Nejlepší programy pro zrychlení pohybu po Windows

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ThinkDeep 9. 12. 2011 20:39

Nu, klasické zkratky jako win + cokoliv, a ctrl + cokoliv.
Od win7 pouzivam uz skoro jen win a psani jména, ale ty nejpouzivanejsi mam pripnuty na panelu.
No a vzhledem k tomu, ze chci pouzivat vic aplikaci a umisteni, nez se mi libi na panelu, a zarovej vic nez si dokazu zapamatovat nazvy (ach ta lenost), a ZAROVEN mam radi krasne cistou plochu, pouzivam Fences, a dvema kliky, wuala, potrebne ikony jsou na plose...a pak si staci vybrat ;-)
ThinkDeep
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mishack 9. 12. 2011 23:20

Pripojuji se k WIN+R, pripadne Start, prvni dve pismena a enter :) Zatim je porad klavesnice rychlejsi nez mys a nejake loveni ikon.

Jinak v praci pouzivam Vistaswitcher
Kód: Vybrat vše
http://www.ntwind.com/software/vistaswitcher.html

Pokud si vypnete nahledy oken je to velmi prakticke (doporucuji projit nastaveni). Pro me jako pro cloveka, ktery ma bezne otevreno 20 ruzny oken/aplikaci byl alt-tab uz moc neprehledny (ano vim - win+tab - nepouzivam, cele aero mam vypnute).

Na praci se soubory samozrejme nejaky filemanager typu TC (u me to je FreeCommander).

Plochu nepouzivam, naucil jsem se to na blackboxu (shell pro win). Stejne ji vidim tak jednou za tri tydny pri restartu PC :)

Myslim, ze obecne plati, pokud chcete nejaky program opravdu efektivne pouzivat, bez zkratek se neobejdete.
N1 (CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox)
Mishack
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karel 2. 10. 12. 2011 01:38

miser píše:
Tomasek1234 píše:Plochu vubec nepouzivam. Pro me je centralni obrazovkou Total Commander a nikdy uz tomu nebude jinak. Pristup na vetsinu dulezitych mist disku i site pres ctrl+D a vsechny nejcasteji pouzivane aplikace logicky serazene v horni konfigurovatelne liste (v baru). Nic rychlejsiho neznam ani nechci znat. Dnes uz si ani nedokazu predstavit hledat neco nekde ve star nabidce ci nekde jinde. Jedinny minus je to, ze si clovek vubec neuzije ty pekny fullHD pozadi plochy, protoze ji vidi jen pri vypnuti kompu kdyz se zavre vsechno vcetne TC :D

P.S. samozrejme mi TC startuje automaticky a maximalizovane.



Blahopřeji k nulové adaptabilitě a schopnosti ovládat počítač na úrovni DOSu. :tleskani

Blahopřeji vám k nulovému množství vlastního myšlení a dokonalé ovlivnitelnosti reklamou. Jste jistě vynikající spotřebitel, jakmile vám někdo vysvětlí že něco je nové a lepší, ihned si to pořídíte a nezdržujete se ničím tak přízemním jako je vlastní přemýšlení. Co na tom záleží zda novou věc potřebujete a zda vůbec funguje, hlavně že je nová a moderní.

-- 10. 12. 2011 01:44 --

mimonaut píše:wtf? Já nevědět co oni myslet.. Já pohybovat po windows rychle jak blesk.. Používat win klávesa, aerosnap, knihovny, win+e, win+šipka, ctrl+x, ctrl+c, ctrl+v, alt+tab a jine a spokojenost.
Jakakoliv další šunt instalovat vždycky nakonec zpomalit, i když myslet že zrychlit! To si pamatovat a nic neinstalovat (a pořádně se naučit používat, co už ve win být k dispozici)
-ale možná já jen nerozumět, co oni myslet :)

Ale vždyť jo to je dobrá odpověď: naučit se pořádně využívat to co ve woknech je a nezdržovat se udělátkama. Rozumnej přístup, ale já to dělám jinak ;-) .
Nejdůležitější věci mám pod tlačítkama přemapovaný klávesnice a zbytek řeší totalcommander. Win+R je taky prima, ale kdo si to má všechno pamatovat.
Karel 2.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 12. 2011 06:55

Kód: Vybrat vše
Vim ze to jde pres Win+cislo na quick launch, ale to neni vec ktera by byla pouzitelna vsude.

Win a čislo?Ne fakt myslim něco jineho.pokud už je spuštěn a vy tvrdite
Kód: Vybrat vše
tak dany program skoci automaticky do popredi, pokud je uz spusten
zkuste misto win a čislo prostě WIN a T a ted ten zasadni trik pustte win a pokračujte jenom šipkama...No a nasleduje jenom enter.Budu vas tedy lehce parafrazovat,není nad to když někdo tvrdí že něco přestalo fungovat v seven a že se to chová tak a tak.Ne prostě to chce jenom jinou klavesovou zkratku,nic víc....
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 10. 12. 2011 14:11

zkuste misto win a čislo prostě WIN a T a ted ten zasadni trik pustte win a pokračujte jenom šipkama


Diky, tohle jsem neznal. Bohuzel je to radove pomalejsi nez reseni ktere jsem pouzival a navic to funguje pouze v poslednich verzich Windows. Ja pouzivam casto vsechny verze od Win2000 po Win7, takze to ma pro mne omezenou pouzitelnost. Ale i tak diky!

-- 10. 12. 2011 14:21 --

kernel_panic [passed] píše:JirkaVejrazka: lze se na to dívat i z druhé strany:
konečně funguje focus stealing prevention zase o něco líp...


Focus stealing prevention proti akci primo vyzadane uzivatelem z klavesnice?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 10. 12. 2011 15:05

ano, jelikož úspěšným vyústěním akce je spuštění aplikace, nikoliv bring-to-front, kterej je v předchozích verzích windows jen důsledkem aktivace okna z důvodu získání focus...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 12. 2011 16:26

Kód: Vybrat vše
Bohuzel je to radove pomalejsi nez reseni ktere jsem pouzival a navic to funguje pouze v poslednich verzich Windows. Ja pouzivam casto vsechny verze od Win2000 po Win7, takze to ma pro mne omezenou pouzitelnost. Ale i tak diky!

Vždyt jasně - mluvim pouze o seven,tam to omezeně použitelne není :-) No a v jine systemu použijete zase to na co jste zvyklý odjinud,ja moc neřešim co fungovalo v systemu X a v Z je jinak,je mně to jedno protože doma to mam každy pes jina ves,momentalně 5 systemu,3 windows systemy a 2 jiné,v každem se prostě pohybuju jinak,nečekam nějakou universalitu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků