Notebook 22,5-23 je max... hry, filmy, práce... všeho trochu

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod swarm 26. 7. 2010 12:19

Marmiko: Já ty předchozí Paviliony už dlouho neviděl, takže nemohu soudit. Pokud ti ale nevadí to, co jsem tu napsal, tak si ho klidně kup. Žádný další problém jsem už nenašel.

Nicméně, pokud bych se sám rozhodoval, koupím si toho Acera.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondrej22 26. 7. 2010 14:57

Marmiko:
Ŕešim tu už týden stejný problém.
Špatná minulá zkušenost s Acerem a servisem, dnešní dobrý TimelineX
versus
dobrá zkušenost s HP a nový model 3040ec

Kdybych na začátku neviděl toto fórum, tak by okamžitě dle obrázků koupil HP.
Ale po těch zdejších příspěvcích to člověku stále vrtá hlavou.

Osobně mi asi na tom TimelineXu vadí nejvíc ten malý kurzor, při prohlížení webu stále mám prst na dolní šipce. A na zahraničním webu jsem také našel zmínku o špatném kontrastu displeje. Ale předpokládám, že budou s HP velice podobné.

Na servis a podporu HP si nemohu stěžovat. Recovery média jsem obdržel rychle a bez problemu. To u Aceru nebude reálné pokud již nebudou přibalena u NTB.
ondrej22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marmiko 26. 7. 2010 17:54

Ondrej22: vsechno sedi, akorat se uz trapim a bloubam dva tydny... Vnitrne proste vim, ze chci po sve skvele zkusenosti pouze HP, ale vsude, kam se podivam, mi doporucuji Acer a nadavaji na Paviliony.

Jinak mam jeste overeno, ze se konecne Paviliony servisuji v CR a na SK, takze ty straslive pribehy o cestovani ntb do Polska a zpet snad uz nehrozi. No asi jsme si s dv6 3040ec souzeni. :-)
Marmiko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrej22 26. 7. 2010 18:34

Marmiko:
taky to vidim tak,
ted mam od HP dv6670ec - zatracovana kombinace AMD a Nvidia, ale notebook je zvlaste po designove strance nadherny a pracuje se s nim skvele, proto me sympatie vzhledem k HP

v nejblizsi dobe se pojedu jeste podivat na notebook v realu a doufam, ze tam padne rozhodnuti

oba notebooky jsou hardwarove temer totozne, takze ve finale pujde o nase sympatie k te ci one znacce
ale snazim se v mem vedomi na pokazenem jmenu firmy Aceru pracovat, ale proces to bude velmi dlouhodoby :)
ondrej22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marmiko 26. 7. 2010 19:10

ondrej22:
Jeste jsem vytelefonoval, ze HP uvede na cesky trh v "nejblizsi dobe" podobně výkonné dv7 (tedy 17palcové provedeni). Zatím jsou tu jen tyto dva: http://www.hpmarket.cz/product.asp?ccode=dv7 (chybi tam ten "nas stredovy typ").

Mel bych to skoro jako maly desktop a navic by se mi tam mohla hodit cast s klavesnici, ale budu to jeste zvazovat.
Marmiko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrej22 26. 7. 2010 21:54

Marmilko:
na jednu DV7ku ze serie 3000 (nova je 4000) jsem narazil za peknou cenu u Alzy:
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-3190ec-d149894.htm
cena skoro shodna jako nase 3040,
avsak ponese s sebou vsechny neduhy starsich Pavilonu
ondrej22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marmiko 27. 7. 2010 00:47

No právě, proto bych uvažoval pouze o řadě 4000 v případě dv7. Navíc se musím přiznat, že se mi ani ty staré lesklé Paviliony moc nelíbí...
Marmiko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 27. 7. 2010 14:24

No, jelikož jsem byl dneska náhodou v Electroworldu, nedalo mi to a podíval jsem se, copak mají za notebooky. Byl tam váš oblíbenec (15,6" HP dv6 série 3000, měli i starší řadu) a ten byl ze všech (osahal jsem všechny - Acery, Toshiby, HP, ASUSy, ...) suverénně nejteplejší, přesně v místech, kde popisujete - hlavně levá opěrka (a to byl relativně v klidu...). Souhlasí i vše, co tu zaznělo o kovu - je to jen tenký plíšek. Ten starší Pavilion tak teplý nebyl. Hluk bohužel porovnat nemůžu.

Kvalita zpracování je stejná jako u starých Pavilionů, takže tuhost slušná, víko je ale měkčí než bývalo (třeba Acer TimelineX 5820TG má víko s poloviční tloušťkou, ale přesto stejně pevné).
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Revealman 27. 7. 2010 22:51

Zdravím, momentálně řeším přesně to samé jako OP. Chci laptop, 15ku řekněme do 25k na i5 s přepínatelnou grafikou, celkově HW ten, který víceméně mají tyhle notesy.

Takže řeším Acer (TimelineX 5820TG) vs. HP (Pavilion dv6-3040). Abych pravdu řekl, nikdy jsem neslyšel nic pozitivního o Aceru jako takovém. Recenzenti ovšem Acery poslední doby celkem vychvalují, nevím jak moc se Acer opravdu změnil, obzvlášť jak by vypadal po pár měsících, jak moc by vrzal atd.

Takže co se týká toho Aceru, hodně už jste tu zmínili, já jsem ještě pročetl nějaké CzC komentáře. 15" verze údajně píská nejednomu člověku, to jde vyřešit zakázáním USB portů (I know, right..) a nebo reklamací, výměnou základní desky. Potom jsem v komentářích u 13ky našel, že poslední ovladače jaksi mrví přepínání GK a celkově že ze strany Aceru se nedá čekat nic extra ze strany ovladačů, to pravděpodobně není nic nového. Na druhou stranu ten Acer podle komentů a recenze vydrží nějakých 5 hodin na wifi s jasem nad polovinu, to je ohromný :).

Ohledně toho HP nic extra nevím, skoro nikdo ho nemá, počkám si na swarmovu recenzi, mám čas s koupí. Líbí se mi víc, k Aceru mě opravdu nic moc netáhne, krom té (ohromující) výdrže. Těším se, až se z recenze dozvím o výdrži HPčka.

Acer je údajně vystavený na prodejně CzC v Praze na Hájích, 13" i 15" verze. V příštích dnech zkusím Electroworld na Černém Mostě, možná tam budu mít štěstí s tím HPčkem, ve kterém EW jsi ho viděl, wizaarde?

Jinak u obou mě trochu štve to nízké rozlišení, na NTB plánuji spíš práci okolo školy, net a semtam WoW. Ale aby se udržel ten standard HW (i5 s přepínatelnou GPU kvůli výdrži/výkonu ve hrách) display asi bude muset trpět :<. Nad 25k jít nechci, a v téhle ceně asi nenajdu nic s tímhle HW a lepším rozlišením.
Revealman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondrej22 27. 7. 2010 23:56

Ahoj.
Dneska jsem se byl podivat v Datartu, kde byla vystavena dv6ka 3000 serie a acer aspire (bohuzel ne serie timelinex, ale rozlozeni klaves a vseho odpovidalo cca 5820).
DV6ka je na pohled opravdu pekny kousek, pekne zpracovani a slicovani. Ten kovovy kabatek mu slusi. Klavesnice je prijemna, oproti Aceru mi prislo, ze se ve stredu ma tendenci slabe prohybat. Zkousel jsem si praci s touchpadem a bez problemu, problem popisovany Swarmem jsem nepozoroval, ale to je hlavne o rozdilnem pouzivani touchpadu. Zahrivani leve casti bych pripisoval 7200 otackovemu disku oproti 5400 u aceru, ale tato vlastnost mi neprijde jako velke minus (holt bud vykon nebo zima).
Hluk pri zatezi jsem nemel sanci pozorovat, protoze v prodejne neni takove ticho.
U Aceru byla o malinko lepsi klavesnice (krome kurzoru - ten je skutecne velky kompromis). Zpracovani plastu dobre, ale ne tak dobre jako u HP. Chybela mi ctecka otisku prstu (ac se do jiste miry jedna o modni doplnek, zrychluje to praci). Konektory z boku NTB mi prisly take lepe zapustene u HP.
No a dilema stale trva :)
ondrej22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marmiko 28. 7. 2010 00:19

Mel jsem podobny pocit. Asi by mi vadilo zahrivani vedle touchpadu (hlavne pri psani na klavesnici) a mozna ten hluk pri plnem vytizeni... O vikendu to ale rozseknu (snad).
Marmiko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wizaard 28. 7. 2010 07:08

Revealman: Zklamu Tě, bylo to v EW v Hradci Králové :-).

Jinak, pokud je důvod tak znatelně vyššího zahřívání jen 7200RPM disk, tak je to... no, jak to říct... trošku průšvih - neviděl jsem žádný notebook s 7200RPM diskem, že by se kvůli němu tak citelně víc zahříval, bohužel. K tomu ale určitě hodně přispívá ten hliníkový povrch. Zamyslete se ale nad tím, co ten notebook bude dělat, až nepojede na volnoběh, ale pustíte nějakou hru! Takhle zahřáté na opěrkách jsou slušné notebooky až při plném výkonu!

Když jsem si na ten váš Pavilion sahal, hned jsem si vzpomněl na svůj starý dv6655ec, který dodnes slouží u známých :-). Ale nechci odrazovat, jen vám dávám všechny informace, abyste pak eventuelně nelitovali. Ten notebook je krasavec, o tom žádná.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Revealman 2. 8. 2010 23:59

Jen abych poreferoval: Dnes jsem se byl podivat v EW na Černém Mostě, mají tu vystavený přesně dv6-3040ec i 5820tg, takže tam kdyžtak zajeďte, pokud jste nerozhodní.

DV6 je částečně kopie MB Pro, což podle mě není úplně špatné. Kousek je to celkem pěkný, rozhodně pevný, otisky nikde, víko se trochu prohýbá ale nic tragického to není. O plíšku, který pokrývá docela tvrdý plast jste tu už psali, zní to všelijak ale funguje to.
Co už je horší je klávesnice, která má úplně retardovaně rozložené klávesy. Pro člověka, který má 1 NTB a nikde jinde nic nedělá to asi jde, zvykne si na to, ale já používám několik klávesnic najednou a tohle je prostě nepředstavitelná věc.
Dále také většina té klávesnice, hlavně prostředek, se prohýbá dovnitř až to není vtipné :shock: . Ondřej nahoře píše, že střed má tendenci se slabě prohýbat, podle mě je to jak když člověk píchne do nějaké gumy. Rozhodně bych to nehodnotil jako "slabě". Ani se nemusíte snažit, stačí úplně normálně, relativně lehce psát.
Hodnotím to jako solidní selhání, vytvořit docela pěkný laptop materiálově i deisgnově a takhle odfláknout nejdůležitější část NTB :<.
Touchpad komentovat nebudu, podle mě ujde. Teplo u disku jsem nepozoroval, hluk pochopitelně hodnotit nemůžu.

Psát nějaké poznámky na ten Acer asi nemusím, to je celkem profláklá věc.

Nakonec jsem ale nabral trochu jiný směr. Po tom, co jsem si potěžkal obě ty 15ky bez baterie a viděl jejich rozměry jsem se rozhodl, že jako notebook pro mě bude spíš vhodnější nějaká 13ka, plánuju to tahat na VŠ, různě po Praze a semtam s tím i cestovat. To s 15kou jde, ale s 13kou která má 1.8kg s baterií to půjde podstatně líp :).

Teď mluvím o 3820TG, neboli 5820TG v 13" verzi bez mechaniky a bez numerického bloku na klávesnici. Na druhou stranu s lepším chlazením a jinak naprosto stejným HW. Nemluvě o tom, že obě ty 15ky i ta 13ka mají stejné rozlišení a je asi jasné, na čem to bude vypadat líp :). Nesmím zapomenout zmínit těch cca 5 hodin, co vydrží 3/5820TG na baterku na wifině při kancelářské práci, to se také neodmítá :).

Jediné co mě pořád trochu hlodá je ta značka, holt se přes to budu muset přenést :). Není dobré žít v minulosti, obzvlášť na trhu laptopů :hm . Z toho co jsem viděl to opravdu není nic jako staré Acery, tenhle notebook (5/3820tg) by podle mě mohl hrdě nést logo prakticky jakékoliv značky a ta by se za něj nemusela stydět.

Hodně štěstí s výběrem, já jedu zítra do Alzy.
Revealman
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tusek8 4. 8. 2010 21:21

taky se chystam tento týden koupit 5820TG, nechci zakladat nové téma tak piši sem, doma mam router klasickej a uvažuji že když si už kupuju notebook tak že bych si pořídil wifi router, stojí cca 500 ale spiš mě zajímá jeslti to nejsou vyhozené peníze a přebytečný luxus.
tusek8
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 8. 2010 21:24

Vyhozené peníze za router nebo notebook? Notebook je výborný, pokud využiješ jeho vlastností, je to dobrá volba.
Router s WiFi se hodí, pokud chceš být alespoň občas s notebookem mobilní po bytě/domu. Kabel je určitě lepší na stálé připojení, nedochází k rušení nebo výpadkům, případně nemusíš řešit zabezpečení WiFi.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků