Vyplatí se placený antivir?

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod petmal 1. 5. 2012 08:57

Myslim, ze jde hlavne o kvalitu produktu. Pokud bude dejme tomu placeny Norton AV v prumeru lepsi nez Free AVG tak se vyplati. Pokud budou srovnatelne tak ne. Podivejte se na par pokud mozno nezavyslych a aktualnich testu AV a rozhodnete se podle schopnosti, dopadu na vykon pocitace a ceny programu.

Pokud vam jde jen o antivirus tak neni potreba kupovat komplexni baliky. Vyrobci vetsinou nabizeji i samostatny AV za nizsi cenu.
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod ewing 1. 5. 2012 09:05

Milanr1:
tak asi sa moc spolieham na UAC a antivirus...ale stale pouzivam ucet ako admin a mam povolene skriptovanie...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 1. 5. 2012 09:16

petmal píše: Podivejte se na par pokud mozno nezavyslych a aktualnich testu

vsichni moc dobre vime, ze neco takovyho neexistuje. stejne jako neverim statistice kterou jsem sam nezfalsoval tak to mam i s temahle multitestama.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod empeerror 1. 5. 2012 09:41

ja som jednoznacne za, akurat ze nie antivir ale najlepsie cely suit. wratane firewallu. samotny antivir obsiahne minimum hrozieb. osobne dlhe roky pouzivam NIS (norton)
empeerror
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod psychocowboy 1. 5. 2012 09:47

pokud clovek neni uplny trotl, tak antivir ma jen kvuli jedne veci - zavirene flesce, jiny duvod de facto dneska neni...

a jinak mezi placenym a neplacenym je rozdil akorat v placene podpore, jinak je to to same... jestli uvazujes o neplacenem, tak MSE nema konkurenci (Avasty a podobne nebrat), v pripade placene zalezitosti asi NOD... sam jsem jich nainstaloval nekolik desitek do firem a tam se ta placena podpora osvedcila (nastavovani vzdalenych reportu atd)..
psychocowboy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miser 1. 5. 2012 10:17

Zcela stačí Microsoft Essentials. V testech mívá jednu z nejlepších detekcí, je nejrychlejší, a v systému o něm člověk ani neví. Co chtít víc? Archaickým molochům třesoucí se o svou existenci v podání AVG, AVAST, ESET se směji.
miser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paaaja 1. 5. 2012 10:19

Taktéž nemůžu Avast doporučit. Mám externí pevný disk, který má typ oddílů GPT a Avast GPT tabulku kompletně zničil (podle Process Monitoru byl poslední, kdo na disk přistoupil). Disk se ve Správci disků hlásil jako prázdný a připravený k naformátování. Naštěstí Ubuntu Rescue Remix prostě načetlo záložní GPT tabulku a já tak přišel jenom o 350MB soubor, který se zrovna kopíroval. Od doby (7 měsíců), co Avast nepoužívám nebyl s GPT jediný problém.
Samozřejmě, že tuhle chybu už asi opravili, ale proti Avastu ukazuje ještě jedna věc - přílišná upovídanost. Samé bubliny s reklamou nebo nejrůznějšími průzkumy, a navíc ještě rok co rok musíte obnovovat registraci.
Za sebe doporučuju Microsoft Security Essentials nebo Comodo Antivirus - ten sice vyžaduje trochu umu při nastavování, ale jinak je ok.
paaaja
Junior

Odeslat příspěvekod misaz640 1. 5. 2012 10:24

stačí selský rozum
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod aldik7 1. 5. 2012 11:16

Stačí bezplatný a používat navíc i mozek. A jednou za čas i projet komp nějakým doplnkovým programem na viry. ;-)
aldik7
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 1. 5. 2012 11:38

Kód: Vybrat vše
ale proti Avastu ukazuje ještě jedna věc - přílišná upovídanost. Samé bubliny s reklamou nebo nejrůznějšími průzkumy,

Je to hloupe ale dalši člověk co usvědčil sam sebe :-) Malý hint - nastaveni avast a ted o čem to je:O Avastu nebo o člověkovi co prostě řekněme nevi o čem je řeč a nevi o čem mluví?Protože pokud někdo napiše toto v nastaveni nebyl - kdo v nastaveni nebyl a nepodival se nema absolutně tušeni o tom jak program funguje...
Kód: Vybrat vše
proste otvoril som obrazok ktory om nasiel cez google a uz sa na mna sypali okna

Si dělaš legraci?Tak opravdu můžu tě ujisti že plati pořad to co jsem napsal - plati to tuplovaně mimochodem,nezlob se ale je rozdil co si lide o sobě mysli
Kód: Vybrat vše
Nenarodil som sa vcera aby som klikal na pofiderne stranky a instaloval hluposti do PC
a jaka je realita.Vždyt při prazakladnim nastaveni nejde aby kliknutim na obrazek k něčemu podobnemu došlo - obrazek - script.Ehm i bez jakehokoliv antiviru,ty k tomu potřebuješ placený,gratuluji.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minka 1. 5. 2012 12:39

Dobry den nejlepsi rady a triky najdete na www.VIRY.cz serue forum.Pokud porebujete behat po pornu a warezu tak vam doporucuji spoustet prohlizec v sandboxu http://jnp.zive.cz/sandboxie-bezpecne-p ... ramy.Pokud tu nekdo tvrdi ze microsovt esencial je nej tak at si to tvrdi v poslednim testu zustal na Av testu asi mezi tremi poslednimi s detekci kolem sedesati procent takze nic moc.Z p=lacenych co opsahuji sadbox je kaspersky a Avast.Kaspersky proste jen spusti v sandbohu prohlizec a nic se nedostane tam ani ven i kdyby to by virus nezmami proste se vymaze po zavreni prohlizece :-).Takze zadny extra av nepotrebujete pokud spousti prohlizec v sandboxu a muzete mit treba mrkwosoft.
minka
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 1. 5. 2012 12:53

Kód: Vybrat vše
Takze zadny extra av nepotrebujete pokud spousti prohlizec v sandboxu a muzete mit treba mrkwosoft.

Sandboxie použivam celkem dlouho,určitě dyl než se o něm objevily prvni zminky na živě nebo viry.cz,byl jsem celkem jeho velkej propagator,ma to ovšem jeden haček kterej si lidi neuvědomuji a je to periodicky problem těch co si mysli že něco samo o sobě je samospasitelně,prohližeč je dnes něco jako vlastni operačni system a v okamžiku kdy s nim aktivně pracujete - tak spousta věci musi jit prostě ze sandboxu ven - po ukončeni prace v něm,to vi ti co zjisti že free verze sandboxie je pro seriozní praci absolutně nevyužitelná a co ted?No potřebuji dejme tomu soubory se kterymi jsem v sandboxu pracoval dostat do ostreho prostředí - mnoho štěsti těm kteři si je neotuknou :-) Delete sandbox,solo likvidace jen obsahu ktery je v některem chlivku atd je totiž volba pokud v něm jsou jenom věci co mně už nezajimaji,takže bezpečnostni soft jako doplněk + spravne nastaveni systemu potřebujete pořad,ale většinou jak čtu mrkvosoft tak tušim jaka bude asi uroven přispěvku :-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SGvagon 1. 5. 2012 17:04

Osobně nechápu Vaši debatu, prostě některý uživatel je naprostý amatér, tak antivirus vyžaduje, na druhou stranu se najdou zkušenější uživatelé, kterým stačí firewall.

Osobně se považuji spíše za průměrného uživatele, tak mi bohatě stačí Free Avira antivirus , se kterým již několik let jsem nenarazil na jediný vir. Ano po každé aktualizaci virové databáze vyskočí okno s reklamou, ale naštěstí reklamou pouze na produkty Avira a žádné jiné.

Z osobní zkušenosti nedoporučuji Avast. Jak už někdo přede mnou napsal avast = balast je úplně výstižné! Namísto aby chránil Váš počítač, tak se dokáže sám zavirovat a leckdy nejde ani odinstalovat. Jednoduše dělá v počítači pěknou neplechu.

Schválně si udělejte uživatelé Avastu menší pokus. Stáhněte si Ccleaner a proveďte test registru. Výslednou spoušť nemusím ani zmiňovat :) .

Další velký neduch Avastu je jeho nevypnutelnost. Pokud máte soubor a víte, že je bezpečný, avast Vám ho zablokuje. Ale ani po vypnutí rezidentní ochrany nebo celého antiviru Vás k souboru nepustí! Avast se jednoduše nepovedl (zátěž na procesor, grafická nadstavba celého programu, mylné hlášení virů, malá virová databáze, přemrštěné ceny, ...) .

Ale zpět k otázce, zda je lepší placený antivirus? Opět jak už bylo psáno přede mnou, placený jedině do firem nebo společností. Klasickému uživateli ochrání počítač stejně jako free alternativa (stejná virová databáze) .
Naposledy upravil SGvagon dne 2. 5. 2012 14:55, celkově upraveno 1
SGvagon
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 1. 5. 2012 17:22

CCleaner je schopen v auto nastavení rozštrachat i Operu, takže poškození Avastu je klidně možné.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod strycekgoogle 1. 5. 2012 17:27

SGvagon:

OK beru, že podle Tebe je Avast balast a chápu že i někteří ostatní si to myslí. Ale proč si ho teda velká většina stahuje a patří mezi nejstahovanější FREE Antiviry?
strycekgoogle
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků