Jaký IM klient pouze pro Facebook Chat?

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 30. 8. 2010 05:44

Chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo používá IM klienta pouze na Facebook Chat a jakého. Před nedávnem jsem zrušil ICQ (nikdo tam už po rozšíření Facebooku nechodil) a nainstaloval Pidgina. Přece jen je otravné Facebook chat pořád zapínat v prohlížeči. S programem jsem zatím naprosto spokojen, ale zajímá mě, jestli ještě něco jednoduššího a třeba i pouze dělané na Facebook Chat. Vím, že FB Chat je vlastně protokol XMPP/Jabber tak jestli neexistuje nějaký dobrý klient pouze na tento protokol. Zatím jsem našel pouze český Jabbim, ale vypadá to, že jeho vývoj je dost mrtvý. Navíc to neumí FB Chat přímo, ale přes nějaký "transport" čemuž moc nerozumím... Díky za vysvětlení a tipy ;-)
Jan Gottwald
Junior

Odeslat příspěvekod Pafo 30. 8. 2010 07:41

Předně např. oficiální klient ICQ 7.x už podporuje FB chat v sobě například. Stejně tak i nový WLM.
Z multiprotokolových je na FB výborný Trillian 5 a Digsby, Ale není problém ani Miranda nebo QIP.
Každý klient, který podporuje Jabber protokol, se teoreticky může připojit na FB chat, transport na chat není třeba. Stačí nastavit na FB http://www.facebook.com/username/
poté do IM vyplnit jméno a heslo, doménu chat.facebook.com, port 5222 a nepoužívat ssl/tls. Tže tím pádem pro jabber protokol je tedy třebas Jabbim, PSI, PSI plus, VacuumIM etc.
Přímo pro FB je třebas http://www.chatflow.net/
Pafo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 30. 8. 2010 07:51

To že to podporuje dnes již skoro každý IM klient vím. Jde mi ale hlavně o to, abych nemusel využívat zbytečně nějaké multiprotokolové a rozsáhlé klienty. Když mi stačí na FB Chat pouze jeden protokol. Ten Chat Flow ale vypadá více než slibně. Určitě ho zkusím. Díky
Jan Gottwald
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 30. 8. 2010 15:53

Pafo tak moc děkuji za tip na ten ChatFlow. Nikde jsem o něm zatím nečetl a už ho mám nainstalovaný. Zatím to vypadá přesně na to, co jsem hledal :-)
Jan Gottwald
Junior

Odeslat příspěvekod Pafo 30. 8. 2010 18:25

Jop není zač, taky mi nepřipadá marnej..
Pafo
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků