[LabWiew]Zkušenosti, složitost pro laika proti C,Delphi

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rallydavid 17. 12. 2011 23:37

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli v tomto programu někdo programujete? Nějaké hodnocení?
Mám v tom dělat bakalářku a chtěl jsem se zeptat, jak moc je to složitý pro úplnýho laika třeba oproti C,Delphi atd...Diky
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod OS 18. 12. 2011 15:25

V LabVIew se především skládají programy z bloků, prostě se to natahá myší na plochu a propojí drátama. Samotný zdrojový kód lze psát také, ale minimálně.
Samozřejmě to ale obsahuje i cykly, podmínky atd. Moc jsem v tom ale nedělal.

Pro laika IMHO lehčí.
OS
Junior

Odeslat příspěvekod sejnt 19. 12. 2011 19:35

No jednoduche veci su v tom celkom jednoduche, ale cim ides dalej tak to uz take lahke nie je..bez logickeho a algoritmickeho myslenia sa tam urcite nezaobides(ako v kazdom programovani)Pre mna to bola dost makacka(mal som to jeden semester) A uz ten jazyk G ci v com to je nechcem ani vidiet.Ak skola ponuka predmet kde sa to vyucuje tak si ho rozhodne zapis pretoze sam sa natrapis.
Lekvár je produkt šialenej myšlienky ako neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu.[CZ] Povidla jsou produkt šílený myšlenky jak neudelat ze všech švestek slivovici.
sejnt
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eronlines 19. 12. 2011 20:03

Je to mocnej nástroj, co vim tak i poměrně kvalitně naprogramovanej, kterej se používá mimo jiné i pro sběr dat v CERNu...

Já jsem se s nim nezžil. Pro člověka s návykama z klasickejch prog. jazyků je to strašná klikačka. Když bych ho musel víc používat tak bych spoustu věcí stejně řešil v inline matlabu.
Thinkpad R61i
eronlines
Junior

Odeslat příspěvekod rallydavid 20. 12. 2011 23:17

No já bych v tom potřeboval zbírat data z měřící karty, ukádat je a případně z toho dělat graf...co myslíte?....nebo šlo by to taky dělat v MathLabu? ale s tím taky nemám skušenosti...prostě mám analogové data, které jdou do měřící karty u pc a z toho mám nějak zbírat data...Můžu si vybrat jakýkoliv programovaci jazyk, ale potřebuju opravdu nějaky nejednodnuší, protože se na programovani považuju za opravodveho tupce :-D
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod sejnt 21. 12. 2011 01:59

neviem ako matlab ale LabView ma v ponuke vela grafov na ktorych to mozes zobrazit a ked sa s tym clovek pohra tak to aj dobre vypada
Lekvár je produkt šialenej myšlienky ako neurobiť zo všetkých sliviek slivovicu.[CZ] Povidla jsou produkt šílený myšlenky jak neudelat ze všech švestek slivovici.
sejnt
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 29. 12. 2011 01:34

rallydavid píše:No já bych v tom potřeboval zbírat data z měřící karty, ukádat je a případně z toho dělat graf...co myslíte?....nebo šlo by to taky dělat v MathLabu? ale s tím taky nemám skušenosti...prostě mám analogové data, které jdou do měřící karty u pc a z toho mám nějak zbírat data...Můžu si vybrat jakýkoliv programovaci jazyk, ale potřebuju opravdu nějaky nejednodnuší, protože se na programovani považuju za opravodveho tupce :-D



Pokud tam nebude nějaký háček atd., tak tohle vypadá tak na 4 hodiny práce i s učením LabView. :-) A to zvládneš i hezké GUI a 3 kafe. 8-)
OS
Junior

Odeslat příspěvekod rallydavid 22. 1. 2012 15:36

Tak aspoň nějaká pozitivnější zpráva :-)...Tak pokud v tom bude háček tak si ty kafe klidně odpustim :-D
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod OS 22. 1. 2012 22:34

rallydavid: Ale soudím pouze z tvého skromného popisu zadání. Nic víc. A odhad dělám z svých zlkušeností. Klidně to může být složitější a budeš na tom makat půl roku.
OS
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků