Jaký je nejlepší klient pro instant messaging?

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zevlovaci 26. 8. 2010 22:45

miranda.. Pokud se vám zdá nepřehledná, je to protože jste si ji přehlednou neudělali. Pokud se vám zdá nestabilní, je to protože jste si ji nestabilní udělali. Pokud se vám nelíbí skin, je to protože ...

ale tento přístup samozžejmě nevyhovuje všem.
zevlovaci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hemish 26. 8. 2010 22:53

Za me Kopete asi kuli integraci s KDE :-)
hemish
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fandosaur 26. 8. 2010 22:56

windows live messenger
fandosaur
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tc 26. 8. 2010 23:00

Osobně používám Miranda IM a jsem spokojen, za ta léta jsem si ji vytunil k dokonalosti. (rozuměj, napadlo mě, že bych uvítal nějakou funkci, tak jsem jí prostě stáhnul a spustil)
Začátečníka, ale může odradit, že v základu je to jen standardní kecálek, takže pokud chcete třeba OSD upozornění o nové zprávě nebo signalizaci na klávesnici, gamerstatus, autostatus, autoreplay, spamfilter apod potřebujete na to plugin. Tak je to tady se vším.

Jinak téměř všechny ostatní clienti jsou na dobré úrovni.

VAROVÁNÍ:
V žádném případě nepoužívejte QIP, od lidi co jej používají často chodí spam. Když QIPaři píšou s háčkama tak mohou od nich chodit ostatním lidem nepoužívajícím qip místo českých znaků přehlásky apod. Osobně dřív nebo později si lidi co používají qip mažu z kontaktlistu a dávám do ignore, teda po prvním spamu mají varování a po druhém až ignore, protože ten spam je neúnosný. Poslední dobou pokud po mě někdo chce kontakt, tak ho lidem co mají qip radši nedám vůbec. Jinak pokud používáte vy qip, tak u vás je všechno v pořádku, ale okolí tím trpí. To je třeba si uvědomit.
tc
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 8. 2010 23:02

cleb píše:Pidgin.

Rozhodně je ale cokoli lepší než Digsby - ten instaluje malware.

Také používám Pidgin. Měl jsem ho defaultně v Ubuntu, vyhovuje mi (používám jen ICQ a Jabber), nebyl důvod měnit. Pak to změnili na Empathy, ale tam se mi nepodařilo korektně rozchodit češtinu, tak jsem se vrátil k Pidginu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod holky_maj_rohy 26. 8. 2010 23:04

miranda +

k pidginu: NEPRIJMA spravy z Jimma... nepochopim + ine bugy, napr kodovanie prich. sprav. nepouzitelne pre mna
holky_maj_rohy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod littleon 26. 8. 2010 23:26

holky_maj_rohy píše:... + ine bugy, napr kodovanie prich. sprav.


... z QIPu... Jak bylo zmíněno výše, nejen azbuka z QIPu chodí.

Pro mne také Pidgin.
Intel Q6600 @ 3,6GHz ofoukáván Zalmanem CNPS9700 LED, DFI ICFX3200T2R/G + NC-U6, Sapphire HD 2900XT @800/2100, 2x Hitachi 400GB, GEIL 2x1GB 4-4-4-12, Chieftec CFT-620-A12S, Thermaltake Armor VA8000SWA
littleon
Junior

Odeslat příspěvekod jxjl 26. 8. 2010 23:27

Dokud jsem ještě používal Win a k ICQ se připojoval přímo, tak favoritem byla rozhodně Miranda (bohužel její nevýhodou je nutnost strávit s ní jedno odpoledne a hledat + konfigurovat jednotlivé moduly). Po kompletní migraci na Jabber + ICQ transport používám Gajim - jednouchý klient, přitom však podporuje mnoho užitečných rozšíření XMPP protokolu (např. Ad-hoc commands, remote control, streamované formuláře, privacy listy, ...), navíc v případě, že se připojujete z více míst zároveň je u něj jednoduché navázat priority na statusy a automaticky tak řídit tok zpráv.
jxjl
Junior

Odeslat příspěvekod checheche 26. 8. 2010 23:52

Na Windows dlouhou dobu poladěná Miranda. (Posílání matematických vzorců, blikání Scroll Lockové diody při událostech, stopSPAM, automatická aktualizace pluginů a další drobnosti)

Na Linuxu QutIM. Pidgin mi nějak nesednul a u Kopete se mi nepodařilo skoro nic nastavit (moc jsem to nezkoumal, takže chyba může být na mé straně).

Pak je ještě dobré Psi, ale to není multiprotokol a transporty používám opravdu jako nouzovku.

A ještě perlička na závěr. Víte, že pomocí Mirandy můžete vést konferenci napříč protokoly? Například si můžou dohromady povídat lidi s Jabberem, ICQ a třeba MSN...
(MSP Chatserver 1.9)

PS: U několika mých starých (ale hodně užitečných) pluginů, co se už nevyvíjí, je uvedeno, že vývoj dále nepokračuje, protože autor přestal používat Windows...
i5-4590 + MSI B85-G41 PC Mate = (4x3,7 GHz), GTX960 2GB, 8 GB DDR3@1600MHz
checheche
Junior

Odeslat příspěvekod jonny.net 27. 8. 2010 00:28

Forty- píše:To o ktorom messengeri hovoris?


O Mirande ... sorry za pozdnu odpoveď zrovna sem pozeral Jánošíka :)

-- 27. 8. 2010 01:35 --

tc píše:VAROVÁNÍ:
V žádném případě nepoužívejte QIP, od lidi co jej používají často chodí spam. Když QIPaři píšou s háčkama tak mohou od nich chodit ostatním lidem nepoužívajícím qip místo českých znaků přehlásky apod. Osobně dřív nebo později si lidi co používají qip mažu z kontaktlistu a dávám do ignore, teda po prvním spamu mají varování a po druhém až ignore, protože ten spam je neúnosný. Poslední dobou pokud po mě někdo chce kontakt, tak ho lidem co mají qip radši nedám vůbec. Jinak pokud používáte vy qip, tak u vás je všechno v pořádku, ale okolí tím trpí. To je třeba si uvědomit.


jj můj typ byl že ti lidé požívají slabá hesla, protože mi to chodilo od lidí u kterých bych důraz na IT bezpečnost příliš nehledal, u většiny "rozumných" lidí mi ale nikdy takové zprávy nechodily... Je to námět přímo na detektivku :D
jonny.net
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s3icc0 27. 8. 2010 06:39

Tak za mě určitě Miranda IM (v současné době verze 0.9.1. v 32bit i 64bit provedení).
Mezi zásadní výhody patří jeho velikost, datová nenáročnost a možnost ho používat portable. Navíc profil je možno používat zároveň na 32bit i 64bit verzi.
Množství pluginů (i když pro 64bit jich zatím není moc zkompilovaných), ale i v tom je síla nových verzí mirandy - dá se používat i v základu.
Osobně používám v mirandě ICQ, JABBER a několik transportů na Facebook a Gmail.
Výhodou je že pro méně zkušené uživatele existuje řada packů s pěknými skiny, hotovým nastavením a spoustami pluginů, takže si stačí vybrat. Samozřejmostí je integrovatelnost do W7 nebo např. připnutí na plochu.

Já osobně jedu na Mirandě už někdy od verze 0.3 a prakticky 90% času jedu na alpha nebo beta verzích, které mi nikdy nedělaly žádné problémy.

Co se dá v mirandě spustit všechno naráz: ICQ, MSN, AIM, IRC, GG, JABBER, FTP přístup a mnoho dalších, které už nejsou toliko používané.

Co se týče pluginů můžete si zabezpečit spojení přes SSL (to už je možná v základu), antispamovací roboty, nebo třeba televizní programy, počasí, rádia, hry a nejrůznější vychytávky všeho možného. Existují i pluginy na integraci pro kompoenty Logitech řady G.

-- 27 srp 2010 07:41 --

zevlovaci píše:miranda.. Pokud se vám zdá nepřehledná, je to protože jste si ji přehlednou neudělali. Pokud se vám zdá nestabilní, je to protože jste si ji nestabilní udělali. Pokud se vám nelíbí skin, je to protože ...

ale tento přístup samozžejmě nevyhovuje všem.


tak to je krásně řečeno :-)
s3icc0
Junior

Odeslat příspěvekod okol 27. 8. 2010 06:47

Například Yaho´s Miranda Pack na miranda-easy.net je povedený pack, který používám už několik let.
okol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Big Muscle 27. 8. 2010 07:19

michelin píše:Dlouhou dobu Mirandu a zrovna pack od Big Muscle :-) byl super, protože měl všechno co jsem potřeboval k fungování na ICQ, velmi pěkně udělaný skin a stabilní :-) používal jsem ho jak doma tak v práci, bohužel už dlouho není aktualizovaný :-( takže momentálně oficiální ICQ 7.2 na PC doma i ve Worku a na MacBooku Adium.


Já ho aktualizovaný mám, ale nezveřejnil jsem ho. Důvod prostý - každou chvíli mi někdo psal, že chce novou verzi atd., ale když jsem pak napsal, že potřebuju poradit s nějakým problémem, a pak to vydam. Tak najednou se nikdo nehlásil. Na takový se můžu vyprdnout.

Miranda je v C++ a QIP v Delphi tudíž návrh jádra můžou mít podobný, ale okopírované bych řekl že ne.

On je někde zdroják ke QIPu k dispozici, že můžeš 100% říct, že je v Delphi? Navíc ani přepsání původního kódu do jiného jazyka nedává "přepisovatelovi" právo vlastnit copyright a porušovat licenci původního díla. Ještě nedávno byly v QIPu chyby, které se nějakou dobou předtím čirou náhodou objevily v SVN repozitáři Mirandy - mimo jiné důvod, proč byl přenos souborů v QIPu ne moc spolehlivý ;-)
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kubajaroslav 27. 8. 2010 08:00

Pidgin pod linuxem nema konkurenci! Na komunikaciu pouzivam prevazne XMPP (jabber), ICQ je poslednu dobu zaspamovane. Co se woken tyka pouzival sem qip, ale neodporucam ho.
kubajaroslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bob.bob 27. 8. 2010 08:24

cleb píše:Pidgin.

Rozhodně je ale cokoli lepší než Digsby - ten instaluje malware.


Můžete uvést konkrétní název aplikace, kterou instaluje Digsby sám od sebe a kterou lze považovat za malware? Jinak jsou Vaše dojmy z Digsby zcela irelevantní.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků