtualizaciu, len ci by to nestalo skor za uvahu ako dual-boot...
NB Acer Aspire 5672WLMi, Core2Duo T7600, 4GB DDR2 667MHz RAM, MRX1600, 320GB SATA2 HDD 7500rpm Hitachi, Windows 7 Ultimate 64bit
mirotuh
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 8. 4. 2010 13:42

To si děláš pr-DELL :-))
Už není Apríla :-)
Což hned první vlákno:
viewtopic.php?f=1864&t=1105843
Nebo třeba použít tlačítko Hledat nahoře na stránce, pokud Tě toto vlákno neuspokojilo?
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 4. 2010 15:53

Kód: Vybrat vše
Na muj dotaz stacilo odpovedet treba neco jako: ne ovladace si 7ky najdou, nic instalovat nemusis..., nebo pokud budou nejaky ovladace vyzadovat, tak je v klidu nainstaluj, na chod XP to vliv mit nebude....

A přesně tak jsem ti odpověděl.A zjistit si co je OS a jak věci fungují není nikdy na škodu ale koukám že v dnešní době se to bere jako urážka - něco jako urážka ze všech nejhorší - přečti si manuál,než se zeptáš použij google.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holous-morous 9. 4. 2010 19:52

Tak od lesa a do lesa.

SW:
Použít Paragon Partition Magic 10 (eng) pro tvorbu oddílů.
Bootmanager : GAG 4.10 (má i Cz)

Postup :
1. vytvořit 2x primary partition (dále jen PP) , zbytek kapacity jako Extended
........ - 1. PP nastavit Active
........ - 2. PP nastavit na Hide
2. na 1. PP instalovat (buď XP nebo W7)
3. - 1. PP nastavit Hide a zrušit Active
.. - 2. PP nastavit na Active a zrušit Hide
4. na 2. PP potom instalovat zase opět buď XP, nebo W7)

Pak už jen instalovat bootmanager GAG a v něm nastavit skrývání oddílů (Hidden) a nastavit časovač (stačí bohatě 10 sec) pro který OS se bude automaticky startovat, pokud uživatel nevybere volbu sám.
Instalace GAG lze provést z diskety FDD 3.5", nebo z BootCD, na které se vypálí obraz GAG.

Bohovská výhoda je, že spuštěný OS vůbec nevidí druhý OS a tím pádem jej ani nelze napadnout virem apod., nebo uživatelským nevhodným chováním.
Když se potom i přesměrují všechny TEMP a TMP proměnné do např. na disk D:\TEMP (vytvořit), včetně odkládacího souboru PageFile.sys, tak pak to potom nemá chybu.

Na tomto založeném principu fyzicky jedu 3 roky s provozem XP SP3, XP SP2, W7, W98 a dodnes žádný zádrhel a ani havárie.

Vše zálohuji (každou PP jednotlivě) dosovou verzí Ghost 11.5 bez problémů. Zálohu jedu na HDD a pak ji následně vypaluji na DVD-RW - je to rychlejší (asi 3-5x), než to zálohovat rovnou na DVD-RW.

Pokud bude někdo namítat, že je to složité, tak ať si to tam nalejvá kýblem a rozděluje kladivem...nikoho do toho nenutím !

:tleskani Takto to funguje bez problémů. :tleskani

Dovětek :
- Kdo by chtěl použít na zálohování Acronis True Image, tak verzi 12 a výše, ale potom by se musel vzdát funkce kterou nabízí Acronis a to je při bootu PC stlačit klávesu F11 (musí se to aktivovat v nastavení) - což při použití GAG vůbec nedoporučuji, dojde k přepsání zavaděče a GAG je vyřazen z činnosti a musí se potom znovu instalovat a nastavit, což je maličkost, ale zároveň se musí ta funkce z Acronis deaktivovat a použít tvorbu a vypálení disku CD/DVD BootRecovery Acronisem.
To je jedinná stinná stránka o které vím, na jiné jsem nenarazil a to s mašinou dělám psí kusy.

To je vše. :tleskani
holous-morous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 4. 2010 05:55

XP po něm seven a nic vic netřeba - každý na jiný oddíl.S tvorbou oddilu pomocí paragonu plně souhlasím.Vše ostatní je nadbytečné.Ne že by to ovšem nefungovalo.Ono je to těžké ja analogicky jedu dýl než tři roky a taky žadný zádrhel - o tom bootmanageru to totiž není v důsledku.Vlastně jsem je měnil podle toho který system byl prví na raně - někdy to řidil,grub,někdy lilo,někdy co si velmi podobneho zminěnému GAG - takový kapku specialnější grub,vzhledem k vhd bootu Acronis a uplně stejnou službu poskytl zavaděč Seven.
Vtip je v tom že kdo si prostě nechá jakkoliv napadnout system a je jedno jestli to je multiboot nebo singl udělal chybu už předtim a jinde.
A taky jsem nenarazil na žadne stinne stranky.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků