Co vám dává Total Commander navíc?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mtmccox2 15. 4. 2010 18:37

Několikrát jsem četl názory, že se se zabudovaným explorerem pracuje neefektivně, pomalu, stupidně a kdovíjak ještě. Rád bych znal názor těch, co používají obecně "dvojoknový" manažer s těmi vychytávkami.
Čím je třeba TC lepší? Rád se nechám poučit a začnu používat to, co je lepší, pokud uvidím přínos :)
Naposledy upravil kejki3 dne 15. 4. 2010 20:41, celkově upraveno 1
Důvod: Nádherné téma, přesunuto.
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 15. 4. 2010 18:59

SpeedCommander: FTP, hromadné přejmenování souborů... Jinak používám průzkumník Windows.
oneill_sx1
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fatman 15. 4. 2010 19:11

Výběr souborů maskou - aneb v průzkumníku neudělám v jednom kroku výběr a*.ht*; výběr Insertem a kopírování/přesouvání/komprimace stiskem klávesy - aneb nemusím furt klikat; FTP; hromadné přejmenování; otevření souboru v různých programech kliknutím na ikonu a ne přes Otevřít v programu...; možnost jedním klikem si otevřít dva stejné adresáře a provádět v nich obvyklé operace; portable verze i s oblíbenými programy; otevřít v jednom panelu ISO nebo archiv a do druhého vykopírovat soubory (a vybrat je viz výše); rozdělit/sloučit soubory; vytvořit/ověřit CRC; synchronizovat složky a mnoho dalšího.
A to vše z jednoho programu a většinou jen z klávesnice (a 20+ let stejnými zkratkami).
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 16. 4. 2010 00:03

TC je přežitek, zkostnatělý bastl, ale ve Windows je na některé věci prostě jednou za čas potřeba/užitečný. Spíš ho ale bohužel z historických důvodů využívám pouze pro FTPčka.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod johntik 16. 4. 2010 06:41

for Devastor:

total commander nieje v žiadnom prípade prežitok. Platí, že načo si komplikovať život neustálym preklikávaním priečinkov.

Čo sa týka FTP načo používaš TC tak to podľa mňa robíš opačne. Ohľadom bezpečnosti som nemal s FTP moc dobré skúsenosti, tak by som ho moc neodporúčal používať.Odporúčam filezilla.
johntik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vasam 16. 4. 2010 07:04

johntik píše:Ohľadom bezpečnosti som nemal s FTP moc dobré skúsenosti, tak by som ho moc neodporúčal používať.

Od verze 7.5 je v TC zabezpečení FTP hesel zdokonaleno (šifrování hlavním heslem), takže hesla by už měla být v bezpečí :-)
vasam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 16. 4. 2010 07:33

Uživatelé počítačů, kteří pracují stále na jednom PC, mají snahu si do počítače nacpat takovéto prográmky. Pak přejdou na jiný počítač a jsou "ztraceni".

Právé proto, že přicházím do styku s relativně velkým množstvím počítačů, používám zásadně prostředky Windows, které jsou k dispozici na všech počítačích.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 16. 4. 2010 08:03

U Total Commanderu mi dost vadí nutnost "dopluginování" při použití SFTP, FTPS a podobně. Dnes je třeba na FTP chodit šifrovaně, proč si zbytečně nechat číst hesla providerama. Jinak je pro mne Total Commander nenahraditelný jako dvouokenný manažer a také jde hodně už i o zvyk. Takže na klasické FTP a hrátky s daty je dobrý, ovšem na zabezpečené FTP doporučuji také spíše FileZillu - http://www.filezilla.cz
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ron.jeremy 16. 4. 2010 08:32

TC je podle mě přežitek, a je mi vcelku líto chudáků, co jsou na něm závislí, protože pak přijdou někam, kde není, a neudělají vůbec nic, jenom nadávají na Explorer, měli by však nadávat na vlastní neschopnost a zaostalost. Většina z nich ani Explorer neumí ovládat, a s oblibou tvrdí, Explorer že neumí to či ono, přičemž v naprosté většině případů to není pravda, a je to dáno jen nedostatkem jejich znalostí. :roll:
Z dvou panelů jsem vyrostl už dávno, styl práce ve stylu průzkumníka byl už v GEM/TOS GUI na Atari ST (podobně to měla i Amiga), a v DOSu jsem vždy v NC/VC/<xxx>C trpěl. Navíc klávesové zkratky v TC naprosto neodpovídají standardním Windowsovským.
Nemám nic proti lepším/vylepšeným file managerům, ale spíše ve stylu Directory Opus / UltraExplorer apod. Neflexibilní dva panely s přežitými klávesovými zkratkami odmítám. :pozor

-- 16. 4. 2010 09:38 --

johntik píše:total commander nieje v žiadnom prípade prežitok. Platí, že načo si komplikovať život neustálym preklikávaním priečinkov.

Právě proto lze otevřít více oken, uspořádat si je dle libosti a pak mezi nimi jen přehazovat soubory pomocí drag&drop. Opět, je třeba přemýšlet.
ron.jeremy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 16. 4. 2010 08:53

ron.jeremy píše:TC je podle mě přežitek, a je mi vcelku líto chudáků, co jsou na něm závislí, protože pak přijdou někam, kde není, a neudělají vůbec nic, jenom nadávají na Explorer, měli by však nadávat na vlastní neschopnost a zaostalost. Většina z nich ani Explorer neumí ovládat, a s oblibou tvrdí, Explorer že neumí to či ono, přičemž v naprosté většině případů to není pravda, a je to dáno jen nedostatkem jejich znalostí. :roll:


Nezavidim tem chudakum, co musi jezdit na kole. Protoze kdyz potom musi prestoupit na kolobezku, jsou ztraceni. :mrgreen:

Vazne: Funkcne toho explorer nabizi relativne dost, nicmene na TC rozhodne nestaci. Ve prospech TC nicmene uplne nejvic mluvi rychlost ovladani a absence nutnosti pouzivat mys.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 16. 4. 2010 09:00

TC nepouzivam, ani ho nemam.
Stejne jako pise Vladimir, staram se o +- 300 PC (kde TC neni), navic chodim po domacnostech a tak pocitam s tim, ze ho nemaji a snazim se vyjit s vecmi, ktere v tech winech proste jsou.
I obycejny prikazovy radek dokaze zazraky. Na flesce mam pro pripad nouze obycejny stary Salamander 1.52.
Jak vidim nektere (i tady), kteri bez TC nejsou schopni ani prejmenovat, ani smazat soubor.
Nehlede k tomu, pokud jsem na PC, kde nic uz nenajede, tak by mi byl stejne TC na 2 veci.
A v takovem pripade spousty klikacu zde konci. Prikazovy radek je pro ne tabu.
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 16. 4. 2010 09:05

Podle mně stači se mrknout na Soubor,Vybrat,přikazy,sit,zobrazit,Konfigurace a polovinu co explorer neumi mate na dlani.Pokracovat navodem,mame druhou pulku a neni třeba se ptat nechám se poučit co je jinak a co neumí explorer.
K další vytce pokud někdo pracuje často na cizim PC tak předpokladam že v 99 procentech tam bude USB a v 99 procentech ma opravněni na něm pracovat ne jenom si prohližet fotky.Takže portable total commander není problem.A že by ten kdo použiva total commander nezvladal explorer?Jo obraceně to je běžná věc ale toto asi neeee.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_S 16. 4. 2010 09:06

Pokud je člověk na něco zvyklý a používá obdobný filemanager pod DOSem, Windows 7 a Linuxem, tak nemá moc velkou potřebu učit se něco dalšího.

Lze otevřít více oken - ale proč bych to dělal, když stačí jedno kliknutí (nebo klávesová zkratka) na TC, ve kterém mám všechna používaná umístění jako na dlani?

Klávesové zkratky v TC naprosto neodpovídají standardním Windowsovským, protože NC tu byl dřív. :-) ale dají se libovolně předefinovat.

Možná to nějak jde, ale nevím o tom, že bych mohl v Průzkumníku porovnávat dva adresáře podle různých kritérií, porovnávat a synchronizovat soubory, eliminovat při tom letní čas v NTFS, pracovat s archívy, vyhledávat podle různých parametrů a výsledky dát do okna, automaticky přejmenovávat existující soubory při kopírování a tisíc dalších věcí.

Nosit TC na flashce není žádný problém. Občas člověk narazí ve Windows na to, že se kousne nebo spadne (a neobnoví se) proces explorer.exe. Pak si s průzkumníkem ani neškrtnu, zatímco TC pořád funguje.

Tohle téma je problematické z toho důvodu, že většina lidí pracuje buď s jedním nebo druhým, takže se objektivní porovnání nedá čekat.

Leda že by se udělal dlouhý přehled všech funkcí a jejich vlastností u TC a Exploreru a porovnaly se. Možná to už někdo někde udělal.
Naposledy upravil Petr_S dne 16. 4. 2010 09:09, celkově upraveno 1
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mad_doc 16. 4. 2010 09:08

V dnešní době, co tak nad tím přemýšlím, už asi převažuje hlavně zvyk, TC a jeho klony (NC, VC, SS, WC) používám už od dob kdy nejlepší hry byly od Accolade, texty se psaly v T602, MATu a něco něco zkopírovat nebo zabalit bylo možné přes příkazový řádek, případně sem si musel vyrobit soubot *.bat. :-)) Je tam ale i dost věcí, které jsou i dnes použitejnější.
Ve svých dobách to byl navíc zároveň asi nejkomfortnější ftp manažer.
Jednoznačně je pro mne rychlejší a efektivnější jeho používání, jelikož ani klávesové zkratky se po celou dobu v podstatě nemění, navíc když potřebuju (občas) řešit něco na cizím PC, stačí z flash disku spustit portable verzi, což je myslím lepší, než si nastavovat pro mne vhodné zobrazování složek a tak dále.
Když chci hledat soubor, jednoznačně označím co chci, můžu v tom co chci specifikovat třeba i text obsažený v souboru, můžu si nastavit zobrazování skrytých souborů, aniž bych se vrtal třeba v ovládacích panelech.
Můžu velmi snadno měnit atributy souborů.
Vidím okamžitě přípony.
Asi bych mohl spoustu věcí dělat (zprovoznit) v průzkumníkovi, ale tady jsme na to zvyklej a mám to hned aniž bych to nastavoval.
Naposledy upravil mad_doc dne 16. 4. 2010 09:15, celkově upraveno 1
mad_doc
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_S 16. 4. 2010 09:12

Ano, když si na cizím počítači přenastavím průzkumníka tak, aby mi vyhovoval, tak z toho bude majitel toho počítače nešťastný a já zbytečně strávím čas nastavováním. (soubory - detaily, zobrazovat příponu, zobrazovat skryté a systémové...)
Petr_S
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků