HP ProBook 4540s - prosím o pomoc

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Duke90 5. 8. 2012 21:32

Zdravím,

nedávno jsem si pořídil poměrně nový model notebooku HP - ProBook 4540s a na běh či konstrukci přístroje si rozhodně stěžovat nemůžu, ale přesto by se nějaký ten zádrhel našel a tím jsou ovladače. Např. u grafické karty (ATI HD Radeon 7650m 2gb) vůbec nelze stáhnout ovladač přímo z podpory ati.amd stránek a akorát se dočkám odpovědi od detekovací utility, že grafický adaptér není podporován. Ovladače se dají samozřejmě stáhnout přímo ze stránek HP, ale u některých (hlavně u grafiky) pochybuji o jejich aktuální verzi. Dalším problémem je, že ani nevím, jaký přesný seznam ovladačů můj notebook vyžaduje. Tzn. že na síťové adaptéry je zde okolo 13 ovladačů a je opravdu sranda se v tom přehrabovat. Rád bych se tedy zeptal, jestli už má někdo nějaké zkušenosti a ví přesně jaké ovladače je třeba nainstalovat, tak aby v počítači nic nechybělo, ve správci se neukazovalo žádné "neznámé zařízení" a já tak mohl naplno využívat veškerý hardware, ale zase nechci instalovat zbytečně nic navíc nebo snad víc ovladačů stejného druhu, aby se pak mezi sebou nehádaly. Vím že to píšu jak hotentot, ale vážně by mi to moc pomohlo. Kdyby mi kdokoli mohl poskytnout úplný seznam, budu hrozně moc rád!!! Předem děkuji za odpověď.
Ovladače samozřejmě stahuji odsud - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... 4059#11395

P.S.: Jde mi hlavně o síťové adaptéry, co z toho stačí nainstalovat a pak různý software od HP - řešení, zabezpečení atd. a jestli stačí nainstalovat pouze ovladače Catalyst, když si sami přiinstalují Intel Media Compomnents pro integrovanou intel hd 3000, nebo jestli k tomu musím ještě doinstalovat samostatný balíček od intelu. Jinak si myslím, že ty ovladače z webu ATI mi nedetekují grafický adaptér, kvůli primárně nastavení integrované Intel HD 3000, ale fakt nevím jak to nastavit. V BIOSU je jen Switching Graphs - Enabled/Disabled, ale když to vypnu, tak zůstane aktivni jen grafika Intel. Opravdu každé rady si cením!
Naposledy upravil alfah4ns dne 6. 8. 2012 16:09, celkově upraveno 2
Důvod: přesunuto
Duke90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 5. 8. 2012 21:51

Nevím, jestli to pomůže, ale přesto:
Vidíš někde na disku C:\ složku SWSETUP?
Pokud ano, v ní někdy by měli být ovladače pro grafiku.

Nejsem si už jistý, jestli tu složku tam najdeš. Před 4 lety to tam HP ještě dávalo.
robikbedrunka
Junior

Odeslat příspěvekod Duke90 5. 8. 2012 22:01

Právě jsem tam měl předinstalován linux, a přeinstaloval jsem na WIN7, takže složka swsetup se vytvoří, až jsem začal stahovat ovladače z HP stránek. Nejvíc mě štve ta síť ale. Tolik ovladačů a vůbec nevím co je potřeba pro správnou funkčnost wi-fi a bluetooth.
Duke90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 6. 8. 2012 09:59

Stáhni si HP Softpaq download manager, ať to nemusíš tahat z webu jak blbec. Jinak instaloval bych drivery Intel, protože máš Intelácký chipset.
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 6. 8. 2012 10:47

A propo: Ve Windows Update se ti neobjevují ovladače ke stažení?
robikbedrunka
Junior

Odeslat příspěvekod Duke90 8. 8. 2012 10:17

HP SoftPaq jsem kdysi používal ještě na starším stroji, ale tady víceméně vyhledá zase všechny ovladače, ze kterých pak musím zkoušet, který a jak pasuje. Přes Windows Update jsem stáhl grafický ovladač HD 3000, ovladač pro wi-fi a webkameru. Vícemeně už jsem to všechno prozkoušel, ve správci zařízení už není žádné neznámé zařízení, tak byl mě konečně šlapat jak má. :) Díky všem za odpovědi!

-- 8. 8. 2012 11:44 --

Ještě bych měl jednu prosbu: Znáte utilitu Acronis Boot Disk 2012 ? Jelikož jsem si dvakrát přeinstalovával operační systém, tak jsem ji předtím nabootoval a pomocí funkce Acronis DriveCleaner jsem metodou "Fast" vyčistil veškerá data na disku (nastavil výchozí hodnoty na 0) a udělal jsem to tedy dvakrát. Pak mi kamarád, řekl že je to zbytečné a že se tím zbytečně snižuje životnost disku. Každé čištění trvalo asi 3 hodiny, myslíte že jsem si tím mohl nějak poškodit pevný disk ??? Zdá se mi že poslední dobou trochu častěji pracuje.....
Duke90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 8. 2012 10:58

Objev utilitu diskpart :-) maš ji v systemu.A obecně misto hledani utilit se nauč pracovat se systemem s tim co nabízí,budeš hodně překvapenej.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Duke90 8. 8. 2012 11:08

OK, s příkazovým řádkem jsem nepracoval snad nikdy pořádně, to je pravda...:). No a myslíš teda že ten Acronis může mít nějaký negativní dopad ?
Duke90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Baz_CZ 20. 8. 2012 21:21

Duke90: promiň za offtopic, ale uvažuju o tomhle notebooku a o jeho předchůdci 4530s jsem četl, že je dost hlučný. Jak je na tom 4540s? Např. v idle, nebo při kancelařině, příp. ve hrách, ruší tě větrák? Díky.
Baz_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duke90 29. 8. 2012 13:41

Výkonostně jsem s ním naprosto spokojen a při větší zátěži se samozřejmě trochu roztopí, ale záleží co považuješ za hluk. Mě osobně to nevadí a když pracuji s office, poslouchám hudbu, surfuju nebo se dívám na film, tak ho v podstatě vůbec nevnímám. K tomu výkonu ještě - překvapivě si zahraješ na slušné detaily i Max Paynea 3.
Duke90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kočičí 19. 2. 2016 16:34

Prosím, byl byste někdo tak laskav a srozumitelně jako pro blbce vysvětlil mně amatérce, jak je možno u HP ProBook 4545s odstranit žluté otazníky u základního systémového zařízení ve správci zařízení? Nelze tam automaticky nainstalovat ovladače a já netuším, jak to udělat a ani to, jestli v tom je ten zakopaný pes. Předem díky.
kočičí
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.kv 19. 2. 2016 18:56

Nu což. Zkusím to.
Pochopil jsem správně, že ti nejde tato volba?
ovladač.PNG


Pokud je odpověď ano, tak položím pár otázek.
1. Jak k tomu došlo?
2. Verze OS (edice, 32 nebo 64bit)?
3. Přesný typ noteboku - nejlépe přímo odkaz na stránky výrobce, nebo aspoň vyfotit štítek
4. Budeš umět přiložit screen, nebo "výstřižek" správce zařízení? U položek s výstrahou to rozklikni - mělo by to vypadat přibližně takto:
Správce zařízení.PNG
m.kv
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kočičí 19. 2. 2016 19:44

Ano, nefunguje označená volba.
1. Zřejmě jsem to sama odinstalovala, když jsem se v tom rýpala, abych zjistila, proč mi nefunguje připojení na projektor (což se stalo jaksi automaticky, když si patrně s automatickými aktualizacemi stáhl nějaký virus, ten už je pryč)
2.OS 64bit
3. odkaz na stránky s typem NTB zde: http://www.hpmarket.cz/productArchiv.as ... book-4540s
4.
Přílohy
prt.png
kočičí
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.kv 19. 2. 2016 20:10

Jsi kouzelná :lol:
Až se tě někdo příště zeptá na OS, tak odpověď ideálně zní Windows 10 Home Premium 64 bit.
S automatickými aktualizacemi se viry opravdu nestahují.
Co to bylo za breberku a jak víš, že je pryč?

Klikni prosím na to "základní systémové zařízení" pravým tlačítkem myši a pak levým na vlastnosti.
Otevře se něco podobného
Podrobnosti.PNG


pak klikni na kartu "Podrobnosti" a u roletky "Vlastnost" vyber ID hardwaru -objeví se něco takového
ID HW.PNG

To pak přilož sem.
m.kv
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kočičí 19. 2. 2016 20:35

No tak se to tam holt nějak nasockovalo... Co to bylo nevím, říkal mi to ten, co to dal pryč přes team viewer. Díky za trpělivost se mnou - stále se něco učím! A tady je ten sceen:
Přílohy
prt2.png
kočičí
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků