Zkušenosti s firmou?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Nock 25. 8. 2011 09:03

Po pár hodinách opět zdravím :)

Rád bych se dozvěděl, jestli má někdo z vás zkušenosti s touto stránkou --> http://www.x-computers.eu/

Jelikož co si takhle o ní čtu, tak vypadá velice zajímavě. Jde mi především o kvalitu provedení a vstřícnost, bezproblémovost při reklamacích atp.

(Doufám, že jsem to vložil správně tohle téma. Nevidím jiné místo, kde ho vytvořit. Pokud jsem porušil pravidla, omlouvám se, ale myslím že ne.)
Naposledy upravil KineCZek dne 25. 8. 2011 09:06, celkově upraveno 1
Důvod: EDIT NAZVU
Nock
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 8. 2011 09:08

Tohle opravdu patri na smetiste. Kdesi kdysi, neni to tak dlouho, nekdy letos na jare, nekdo v sestavach tu firmu resil. Dosli jsme k tomu, ze cena neodpovida kvalite, o spouste komponent v sestavach zamlcuji, nebo mlzi, atd. Vyhnul bych se tomu obloukem.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dodo677 25. 8. 2011 14:47

...asi tak... sestava zkonzultovaná zde na fóru a objednaná ze zde bych řekl asi nejvíc preferovaného obchodu (většina znás snad ví proč) bude daleko vyváženější a nebudou v ní žádné komponenty ošulené.....
V konečným důsledku získáš za stejné peníze stejně nebo i víc výkonu v opravdu kvalitním provedení se slušným servisem. (dost silně pochybuju že bude mět Xcomp na jedné sestavě míň něž oněch 800,- za složení sestavy v alfacompu ;-) )
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kbn-001 25. 8. 2011 15:48

By mě zajímalo co lidi vede k tomu objednat si věci jako je počítač v takovýchto podivných firmách. Já raději objednávám vše co se může pokazit v podstatě jen alfa, czc, mironet. Jo když jsem kupoval himuro kde se nemá co pokazit bral jsem nejlevnější.
Kolik se asi tak ušetří na sestavě z téhle firmičky oproti například alfě?
kbn-001
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nock 25. 8. 2011 17:14

Díky všem za názory, alespoň budu vědět, že tomuhle se mám vyhnout! :)
Nock
Junior

Odeslat příspěvekod Dodo677 25. 8. 2011 17:51

....tak vyhnout..... zase těžko říct..... nemusí to byt blbá firma....
ale jak už sem psal víš..... vzhledem k tomu že si třeba v alfe navybíráš přímo komponenty a pak dáš nějakéch 800,- za složení tak si myslím že na tom budeš finančně v porovnatelné kvalitě furt daleko líp :-)
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod X-COMputers.eu 25. 8. 2011 23:30

Dobrý den,
píšu Vám v oficiálním zastoupení firmy. Jsem připraven vyjasnit všechny nejasnosti a zodpovědět všechny Vaše případné dotazy.

Předem mi dovolte, abych reagoval na příspěvky výše.
1) Byl bych rád, kdybyste uvedli nějaký důkaz, že jsme kdykoliv mlžili nebo zapírali nějaké vlastnosti komponent.
2) Pokud máte na mysli fakt, že u disků a pamětí neuvádíme přesný model, ale jen základní nejdůležitější parametry, tak to je z důvodu, že možná jedna tisícina populace by věděla, co takové názvy znamenají, zjednodušení na kapacitu je mnohem užitečnější. Pokud nějakého člověka zajímá, jaký přesný model by v počítači měl, může nám napsat nebo zavolat a dozví se přesný model včetně odkazu na stránky výrobce. Ale můžu Vám říct, že ze stovek poptávek, které za rok vyřizujeme, se na takové informace za rok zeptají tak tři lidé. Normální uživatelé to nepotřebují vědět, jsou rádi, že vše dobře funguje.
3) Jistě, naše ceny jsou vyšší a nestydíme se za to. Ovšem zákazníci za to dostávají nadstandardní služby, jako například volbu komponent na míru používaným programům, přetaktování se zárukou nebo doručení zdarma (v Praze a okolí zdarma s osobním převozem, zapojením a zaučením). Pokud někdo za tyto služby nechce platit, nemusí, my nikoho k nákupu nenutíme.
4) Nevím, co uživatel myslíte pod pojmem "podivná firma". Myslíte si, že tři české univerzity, energetický gigant, výzkumný ústav, největší prodejce fotoaparátů a největší prodejce BMW v Čechách u nás koupili počítače za stovky tisíc korun omylem? Myslíte si, že druhý nejlepší živnostník v Praze si titul vysloužil tím, že nevyřizuje reklamace a vyrábí špatné zboží?

Jakékoliv Vaše otázky rád zodpovím.

Jan Prušák
Naposledy upravil KineCZek dne 26. 8. 2011 15:33, celkově upraveno 1
Důvod: Zkraceno o reklamu a osobni utoky.
X-COMputers.eu
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 8. 2011 07:23

I pokud by neco pochopil jeden clovek z miliardy - je takovy problem to do specifikaci napsat? Jakou ma pak zakaznik jistotu, ze dostane to, co zaplatil? Vseobecne plati nasledujici pravidlo: "Pokud se nemam za co stydet, uvadim vse do podrobna a transparentne".

AD reference: Bez naskenovanych opisu faktur je to s referencemi stejne, jako u pana Slabeho a firmy Deredes. Reference taktez uvadel, ale nikdo z oslovenych "referencnich" zakazniku o jeho existenci nemel ani poneti.

- - -

Konkretne ja jsem k zadnym zaverum nedochazel a nic o dotycne firme jsem nezjistoval, jen jsem podotknul, co se kde resilo jindy a jinde. Spise na Vas je dolozit, ze jste nikdy nemlzili - hned v nasledujicim odstavci se ovsem priznavate, ze tak cinite, a to minimalne u pevnych disku. Potom mi neni jasne, co mate za problem v tom, kdyz pojmenuji veci pravym jmenem. :roll:

- - -

Ja osobne zadny problem nemam se zadnou firmou. Nemusite se bat, na foru nemame zadne provize od zadneho z vetsich eshopu za to, ze jim "shanime zakazniky". Pokud by Vas eshop dokazal export celeho kosiku jako hash, pokud zacnete uvadet u vsech komponent uplne, cele a pravdive informace a pokud budete mit konkurenceschopne ceny, s ledovym klidem budu doporucovat celemu foru nakup u Vas.

- - -

Kvalita sluzeb se neda zjistit z recenze. Do tech i takovy CZC dodava pocitace s profesionalne upravenym cablemanagementem, atd. Jak je to u beznych sestav pro bezne zakazniky, i to se da na nasem foru najit. A reknu Vam predem, ze je to dost hruza.

Jasne, i panove z CZC se ozvali. Ale nikdo z prodejcu. Nikdo z techniku. Napsal Pí-áR reditel. A jeho psanicko se neslo v podobnem duchu, jako pisete Vy - v duchu ublizeneho clovicka, jemuz nekdo prislapnul kuri oko.

Pan PR reditel tehdy argumentoval, ze udajne slo o jednotlive pochybeni, technika, atd. Mozna bych mu to i rad veril. Ale to bych nesmel dostat nekolik desitek SZ s fotografiemi (a skeny faktur, dokazujicich, ze sestava je vazne z CZC), jez mne presvedcily o opaku.

Bohuzel doba je zla. Naucila spoustu lidi pristupovat k neznamenu, drazsimu a nepravdive informujicimu eshopu proste nevstricne. Proc tedy namisto oborovani se na administratora fora nezkusite radeji promptne odstranit ty nedostatky, jez jsou Vam vytykany? Mozna by to byla pro vsechny strany prijatelnejsi cesta. Resp. tedy urcite pro zakazniky. A prave o ne by Vam, jako prodejci neceho, snad melo jit v prvni rade. Nebo se v necem mylim?

PS: To, ze je dotaz na smetisti ma opodstatneni. Do sekce s vyberem sestavy se nehodil, proto byl presunut. Sestava se v topicu nevybira. To jen pro pripad, ze by v tom presunu nekdo chtel hledat neco osobniho.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod X-COMputers.eu 26. 8. 2011 13:18

Dobrý den,
asi jsem se nejasně vyjádřil ohledně zjednodušování názvů, když jste stále přesvědčen, že o něčem mlžíme nebo něco tajíme.

Proč neuvádíme u počítačových sestav přesné názvy a úplně kompletní parametry komponent?
Protože 99,7% lidí to vědět nechce. Ano, existují třeba tři lidé z tisíce, které to zajímá, a těm tyto informace dopodrobna rádi poskytujeme.

Píšete, že nereagujeme na nedostatky, které jsou nám vytýkány, to rozhodně není pravda. Pokud vidíme, že nějaké informace zajímají nebo nejsou jasné většímu množství lidí, okamžitě reagujeme a tyto informace zveřejňujeme.

---


Co se týká stále omílaného uvádění komponent se všemi podrobnostmi, tak si uvědomte, že naši zákazníci nejsou lidé, kteří si počítač umí složit sami a potřebují znát každý detail, ale často lidé, kteří si rádi připlatí za kvalitu a za to mají vše bezstarostně a bezproblémově nabídnuto i dovezeno až domů.

Opravdu nepotřebujeme, abyste se stal nějakým naším neplaceným prodejcem.
Naposledy upravil KineCZek dne 26. 8. 2011 15:31, celkově upraveno 1
Důvod: Zkraceno o reklamu a osobni utoky.
X-COMputers.eu
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků