Editace videa, hry, 20 000Kč

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Olimant 9. 3. 2011 16:52

karlos00x: Ten tebou nabizeny zdroj je o proti memu o 300 drazsi a ma min konektoru. Oba jsou GOLD, tak nevim, leda, ze by ten mnou vybrany byl nekvalitni a poruchovy model...

skype: Nekde jsem videl srovnani a procesory od AMD "zrali" o hodne vic jak intel. Navic bych mel rad pripravenou zakladni desku, kdybych kupoval novy procesor, tak bych tam dal pristi generaci od intelu. Predpokladam teda, ze nedelaji patici jen pro sandy bridge, ale ze to vydrzi aspon 2 generace...

PS. u toho ears disku pisou na czc varovani, ktere se me moc nelibi
czc.cz píše:Některé disky společnosti WesternDigital, včetně tohoto modelu, využívají atypickou velikost paměťového bloku - sektoru. V případě disků WesternDigital se jedná o 4kb sektory namísto standardních 512b na sektor. Tato změna vede k zvýšení celkové kapacity pevného disku, ale způsobuje značné problémy většiny operačních systémů, které předpokládají použití sektorů standardní velikosti. Pro uživatele se tento problém jeví jako značné zpomalení rychlosti pevného disku, potažmo operačního systému jako celku. Dle oficiální prohlášení výrobce se tento problém netýká operačních systémů Windows Vista, 7 a Sever 2008, Mac OS X a novějších distribucí operačního systému Linux, praxe naší společnosti ovšem ukazuje, že se tento problém nevyhýbá ani těmto operačním systémům. Sektory s velikostí 4kb využívají disky série EARS a některé modely řady AARS, konkrétně 640GB model.

Tak nevim jestli si nemam nakonec nechat ten mnou vybrany a ztisit ho aspon trochu tim odhlucnovacim rameckem ;-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod skype 9. 3. 2011 17:11

Vem mnou navrhovanej AC Fusion. Je ideální do takové sestavy.

AMD víc než Intel nežerou... rozdíl je max několik wattů
Právě Intel je momentálně známej "zabíječ" platforem :)) 1156 pohřbil po snad roce a půl, 1366 má podobnej osud. Rozhodně nečekej, že 1155 bude kompatibilní s o dvě generace novějším procesorem. To právě AMD je na tom líp. V několik let starých AM2 deskách i teď rozjedeš Phenom X6! Jasně, trošku brzdí slabší HT atd. ale to jsou max. jednotky procent.
Disku se neboj. Od Win Vista s tím umí Windows pracovat nativně. Ve Win XP a starších použiješ aplikaci WD Align.
skype

Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 3. 2011 17:17

- pocet konektoru je smerodatny? abych byl uprimny tebou vybranou znacku ani neznam (coz neznamena ze je nekvalitni, ale zkratka bych sahl po medourovi mezi zdroji)
- ja jsem nekde slysel... blabla, ja taky slysel ze nam budou vladnout marťani. Ukaz mi prokazatelne testy kde je jasne dane, ze se ti investice do drazsiho intelu vrati v elektrice treba za dva roky... TDP fakt neni relevantni udaj, vetsinu casu se CPU stejne flaka v podtaktovanem a podvoltovanem stavu kde budou rozdily srovnatelnych CPU v jednotkach wattů. Je velmi pravdepodobne (rekl bych ze to hranici s jistotou), ze pristi generace intelu bude mit zase jinou patici, viz 775, 1156, 1155. V tomto je naopak evidentne z hlediska zakaznika vyhodnejsi AMD (AM2 -> AM3). Stejne az budes menit CPU tak se to vyplati vzit komplet. Zkratka jak jsi sam rekl: volba intelu je v teto cenove hladine iracionalni.

- jaky tam budes mit OS? snad ne proboha prehistoricka XPčka?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 9. 3. 2011 17:29

[OT]
Ono to neni tak uplne pravda (patice)
- 1366 je high-end Intel osazena na 5200 chipsetu a nabizi plnouhodnotny server ci workstation platformu X58. Potiz je v tom, ze konkurence v podobe AMD C32/G34 momentalne nabizi za steny peniz vice a proto Intel reaguje s 2011, ktere ma byt konecne po delsi dobe opravdovym high-end wks/server platformou.
- 1155 je mainstream platforma s orezanou sbernici, bez VT-d apod. Tedy pro zabavni segment, jehoz protipolem je prave AM3/AM3+
- 1156 chapu jako meziskok s jepicim zivotem a Intel zacal v duslednejsi selekci platforem.
Jak je to se SW uz je veci jinou. I tak je pocitac stale spotrebnim zbozim a v mainstreamu to plati jiz nejakou dobu. Serverove a high-end platformy maji uplne jinak dimenzovanou moralni zivotnost a pouziti. Pro bezne pouziti 95% trhu dostacuje libolna platforma a klidne porazi ve vetsine pripadu plnohodnotnou serverovou platformu. Prikladem budiz i7-2600k s vyssim OC, ktere dokaze rozmetat na cucky i dva Opterony 6xxx/Xeony W56xx. Ovsem v onech 5%, kam se takoveto stanice/servery porizuji nema sanci. To same lze rici i o Dual Channel vs Triple Channel. V 95% to opet nepoznas.
[/OT]
WD Ears je jiste dobrou volbou, nicmene ST32000542AS,ST2000DL003 stoji tez za premysleni. Nejsou spatne.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Olimant 9. 3. 2011 18:38

karlos00x: To jsem chtel slyset. ;-)
ad bod jedna: Kdyz se v tom nepohybuju tak se v tom nevyznam. Nez jsem koupil notebook tak jsem trh sledoval skoro rok. Ted to sleduju asi 2 tydny. Nevim jaka znacka zdroje je nejlepsi a ktera je totalne neznama. Proto se muzu chytit jen toho co je napsano a tady napsano bylo to, ze je lepsi ten mnou vybrany. Kazdopadne tam ale dam ten tvuj zdroj, kdyz rikas, ze je proste skvelej. ;-)

Moje myslenky se zakladaly na hodne stare recenzi AMD a Intel. Kde i5-750 jsem chtel puvodne koupit a pak jsem zjistil, ze je rozdil mezi 1156 a 1155 a to takovy, ze pro uplne jine proceosry ac se stejne jmenuji. Tak jsem zacal znova a vybral si tenhle procesor s predpokladem, ze svuj naskok si Intel udrzel.

Pokud je AMD pro me lepsi volba, jaky pocitac by ste me vybrali? 8-D

-- 09 bře 2011 18:41 --

A kdyz uz jsme u tech novych tak i tam je zretelny rozdil ve spotrebe viz: svet hardware
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 3. 2011 19:13

0,02 (20W rozdil v idle coz je drtiva vetsina casu) * 12 hodin denne * 30 dnu v mesici * 5 kc za elektriku = 1 pivo mesicne. Navratnost jen na cene CPU 2 roky a deska jeden dalsi? Pri podvoltovani budou rozdily jeste nizsi.

Je proste realitou, ze u intelu platis cosi i za "znackovost". Dokonce zde vidis, ze jsou AMD rekneme spolehlivejsi: http://extrahardware.cnews.cz/prodeje-r ... -roce-2010

Stejne jako je nutne brat s rezervou ten clanek dle Alfy, tak je potreba brat s rezervou ostatni clanky a mereni. Ver tomu ze zarovky nejsou tak spatny jak se nam snazi ůhnije tvrdit, stejne tak nema asi vyrazny smysl pocitat 400,- rocne navic u stroje za 20k, což? Do auta za 2 mega taky budes tankovat na OMV a nebudes zase tolik pocitat...

Muzes mi prosim jeste sdelit kde jsi na tomhle foru nasel tip na ten zdroj? (nerypu, zajima me to :) )

Skypova posledni sestava je rozhodne VYVAZENEJSI - netvrdim lepsi nebo horsi, ale VYVAZENEJSI.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Olimant 9. 3. 2011 22:24

Jeste nad tim popremejslim (poradne ste me nahlodali), nicmene (zatim), co je na me sestave tak nevyvazeneho? Ptam se, abych to mohl odstranit.

karlos00x: nikde jsem to nenasel. na czc jsem dal search podle parametru a jeden z nich byl tenhle. ;-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 3. 2011 12:28

Podle CZC (a tim spis podle jejich DISKUZI u produktu) bych se neorientoval. Dokonce bych jim neprikladal ani poradni hlas.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků