HP 6510b - po BIOS upgrade nenabehne

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bananik 9. 6. 2012 13:04

Ahojte.

Upgradoval som BIOS na HP 6510b z oficialnych stranok HP (HP BIOS 6510b) avsak po restarte notebook nenabehne. Nie je mozne sa dostat do BIOSu, klavesnica nereaguje a notebook sa dokola restartuje. Skusal som vybrat baterku, vybrat CMOS baterku a zapnut notebook. Nic nepomohlo. Pred upgradom notebook bez problemov fungoval.

Upgradoval som na verziu F20 cez windows wizzard a vsetko prebehlo spravne az do restartu.


Stretol sa niekto s podobnym problem? Je mozne notebook este zachranit.

Vdaka
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ub40 9. 6. 2012 18:16

Skús toto:
Extracting a latest BIOS, copy the supported .bin & .SIG file to USB disk root.
Connect it to failed computer, Connect AC adaptor, Press all 4 arrow keys(UP+DOwn+Right+left), press the power button to turn the computer on.
ub40
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 6. 2012 18:37

Kód: Vybrat vše
Pred upgradom notebook bez problemov fungoval.
Takže upgrade protože ses nudil :-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 6. 2012 18:39

Krasny priklad toho, ze na BIOS se nesaha, pokud vse funguje, jak ma. A take toho, ze update BIOSu z Windows je obcas rizikem.

Nebylo vice revizi tech notebooku, ze bys treba nahral nespravnou? Nevim, 6510b neznam.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 9. 6. 2012 19:26

Method for a HP BIOS RECOVERY:

Prerequisite:
The BIOS recovery procedure requires a USB diskette drive and a formatted diskette.
USB pen ----> doesn't work

Download you BIOS from HP, please note the model 68xxx

Copy the bin file of the BIOS on the diskette. eg:68YHV.BIN and not ROM.BIN

Press the 4 harrow keys (up, down, right, left) on the keyboard and power ON.

Wait ~2, 3 seconds an release the keys.

Wait the end of the process ( 2 minutes)
------------------------------------------------
nebo

Get any flash USB drive,
Format to FAT (even under Win7),
Unpack original BIOS package by runing it :-)
Important: - use any previous BIOS version
Copy BIOS file from original HP package: (C:\SWSetup\sp51969\Rompaq\68SRR.bin) to main directory on flash disk (root)
Copy efibios.sig file taken from C:\SWSetup\sp51969\ROM.CAB to flash drive like before
Rename efibios.sig to 68SRR.sig.
Put USB drive to bricked notebook, remove battery.
Now plug AC and power on notebook holding Win+B keys.
After that (about 20 sec later) notebook will go power down, then remove flash and follow HP recovery BIOS instructions on screen

This works for sure with 4530 notebook, but propably will work on other Probooks - just try.
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bananik 9. 6. 2012 19:58

No, ok. Fungoval v pohode az na to ze pri boote daval hlasku nieco na sposob:
Your BIOS failed to complete the update. Please ensure that you follow the correct procedures and try again. This may require two sequential BIOS updates to complete the process.

Takze ciel bol zbavit sa tejto hlasky a o par sekund zrychlit boot notebooku, kedze tato hlaska sa pri kazdom boote objavovala asi na 5 sekund.

Myslim, ze som vybral spravny BIOS. Rozdiel bol jedine v tom, ze BIOS bol pod "zalozkou" updatov pre WIN XP a ja som to pustal pod WIN 7. Ale vsetko prebehlo korektne, kedze bios nie je na OS zavisli a spustenie exe suboru na flashnutie biosu je podporovany aj pod Vistou.
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 6. 2012 20:50

Kód: Vybrat vše
Myslim, ze som vybral spravny BIOS. Rozdiel bol jedine v tom, ze BIOS bol pod "zalozkou" updatov pre WIN XP a ja som to pustal pod WIN 7

No takže poněvadž měls hlašku biosu se nepodařilo dokončit aktualizaci - udělejte to znovu spravně a dodržujte spravne postupy klikls pro jistotu na XP i když jsi v Seven,zajimava zarputilost.
Kód: Vybrat vše
kedze bios nie je na OS zavisli

Neflashovals nahodou z jedouciho systemu?Nebo si mysliš že ten exač by šlo použit i pod dejme tomu slackware?Asi ne že...Takže pleteš dvě nesouvisejici věci dohromady.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bananik 10. 6. 2012 02:27

Ne ne. Ten notas sa mi dostal do ruk uz s touto hlaskou. Ten flash, ktory to sposobil som nerobil ja. Ja som to len chcel flashnut novym biosom s domnenim, ze sa hlaska strati. Mimo ine, ked nainstalujes na stary notas WIN 7, jednoducho musis nahrat niekedy aj driver urceny pre Win XP aby ti zariadenie fungovalo (takto to napriklad bolo pri mojom delle s BT). Ak driver nie je urceny pre spustenie pod Win 7 tak sa jednoducho nespusti. Kazdy driver si predsa robi prerequisity check. Navyse to bolo urcene aj pre Vistu, takze s kompatibilitou s Win 7 by nemal byt problem. Minimalne by vsetky kroky nepresli so 100% uspesnostou ako sa to stalo v mojom pripade. Takze tolko k flashovaniu s running OS.

bandolier.wz: Dik za tip. Skusim tento postup, ale momentalne nemam po ruke floppynu.
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 6. 2012 06:25

Mimoé jine obavam se že moje zkušenosti jsou trošku uplně jinde než tvoje ,ta hlaška se na spoustě strojů odstranuje volbou v biosu disable warning :-) ktera je menši zlo než flashovat bez zkušeností bios.Pokud instaluji na stary notas system kdyý u tedy,naposled včera,tak použiji specialně upravene live cd založene na winpe kvuli driver packu a driver injectoru.instaluji podle id hardwaru a nikoliv to co evidentně provadite vy,maximalni problem je instalace drivrů v režimu kompatibility a v tom připadě tam jdou drivry visty,nikdy XP.A i ty je nutno instalovat explicitně v režimu kompatibility.A ani to neni idelani - ty dva systemy se liši vic než je většina lidi ochotna připustit,ovšem vizualně jsou skoro stejne tak to nikomu nepřijde.Ne opravdu flash biosu z jedoucich win děla jenom kaskeder pomoci exace který neni určen pro dany system.
To jenom na okraj a pokud tedy si mysliš
Kód: Vybrat vše
Myslim, ze som vybral spravny BIOS. Rozdiel bol jedine v tom, ze BIOS bol pod "zalozkou" updatov pre WIN XP a ja som to pustal pod WIN 7. Ale vsetko prebehlo korektne, kedze bios nie je na OS zavisli a spustenie exe suboru na flashnutie biosu je podporovany aj pod Vistou.


Tak vysledek ti jednoznačně ukazal že si mysliš špatně.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bananik 10. 6. 2012 09:39

Ok, je mozne, ze si myslim spatne a ja som ochotny to pripustit. Warning hlasku som v Biose nevypol preto lebo sa do neho nedalo dostat. Tento isty problem som nasiel aj na zahranicnych forach, ked po flashnuti ostal notebook v sluske restartovania. A tam nikto neflashoval Bios urceny pre iny OS. Takze toto urcite nie je len moj problem. Nikde to ale majitel notebooku nebol schopny vyriesit sam, jedine servis.

P.S. To s tym flashnutim biosu pre XP pod Win 7 si urcite este overim. Takze nejaky stary nepouzivany kusok pojde na test ;-) Asi som holt kaskader 8-D
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HoumrSimpson 10. 6. 2012 12:14

P.S. To s tym flashnutim biosu pre XP pod Win 7 si urcite este overim. Takze nejaky stary nepouzivany kusok pojde na test Asi som holt kaskader


Zopakuj si pomocnou školu a teprve pak se hrabej v pc :D
HoumrSimpson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bananik 10. 6. 2012 12:27

Diky za duchaplny dotaz. Na rozdiel od teba ale mam moznost testovat co chcem a na com chcem. Takze ja sa kludne v tom pohrabem a ked budes chciet vediet ako to dopadlo tak kludne pisni ;-)
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 6. 2012 12:36

Kód: Vybrat vše
Warning hlasku som v Biose nevypol preto lebo sa do neho nedalo dostat.

No to ovšem měni tvrzeni
Kód: Vybrat vše
Fungoval v pohode
,ja jsem parkrat dělal flash biosu i z win ale u celkem bezproblemovy zaležitosti,dual bios s celkem chytře ošetřenym chovanim v připadě problemu.
Kód: Vybrat vše
To s tym flashnutim biosu pre XP pod Win 7 si urcite este overim.

Je to celkem jednoduchy - zakladni požadavek kterej pro flash bisu z win je Caution-Make sure your O.S. environment is stable.Tys použil PROGRAM který dokonce neni určen pro daný OS,ten program se měl teprve nasledně postarat o flashnuti biosu.Tim chci řict že programek ktery se měl starat o to aby došlo k tomu že tam bude BIOS dejme tomu F3 může byt rozdilny pro XP a Sevena asi to bude mit nějaky důvod,protože je to potencionalně rizikova operace použils uplně jednoznačně nedoporučeny postup.zajimalo by mně co chceš zkoumat?Vezmeš deset strojů a zkusiš u kolika to projde?U flashovani Biosu je ůspěšnost 90 procent spiš katastrofalni než uspokojivá.Prostě flashovani se děla od prvniho do posledniho pismene podle postupu a doporučení.Ale jestli experimentuješ na svojich strojich a nikoliv na stroji některyho chudaka co si myslí že tomu rozumiš je to vpodstatě fuk.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bananik 11. 6. 2012 14:41

zajimalo by mně co chceš zkoumat?

Vediet teoriu je sice fajn ale prax je na nezaplatenie. Mam vlastny labik takze sa o pocitace chudakov nemusis bat. A keby to niekoho zaujimalo, tak asi na prekvapenie vsetkych, u ineho notebooku upgrade biosu pre XP pod Win7 presiel bez najmensich problemov - asi nahoda. Alebo, zeby to, co sa mi stalo, a tiez x uzivatelom na HP foru, nebola len uzivatelska blbost?
To ze, mam na tom istu vinu nepoprieram, mohlo to tak byt, ale to iste by museli spravit aj uzivatelia na webe (v roku 2008 ??) Takze asi upgradovali BIOS pre podporovany OS. Zaroven by som sa chcel podakovat uzivatelovi bandolier.wz, ktory v podstate ako jediny poskytol radu. Skusal som druhu variantu ale zial nezabrala. Floppy som este nezohnal, takze skusim casom. Podla roznych info by pre BIOS recovery mala fungoval skratka klaves Win+B + power on button. Toto v mojom pripade nefunguje.
Bananik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 6. 2012 15:08

Vlastni laboratoř?Něco pěstuješ?
Kód: Vybrat vše
Alebo, zeby to, co sa mi stalo, a tiez x uzivatelom na HP foru, nebola len uzivatelsk

bys něvěřil ale můj nazor je že tak cca 95 procent uživatelů co si mysli že něco umi neumi lautr nic,takže pokud X uživatelům co flashovali bios se stane problem neni to nic zvlaštniho - drtiva většina na to neměla vůbec raděj sahat.Cela řada z nich celkem jistě nesplnovala to zakladni varovani ktery plati pro flash biosu z win.
Kód: Vybrat vše
tak asi na prekvapenie vsetkych, u ineho notebooku upgrade biosu pre XP pod Win7 presiel bez najmensich problemov - asi nahoda.

Už jsem ti psal u upgrade biosu uspěšnost 90 procent je katastofa - znamena to totiž v některých připadech 10 procent zlikvidovanych komplů,kdyby ses tim živil nevydělaš si při maržich na slanou vodu , s devadesati procentni uspěšnosti můžeš občas dejme tomu prodat auto nebo byt abys stihal splacel škody.a ty se baviš o tom že na jednom to prošlo a na druhem ne - takže zatim 50 procent.Ja jsem celkem zvyklej na to že je tady sranda ale fakt pobavils.Pokud nechapeš že flash biosu ma jednu zakladni podminku - do pismene dodržet verzi a postup tak je to těžky.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků