Netbook do školy - ASUS EEE 1015PEM, nebo HP Mini 5103?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 2. 2011 22:14

To rizeni spotreby je plan napajeni, ktery se nainstaluje do windows a nastavi jako vychozi. Jde o to system settings default
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hbboy 16. 2. 2011 23:11

jo tomu já rozumím díky, ale je to tento soubor ???? nevím totiž, který to je přesně soubor, ostatní všechny co si napsal jsem našel kromě toho řízení napájení

Je to tento???

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ob-88297-1

jo už jsem to pochopil - mělo by to být správně tento soubor, díky moc

Ještě prosím nějaké tvé postřehy kladné či záporné po měsících co ho vlastníš - zajímá mě hlavně to rozlišení - na netu a v excelu - nejsou to moc blechy, jde to případně přiblížit a je to ostré a rychlé - díky ????
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.
hbboy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobil-man 17. 2. 2011 10:51

Jo to je ono.
No zatim jsem hodne spokojeny. Vydrz baterie 7,5 hodiny pri bezny praci (skola, web).
Tenhle netbook jsem si vybral prave kvuli rozliseni, nizsi bych mit nemohl kvuli velikosti plochy. Takze mi to vyhovuje a nemam problem precist text bez zvetsovani. Matny displej se dobre pouziva a jak tu byly zminky o svitivosti, tak na max. jas to je az neprijemny, nebal bych se toho, ze to nekomu bude svitit malo.
Rychlost je v pohode, prehrava 720p video, bezny aplikace jdou rychle. Nekdy je znat zpomaleni, kdyz je vytizeny procesor, zato disk se svoji rychlosti praci nebrzdi.

Co se mi nelibi, ale vedel jsem o tom dopredu je ten leskly ramecek kolem displeje, to je hnus zapatlanej a kdyz pracujes zady k svetlu, tak to dava rusivy odlesky. Na druhou stranu displej je matny, takze to je dulezitejsi. Kdyby bylo leskly oboji, tak by z toho asi bolely brzo oci.
Naopak mi nevadi leskla plocha pod klavesnici, jelikoz ty se nedotykam a samotna klavesnice je dokonala s matnym povrchem.
Touchpad leskly taky nevadi, je to trosku nezvyk, ale je to jako ovladat napr. dotykovy telefon.

Vnejsi povrch je bez chyby, viko hlinikove, zbytek netbooku jakoby pogumovany, neklouze a je prijemny na dotyk.

Trochu nevyhodou je ventilator, ktery bezne jede potichu az neznatelne, ale pri plnym vytizeni procesoru se na chvili zapne na max. a je vcelku hlasity. Ale to je otazka minuty dvou, nez opet snizi vykon.
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hbboy 17. 2. 2011 17:41

Ještě jednou díky za tvůj čas a zhodnocení po pár měsících používání. Půjdu tedy do něj a už nebudu vybírat jiný, již to tu študuji 14 dní na webu po večerech. Větrák si dovedu představit mám acer a ten i při serfování v noci když je úplný klid je slyšet - to mi nevadí. ten lestklý rámeček kolem display uvidím, třeba ho nějak vytuním a něčím přelepím. Jsem modelář, netbook budu brát i na závody aut na vysílačku, abych to mohl propojit na server a viděl jak které auto jede kolik které ztrácí apod. prostě výsledky on-line - mám i takové matné pěkné černé pásky -))) ale asi to lepit nebudu jen kdyby mě to hodně štvalo. Ještě jednou díky moc. Vše již mám teď ho někdy v brzku koupím asi v březnu po výplatě cca do měsíce. Měj se - pak se pochlubím jak jsem spokojen i já.
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.
hbboy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bialuci 3. 3. 2011 14:24

Zdravím, pánové.
Rozhodl jsem se, že si taky pořídím HP Mini 5103 ale trochu mě děsí přehrání systému. Nebyli by jste tak hodný a nepopsali jakým způsobem jste postupovali? Nebo alespoň odkaz na návod. Nerad bych, aby mi doma zůstala jen mrtvá černá krabička :--
Předem moc děkuju, Mirek.
bialuci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 3. 2011 16:25

Přehráním systému máš na mysli instalaci operačního systému? Pokud je systém předinstalovaný, tak to zvládne naprosto každý a není se čeho bát.
Pokud systém předinstalovaný není, tak spolu s počítačem zakup i OEM licenci MS Windows 7 a nech si to v obchodě nainstalovat.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bialuci 3. 3. 2011 20:24

Ano, přehráním systému mám skutečně na mysli změnu operačního systému z linux na win7. To, že TO zvládne každý je sice uklidňující ale není to mnou očekávaný návod či postup. Přesto díky za příspěvek a radu.
bialuci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 3. 2011 21:21

Takhle...
Návodů na internetu je spousty snad ve všech světových jazycích. Google nefunguje?

Nainstalovat Windows 7 zvládne i slepice, když ji nasypeš zrní kolem klávesy Enter.

Není "instalace" jako 'instalace' ;) Nainstalovat to zvládne skutečně i ta slepice, nicméně to rozhodně nemůžu doporučit. Instalace OS není jen o té instalaci, ale je to především správná instalace, optimalizace, konfigurace, instalace ovladačů atd... Práce na celý den pro zkušeného systémáka ;) Podle stylu dotazu to rozhodně nemůžu doporučit, a proto trvám na tom, co jsme již napsal - svěř to odborníkům nebo si zaděláš na dalších X problémů, které budeš velice obtížně řešit ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC 3. 3. 2011 21:52

Pánové - kacířský - a možná trošku vrtavý dotaz - opravdu si myslíte že je NETBook to nejlepší řešení ? Víte, já se na netbooky díval, dost podrobně a mám pocit že platí stále - za mnoho peněz - málo muziky... Pořád je to velmi slabé, velmi pomalé a velmi - neergonomické díky nesmyslné velikosti (nebo spíš malosti)... Osobně si nedovedu představit jak píšu poznámky na netbooku...
Naposledy upravil PC dne 3. 3. 2011 22:00, celkově upraveno 2
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bialuci 3. 3. 2011 21:58

To PC: Když jsi se díval dost podrobně, tak co jsi vykoukal? A jak nahodíš řešení nad 9500,- ... no tak to sem raději nedávej.
bialuci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 3. 3. 2011 22:03

Jaké ? Inu-takovéto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84582

Malý lehký a hlavně opravdový notebook, s dvoujádrovým celeronem, což sice není nic moc ale lepší než Atom, je tam UBUNTU se kterým jsem se vcelku skamarádil i já a upřímě řečeno-co se týče psaní poznámek a prohlížení internetu je jedno jestli tam je windows, nebo ubuntu, samozřejmě pokud člověk používá OpenOffice. Krom toho jde o velice pěkný kus HW, který paradoxně vypadá dražší nežli doopravdy je.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84582
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bialuci 3. 3. 2011 22:04

To Bari007: Jasně, že jsem vygůglil 158786467 návodů na instalaci v flashdisku. Spíše jsem narážel na Mobil-mana, který psal, že měl s přeinstalací nějaký peripetie. Proto mě zajímá o co šlo abych se tomu vyhnul. Teorie je jedna věc ale poznámka z praxe je lepší. :-)

-- 3. 3. 2011 23:06 --

To Pc: Je to velký. Kolik vydrží baterka? A s cenou jsi o půlku dražší než HP. Takže neberu, zůstanu u HP.
bialuci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 3. 3. 2011 22:10

PC:
v130 rozhodně po stránce zpracování, velikosti, hmotnosti, apod. není špatný notebook + má i NBD záruku...
Ale komplet ho zabíjí strašně nízká výdrž. podtaktovaný, podvoltovaný ULV procesor, ale díky slaboukné 30Wh baterce dá skoro o polovinu méně, než běžné notebooky s plnohocnotnými procesory. Přesněji, dá tak maximálně 3,5-4h, když se uživatel bude hodně snažit.
Je to škoda, no, kdyby tam dali inteligentní (50+Wh) baterku, sám bych si ho klidně koupil.

Btw. neergonomické jsou všecky notebooky. Ale souhlas s tím, že bych asi nehctěl jít pod 12' (příp. 11,6 u 16:9), tam se ještě vleze klávesnice se standartními rozměry čudlíků...

Osobně bych popřemýšle o tomhle, na doma kdyžtak ještě LCD+klávesnici.
bacha na to, že jiné, popř. slabší konfigurace mohou mít 3článkovou baterku, místo 6 !
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1S9000148I
.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC 3. 3. 2011 22:21

Velké ? Je to třináctka tedy 13.3 a z vlastní zkušenosti ti mohu říci že na práci je tato velikost ideální. Z jedenáctky tě bude bolet za krkem,protože člověk do toho musí víc zírat.

Slabé... Jasně že za ty peníze asi člověk nemůže očekávat bůhvíjaký výkon ale asi snad to je rychlejší nežli Atom ne ?

Proč si lhát do kapsy- inspirací pro tenhle notebook nebylo nic jiného než Apple MacBook Air "13.3. (Nebo Adano, jenže Adano se stejně inspirovala u Aira...takže...) Jen s tím rozdílem že i nejvyšší konfigurace, potažmo mírně upravená "manažerská" verze Latitude V130 stojí zlomek ceny "letadýlka" (vím že Air je vzduch ale letadlo zní líp, nehledě na to že materiál je u Air i éra stejný-hliník). Dell použil i Apple koncept odvádění vzduchu - ne do boku kdy vám notebook "griluje" ruku ale pěkně logicky dozadu - stejně jako třeba u auta nebo klasického stolního PC.

Plus je tam záruka na tři roky což nenabízí ani H-P a paradoxně ani onen zmíněný Apple Air :o)

Pěkné Lenovo, jak jsem psal výše - jedenáctky (a je jedno od koho) mi příjdou šíleně neergonomické. A pokud se váha pohybuje mezi kilem a kilem a půl tak je to už jedno, jestli to je jedenáctka nebo třináctka.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 3. 2011 22:29

bialuci:
Stále nevím, co chceš slyšet, když jsi vygůglil 158786467 návodů, jak sám říkáš... Vše k tomu už jsem řekl, instalaci zvládne i slepice a optimalizace, konfigurace atd. se nedá popsat ani do 50 vět ;) To je hlavně o zkušenostech a znalostech, o řešení nějakých konkrétních vzniklých problémů, které nemají žádné knižní postupy, ale řešení vyplývá ze zkušeností administrátora.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků