UPGRADE - Filmy, Hry; 3-7,5K Kc + snížení hlučnosti

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod S.tig 10. 3. 2011 16:07

@Milanr1: Dekuju, taky me to jako studenta potesilo (to vite, doplacet si za ctyrjadro se mi zrovna nechtelo), ale dlouho sem vahal jestli do toho pujdu, precijen jak pises je to spis loterie. :)

//EDIT: Jeste jsem se zapomnel zeptat.. Tim Arctic F9 se mysli neco jako tohle? Maji tam i verze bez PWM, tak nevim co presne je nejvhodnejsi z tohoto..
Naposledy upravil S.tig dne 10. 3. 2011 16:09, celkově upraveno 1
S.tig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 16:09

Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S.tig 10. 3. 2011 18:40

F9 prineslo na prvni poslech vyraznou slysitelnou zmenu, dekuju za dobrou radu. Za tech par korun se to opravdu velmi vyplatilo!
Ted nevim co tam huci nejvic, zni mi to bud jako BOX chladic procaku nebo vetrak ve zdroji, takze dalsi vymeny budu smerovat tam..
S.tig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 18:56

tam to bude +/- nastejno - doporucuju drzet se znacky.
az tam das freezer a F12 tak zjistis ze nejvic hluci HDD a budes ho chtit zahodit :)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skype 10. 3. 2011 19:00

Pak už pomůže jen Himuro(částečně)nebo SSD(úplně)...
skype

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 3. 2011 19:08

BOX > Freezer 13.

Zdroj > Arctic Fx PWM

Za "x" doplne rozmer ventilatoru ve zdroji, tipoval bych si na 12.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S.tig 10. 3. 2011 19:14

Bohuzel u zadniho a predniho panelu jsou jen devitky.. Tu zadni jsem hned dneska vymenil za F9 PWM, predni nepouzivam. Box teda vymenim za Freezer 13, ve zdroji F12 PWM.
Fractal R3 pak budu chladit asi jednou F12, nebo jsou potreba alespon dve, jednu na predni a druhou na zadni panel? Mohl bych pak eventuelne i vyuzit tu F9 co jsem koupil dneska (vim, cim vetsi rozmer tim asi lepsi co se hluku tyce.. ale zas tak me to netlaci).. + eventuelne Himuro.

//EDIT: No a tim pak asi na nejakou dobu udelam pauzu, protoze bude zbyvat nakup grafiky (Radeon 6850 + Accelero S1 rev2 + F12 PWM), eventuelne SSD. Kdyz uz budu u grafiky tak asi dokoupim i monitor, preci jen to moje velke CRT uz je asi hodne muzejni kousek.
S.tig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 3. 2011 19:37

Neplatí, že čím míň ventilátorů, tím nižší hluk. Pokud bys tedy koupil R3, určitě použij víc, než jeden ventilátor. I PC s deseti ventilátory může být ultratichý, důležitější než počet, je správná regulace. Nebál bych se do R3 osadit 4-5 kusů F12 PWM, protože počtem hluk neroste. Takovéhle ventilátory VŽDY překřičí disk, byť by byl uvězněný v Himuru.

Pokud je ten CRT monitor v dobré kondici, nemusíš ho měnit. Sám musíš vědět, jak na tom je a jestli potřebuješ nový.

Crysis 2 a další moderní (náročné) hry si se současnou grafikou nevychutnáš tak, jak bys čekal, takže klidně kup grafiku teď (peníze na ni očividně máš) a hlučnost řeš později.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 22:45

Ohledne rezonanci: zkus poklepat ruzne rukou na plechy skrine: slysis/citis ze je nekde vule a plechy o sebe klepou? Ja to tak mel, vsechny stycne plochy jsem vylepil mirelonem 2mm a od te doby klid.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S.tig 10. 3. 2011 22:45

Zdroj hluku mi prijde je momentalne v nejvetsi mire neco co jakoby rezonuje do case. Proste jako by se do nej prenasely vibrace a dela to pak takovy periodicky se opakujici zvuk.. Neni to zas tak hlasity, ale momentalne je to asi hlavni problem. Kdyz dam ruku na case, tak to citim. Nemuzu presne zjistit odkud to jde, zkusim to jeste ohmatat kde to je cejtit nejvic..

//EDIT: karlos: ano, to bude asi problem castecne i u me jak to tak ted oklepavam. Ale hlavne z nejake komponenty se to prenasi do tech plechu a to pak dela dal nezdobu. :( No musim to jeste nejak lokalizovat.
S.tig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 22:57

nepotrebujes nutne lokalizovat zdroj. Potrebujes se na to podivat z fyzikalniho hlediska: u kytary nevydava zvuk struna, ale tělo.

Kdyz izolujes takhle styčné plochy tak se vibrace neprenesou na plech a s velkou prazdepodobnosti nedosahnou rezonancni frekvence. To je moje zkusenost - bylo to takovy rezani pily, zvuk sel jakoby nahoru a dolu. Tohle polepení jemně-bublinkovou hmotou (ja vzal tuším sacek co v nem byla deska, ale je to v podstate ten mirelon - dava se pod podlahy treba jako izolace) mi fakt hodne pomohlo. Pak došel naradu vykuchat zdroj a dat tam F12 no a pak uz jen HDD to je nejvetsi problem.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 3. 2011 23:00

Nevisí něco na míň šroubech, než by mělo? (disk, ventilátory, mechanika) Nedotýká se pevný disk něčeho mimo uchycení? Možná i nepřišroubovaná bočnice, ale tu bys poznal poklepem...
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S.tig 10. 3. 2011 23:11

No, jdu to otevrit, mene sroubu pokud si pamatuju tam nekde urcite je.. Treba i ten zadni ventilator F9 co sem dneska kupoval mi visi na dvou, protoze ta case tam ma pro tuhle velikost jen dve dirky v protilehlych (diagonalne) rozich. :( Ale tak to bych snad i mohl vyvrtat, jestli to ma cenu, naradi tu snad budu mit v dilne. Ale ten zadni vetrak je v pohode, huci to i kdyz ho odpojim. Pak tam mam ten disk, aktivni chlazeni na grafice, BOX chladic (ceka na vymenu), vetrak ve zdroji (ceka na vymenu). Zkusim teda odsroubovat disk a zkusit ho "ve vzduchu" bez dotyku s tema kovovyma castma.
Kdyztak holt se budu treba venovat odvibrovani tech stycnejch ploch kdyz na nic neprijdu.
S.tig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 23:16

zacal bych podle ceny: F12 do zdroje a Freezer 13 + ty stycne plochy.
Tim vyloucis za 650,- ze hry ventilatory a zbyde jen disk. Tipuju ze to bude kombinace vachrlate skrinky a spatneho uchyceny HDD. S HDD se daj delat kejkle i bez himura doslova za par korun - http://extrahardware.cnews.cz/miniseria ... y?page=0,1
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 3. 2011 23:21

Otevři PC a za chodu "osahávej" komponenty. Samozřejmě s maximální opatrností. Statika je svině a i špatný dotek může být v zapnutém stavu nebezpečný (ne tobě, ale stroji). Spolehlivě tak najdeš zdroj vibrací.

Co se týká hlučnosti. Přidrž (nebo za vypnutého stavu odpoj) ventilátory a postupně pouštěj. Opět objevíš ten nejhlasitější. Zdroj to nebude a zadní AC taky ne.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků