Zkušenosti z legalizuj.cz

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod M2M 6. 12. 2010 06:48

Máte někdo zkušenosti s firmou zlegalizuj.cz a s koupí Windows XP? Uvádějí že jejich licence jsou vhodné pro nové PC (není to tedy upgrade). Zajímalo by mě, jestli to tak skutečně je. Přeci jenom za 1499Kč nový systém se mi zdá divné.

PS: Jedná se o prodej rozmnoženin počítačového programu, u které došlo k vyčerpání autorského práva na její rozšiřování ve smyslu ustanovení § 14 odst. 2 autorského zákona (zákon č. 121/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů). = software bez omezení.

A zde je ten zákon:
Rozšiřování

(1) Rozšiřováním originálu nebo rozmnoženiny díla se rozumí zpřístupňování díla v hmotné podobě prodejem nebo jiným převodem vlastnického práva k originálu nebo k rozmnoženině díla, včetně jejich nabízení za tímto účelem.

(2) Prvním prodejem nebo jiným převodem vlastnického práva k originálu nebo k rozmnoženině díla, kterým je dílo oprávněně rozšířeno na území České republiky, je ve vztahu k takovému originálu nebo rozmnoženině díla autorovo právo na rozšiřování pro území České republiky vyčerpáno; právo na pronájem a právo na půjčování zůstávají nedotčena.
M2M
Junior



Odeslat příspěvekod akira.uzai 6. 12. 2010 07:53

a proč ne? podpora je stejně na dvě věci, Vista je na též na dvě věci a sedmičky jsou sice dobré ale ještě málo vyzkoušené, navíc na běžnou agendu firmy XP bohatě stačí a sedmičky nepřinášejí nic, pro co by mělo cenu na ně přecházet (pokud neobchodujete s asií a nepotřebujete podporu "východňarských" jazyků, navíc v poslední době (s výjimkou sedmiček) je sw od MS s novou verzí spíše horší než lepší
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 12. 2010 09:05

Lide kteří se v obchodním styku vyjadřují jako 15 letý učen na zedníka mně osobně jsou celkem podezřelí.SP3 zadarmo ooo jak ůžasné,absolutní ochrana proti viry a windows na firemní strance nazývat win ještě chybí aby tam psali widdle.
Možna vám to nepřijde ale forma pokud jde o obchod předjíma obsah
Kód: Vybrat vše
Originální verze Windows XP je produkt, který společnost Microsoft vydala roku 2001, od té doby uplynulo hodně vody a poslední velké inovace Windows XP proběhly ještě roku 2009 (SP3 zdarma ke stažení). To už je dokonce po vydání Windows Vista! Vám to zaručuje nejvyšší míru bezpečnosti a odstranění téměř všech možných „much“, na které se přišlo. Windows XP je nejlépe odladěný operační systém, který zaručuje Vašemu počítači jednu z nejlepších ochran před útoky virů (nyní antivirus Security Eaasentials zcela zdarma. Stačí mít legální Win).

Windows XP se na Vašem počítači stane pro všechny trojské koně a „červy“ nedobytnou pevností. Pro Vás to znamená bezpečnost Vašich dat i perfektní funkčnost a stabilitu celého operačního systému. Vy si tak budete moci v klidu užívat práce na počítači s Windows XP od Zlegalizuj.cz, který nemá téměř žádné výpadky a viry v síti, jako by se ho netýkaly.

Já se válím smíchy v nabidce mají zasilaní bezpečnostních aktualisací,nevím čemu se smat víc jejich nabídce nebo tazateli v tomto threadu.A po kliknutí na produkt - nabidku co nabizejí a kam se to podle nich hodí opravdu poznamka v threadu že by to nebylo špatne do firmy je zhruba tak trefná jako poznamka o kvalitach jednotlivých systemů od MS 8-D
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M2M 6. 12. 2010 09:39

Vůbec se nevyjadřujete k věci, a odpověď na mou otázku je v nedohlednu.
M2M
Junior

Odeslat příspěvekod g.sus 6. 12. 2010 10:17

skusenost nemam!
robis si reklamu?
- you bleed just to know you're alive -
g.sus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Epe 6. 12. 2010 10:35

o zkusenostech si lze precist napr. na HEURECE

Sice tam je hodnoceni obchodu prevazne kladne, ALE vetsina tech lidi asi hodnoti, ze jim prislo CD a ze jim to slo nainstalovat. Druhou stranu (jak moc je to legalni) moc neresi. Kazdopadne, ze maji na svem webu ( http://www.zlegalizuj.cz/o-spolecnosti/oceneni.html ) vybrane jen a jenom kladne hodnoceni a ty zaporne tam vubec neuvadeji na duveryhodnosti moc nepridavaji.
Epe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 12. 2010 10:38

Kód: Vybrat vše
Vůbec se nevyjadřujete k věci, a odpověď na mou otázku je v nedohlednu.

Aha tak to je těžké pokud to podle vás nebylo k věci....mrkněte se na nabidku,mrkněte se na to jaka licence může být kde použita a už to bude k věci.doufam že stranky ms nebo jejich pdf bude pro vás dostatečně k věci,když ne nazor někoho ve foru
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 6. 12. 2010 10:43

je to jednoduche, lidi nechapou nasledujici:
overeni pravosti != 100% legalni licence.

aby byla OEM licence platna tak musi splnit minimalne nasledujici:
- CoA
- windows na spolecne fakture nejmene s deska, bedna se zdrojem, disk, cpu, ram tvorici funkcni celek
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M2M 6. 12. 2010 12:06

g.sus píše:skusenost nemam!
robis si reklamu?


Špatný odhad
M2M
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 6. 12. 2010 16:04

Myslím, že je dost zkušeností na Heuréce. Patrně prodávají licence z druhé ruky -je tam psáno o použitých štítcích a instalačkách DeLL.
LOCK, pokud někdo nepřijde s něčím, co má opravdu souvislost.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků