Reklamy, reklamy, vypráskané reklamy

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 12. 2012 13:43

no jo, ale kdo se s tím má "tentononc".
Navíc ani to vyskakování není moc etické.
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 11. 12. 2012 14:04

kriste pane, vy a ta vaše etika a subjektivní pocit objemu reklamy...

ale když už jsem tady...

když se nechceš "tentononc" se zvukem, tak moderní operační systém poskytuje aplikace, který ono app-based-mute "tentononc" zredukuje na jeden stisk... stisk čehokoliv...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavouk106 11. 12. 2012 14:27

KineCZek: I kdyby si to nastavil pro každou aplikaci zvlášť, tak může pořád někde bokem v prohlížeči mít internetový radio nebo Youtube... a pak babo raď, když vyskočí do oblíbenýho songu nějaká velmi pravděpodobně dost hlasitá šílená [dosaď velmi sprosté slovo], kterou ani nemůžeš zavřít, protože křížek se schovává kdesi daleko vpravo mimo zobrazenou plochu...

Psal jsem to dřív, tak jen krátce:
1. kvůli obsahu na horizontální posuvník sáhnu (když to chci vidět, musím pro to něco dělat), kvůli reklamě radši zvolím Ctrl+W
2. warezfora a pornoweby mají přívětivější reklamy, alespoň co se formy týče
3. blokovat reklamy nebudu, připadá mi to nefér vůči webu, na kterym reklamu blokuju (samochvála *****í (<- tady má být zapáchá, ale filtr to viděl jinak), ale považuju se za lepšího než jsou Ti, kteří o reklamě na tomto webu rozhodují) -> z toho vyplývá i ...
... 4. nebudu lézt na weby, kde je forma reklamy subjektivně nepřípustná -> z toho vyplývá i ...
... 5. zive.cz nenavštěvuji, na forum lezu přes jeho mobilní vzhled a jen kvůli tomuto tématu

K bodu 5 - tady se od jakéhosi počátku účastním diskuze, tak se jí budu účastnit dál, dokud neuznám za vhodné s tím skončit. Víc mě zajímat už nebude. Proč? Protože moje hlavní zájmy jsou lehce jinde, než tohle forum. I přesto mi ale stálo do nodávna za návštěvu, něco jsem se přiučil, občas něčím přispěl, občas udělal někde jinde reklamu na nějaké vlákno zde... Nikdy více!
Naposledy upravil Pavouk106 dne 11. 12. 2012 14:40, celkově upraveno 1
Pavouk106
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 12. 2012 14:30

Kód: Vybrat vše
no jo, ale kdo se s tím má "tentononc".

Když někomu řeknu že to prostě neumí nastavit tak se rozčiluje :-) To tentonc je otazka přesně dvou kliknutí a už nikdy neuvidiš reklamu na tomto foru a přitom pro ostatni stranky si jich můžeš uživat dosytosti pokud chceš,pokud ne tak řekneš všude blokuj.Nějaky zvlaštní důvod který mně pořad nedochází proč i na svém PC tak někteří nedělají?Na firemním chapu ne každej ví jak obejít i minimalní restrikce,restrikce důkladné jsou neřešitelné.
A kdo použiva prohližeč normalní ma možnost použit volbu kdy pořeši i neřešitelny eticky problem :-) povolit nerušive reklamy+ klidně editovat seznam těchto reklam.
Kód: Vybrat vše
Which ads are "acceptable"?

We currently have the following requirements:

    Static advertisements only (no animations, sounds or similar)
    Preferably text only, no attention-grabbing images
    Ad placement:
        Ads should never obscure page content (e.g. require user to click a button to close the ad before viewing the page).
        For pages featuring a text that the user will be reading, the ads should not be placed in the middle of the text where they interrupt the reading flow. Instead, they can be placed above the text content, below it or on the sides. Same rule applies to search result pages, paid search results cannot be mixed with organic results.
        When ads are placed above main page content they should not require the user to scroll down. The available vertical space can be expected to be at least 700 pixels, advertising should not occupy more than 1/3 of that height. Paid search results on search pages are allowed to occupy more space but there should never be more paid search results than organic results.
        When placed on the side the ads should leave enough space for the main content. The available horizontal space can be expected to be at least 1000 pixels, advertising should not occupy more than 1/3 of that width.
    Advertising should be clearly marked as such with the word "Advertising" or its equivalent, it should be distinguishable from the page content (via a border and/or different background color).
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavouk106 11. 12. 2012 14:50

"Static advertisements only (no animations, sounds or similar)
Preferably text only, no attention-grabbing images
Ad placement:
Ads should never obscure page content (e.g. require user to click a button to close the ad before viewing the page)." - oooooooooo

Přesně tohle je u mě ta pomyslná čára, kde se dělí přijatelnost reklam. Vše ostatní, co jsi citoval by bylo fajn, ale já bych byl v pohodě i když by to tak nebylo. Klidně strpím mixovaný výsledky hledání, reklamu uprostřed textu atd. 1/3 stránky mi taky připadá jako slušně velkej prostor. A s těma rozměrama v pixelech bych řekl že se musí takhle počítat (viz. reklama s křížkem za hranicí zobrazené plochy).

Pane Lutonský, celý ten text, který oooooooooo citoval předejte na správné oddělení. Pokud by to nepomohlo, tak 500x vytisknout a mlátit jim to o hlavu (i když chápu, že ani jedno z toho asi nejde jen tak udělat, pokud chcete dál být zaměstnán). Každopádně byste pak měl nejspíš na foru klid zbraní :-)

Jen dodatek - poslal jsem email na onlinesales@mf.cz, což považuji za nejlepší veřejnosti dostupný email, kam informace zde probírané (nevhodnost některých forem reklamy) poslat. Počkám si na reakci 30 dní, pak uvidím, co si dál o firmě, která to tu provozuje, myslet...
Pavouk106
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 12. 2012 15:40

Mne kluci nebijte, ja zacal software pro blokovani reklam pouzivat uz davno a duvodem byl prave ten fakt, ze chodim casto na toto forum. Tudiz mam cisty vzhled, i bez toho sedeho nevkusneho pruhu nahore, i bez casti paticky (odkazy na Zive), ktera mne nezajima.

V diskuzi jsem pak pouze napsal, ze je mozne zvuky vypnout, nebo treba jen ztlumit, a ze nastaveni je v modernich OS mozne separatne pro kazdou konkretni aplikaci. Fakt, ze nejde o uplne idealni reseni, je veci jinou.

Potom existuji softwarove cesty jak blokovat budto "jen" flash, (ktery se v takovem pripade "rozjede" (obraz i zvuk) az po kliknuti), nebo kompletne vsechny reklamy. SW cesta ke zprijemneni pruchodu skrz reklamou zaneradene weby tedy existuje. Zda se tou cestou vydate, je jiz na Vas.

PS: Reklamu na foru nikterak neobhajuji, ani neschvaluji.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 12. 2012 16:05

já reklamu nerad blokuju, chápu, že z něčeho ten web a lidi okolo něj žít musí. Ale tohle prostě přerostlo únosnou mez.
Dokonce mě i nějaká občas zaujme, tak na ni kliknu a jednou byla ta nabídka tak zajímavá, že jsem i objednal.

btw - zdá se, že se mi ty vyskakováky už nezobrazují, adblock vypínám. Zodpovědným lidem - díky.
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 12. 2012 19:14

OT:
Kin:
"Potom existuji softwarove cesty jak blokovat budto "jen" flash, (ktery se v takovem pripade "rozjede" (obraz i zvuk) az po kliknuti)..."

Mno, loni to fungovalo ne na klikání (což by nebyl problém), ale na něco obyčejný hover, stačilo najet kurzorem nad oblast, kde reklama byla (záhlaví), tzn. stačilo, když jsi přejel pomaleji myší mezi stránkou a řádkem pro adresu, nebo se ti posunul při psaní kurzor třeba zavaděním o trackpoint, což bylo nesmírně iritující. Teď nevím, jak to je.
/OT

Jinak to, že by se reklama zobrazovala novým členům a kolemjdoucím, ne stálým přispěvatelům fóra, má svoji logiku, protože díky takovým toto fórum plno lidí znovu navštíví a přijde pro radu.
Ale rozhodně bych krotil úroveň reklamy i pro nové návštěvníky, méně je někdy více.
.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 12. 2012 19:33

Ja to myslel tak, ze s flashblockem vidis napred prazdny frame a az po kliknuti na nej spusti to cokoliv, co tam melo byt puvodne. ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 11. 12. 2012 20:15

Moucha píše:nebýt adblocku tak sem už nikdy nepáchnu, tak agresivní reklama co je nasazená tu je neskutečné svinstvo. Vlastně Vy jste mě donutili ho používat i na všechny ostatní weby jinak bych si ho nikdy nenainstaloval 8-)

Také jsem bohužel zapnul blokování reklam na všech webech kvůli Zive.cz. Ale na webech, které mám rád a s reklamou to nepřehánějí se ho snažím vypínat.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 12. 2012 22:26

Bez flashe je život mnohem lepší a na youtube si ho můžu zapnout o<:)

Tak musím pochválit vedení, nahlédl jsem přes neupravený prohlížeč a nic na mě nevyskočilo :love: Nesmíte ovšem nechat myš na horní reklamě. :tleskani
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 12. 12. 2012 09:00

kejki, ty jako moderátor vidíš na fóru reklamy? :shock:
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Moucha 12. 12. 2012 14:12

kejky3: ale to že tu reklamu pár častých uživatelů nevidí nic neřeší, je to tak agresivní způsob, že nové uživatele to rozhodně nepřitáhne. Já absolutně nechápu co za člověka ve vedení něco takového může schválit, to je klasický český myšlení, ať ta služba stojí zahovno, hlavně že vydělá :-)
je to stejné v politice, mezi normálními lidmi i tady a pak se nikdo nesmí divit, že všechno stojí zaprd
Nebýt té obrovské základy uživatelů co tu před lety vznikla tak weby jako živě, mobilmania, autorevue atd už neexistujou. Články o hovně, jsou z většiny podprůměrný, směřuje to k bulváru a celé to postupně upadá, ale hlavně si vyplatit 13. platy a pořád prachy prachy, prachy, víc prachů, ale napadnout někoho, že by se mohli trochu víc postarat o uživatele a trochu jim to zpříjemnit to néé :)
Moucha
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 12. 12. 2012 14:36

možná vám uniklo posledních dvanáct let vývoje internetu...

internet už dávno není hříčkou několika málo geeků, kteří si mezi sebou sdělují svoje libůstky... internet je regulérní masovej mediální kanál a vše, co je masový, zákonitě a nevyhnutelně směřuje k bulvarizaci, protože se to stává nástrojem obchodní aktivity danýho komerčního subjektu a každej komerční subjekt směřuje svoji aktivitu směrem k co nejrychlejší návratnosti investic, ideálně pak zisku...

až si mladá fronta naplní všechny svoje finanční a podnikatelský záměry s tímto portálem, třeba se toho ujme někdo s větším podílem altruismu a filantropie...

s tím ale nikdo racionální počítat nemůže...

zdrojem nebulvárních článků jsou dnes pouze blogy a i každej jednotlivej blog má svou hranici, kdy to jeho autor dělá jen pro uspokojení svých publikačních potřeb a kdy už jen pro peníze...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moucha 12. 12. 2012 17:26

já mam adblock, já to říkám za ostatní uživatele
Moucha
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků