Kam po skole ?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TedM 3. 1. 2013 07:30

Tento rok koncim ing studium v odbore Informatika a pomaly zacinam riesit, co budem robit potom. Urcite by som sa chcel niekde zamestnat ako programator, lebo ma to bavi. Mojim naj jazykom je Pascal (Delphi), ale nepocitam s tym, ze by som sa niekde ujal ako delphi programator. Dalej viem dobre robit v c++ (mam uz 2,5 roka praxe v jednej firme ako c++/qt4 programator popri skole) a tiez html, php (ciste php ale aj nette framework) a mysql. Tiez mam skusenosti s verzovacimi systemami svn (pokrocily) a git (zaciatocnik).

Vytvoril som niekolko viac aj menej uspesnych freeware programov v Delphi a zopar webstranok, pricom moj najuspesnejsi projekt v delphi planujem vydat ako open source.

Moja predstava je taka, ze by som chcel robit pre nejaku perspektivnu softverovu firmu (napriklad taky brnensky Red Hat) ako programator aplikacii alebo webstranok, s tym ze nechcem do konca zivota robit iba "pesiaka" ktory naklepe do klavesnice to, co mu niekto prikaze, ale s moznostou profesneho rastu (robit navrh softveru alebo systemoveho analytika, pripadne nieco take). Tiez by som sa rad na nejaky cas isiel pozret do zahranicia, vydiet kus sveta + vymakat si anglictinu (tu mimochodom ovladam celkom dobre aj na komunikacnej urovni). Myslim ze to, ze nemam ziadne zavazky, a som ochotny za pracou cestovat, je moja vyhoda.

Pocul som, ze exituju pracovne agentury, ktore sa specializuju na obor IT. Vedeli by ste mi nejake poradit (a pripadne uviest vase skusenosti s nimi)?

Alebo ak mate niekto info o dalsich moznostiach tykajucich sa tejto temy tak sa mozte tiez podelit. Jednu prilezitost som uz bohuzial prepasol: urobit diplomku pre nejaku vyznamnejsiu firmu. Zatial nemam profil na nejakych vyznamnych portaloch zameranych na IT, ale planujem to zmenit. Tiez by ste mohli nejake odporucit. Vdaka ;-)
TedM
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 1. 2013 08:08

Jsi skoro ing a nedokazes si najit pracovni agenturu?
K dotazu: IMHO prumerny obycejny clovek a cestovat a videt kus sveta = cas tak akorat po skole. utece to, bude ti tahnout na 30, budes chtit rodinu, deti.. a s detma uz pojedes tak akorat do ... (pokud nejsi arogantni narcisticky idiot ktery musi pulrocni dite tahat do pouste jako nekteri dnesni jedinci)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 1. 2013 08:46

http://www.root.cz/prace-v-it/
http://www.pracevit.cz/
http://www.jobs.cz/it/
http://www.dobraprace.cz/informacni-technologie/
+ kupa zahraničních.

Btw:
TedM píše:vydiet kus sveta + vymakat si anglictinu

nechtěl by sis nejdříve vymakat slovenštinu? :roll:

Btw2:
nefunguje Ti klávesnice - nepíše diakritiku.
Vyměň vadnou klávesnici nebo chybný článek mezi klávesnicí a židlí. :-)
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 1. 2013 09:50

Pokud jsi opravdu šikovný, práci najdeš velice rychle a velice snadno. Šikovní lidi v IT jsou žádaní a nabírají se stále.
Škoda, že jsi propásl možnost diplomové práce v nějaké firmě, tím pak máš obrovskou šanci, že si tě po škole nechají.

Osobně mám s hledáním práce v IT velice pozitivní zkušenosti. Stačí být aktivní a nebát se a práce si tě najde sama. Ve firmách dokáží velice dobře a rychle poznat, kdo je a kdo není použitelný a pokud jsi pro firmu zajímavý, zaměstnají tě i v případě, kdy zrovna nikoho nového aktivně nehledají. A s lidmi po škole (i bez praxe) problémy většinou nemají, pokud vidí, že z dlouhodobého hlediska jsi pro firmu přínosem, tak si tě sami zaškolí a vychovají.

Problémy mají hlavně lidi, kteří mají nereálné požadavky nebo nemají žádné cíle a ambice - "nic moc neumím, nevím co chci dělat, hlavně chci co nejmíň práce a co nejvíc peněz, vždyť jsem přece inženýr". Takové pak nikdo nechce a to jsou pak ti, kteří si stěžují, že firmy neberou lidi bez praxe. Pro takové lidi totiž není na trhu práce místo, není o ně zájem.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kohutisko 3. 1. 2013 11:56

TedM píše:Pocul som, ze exituju pracovne agentury, ktore sa specializuju na obor IT. Vedeli by ste mi nejake poradit (a pripadne uviest vase skusenosti s nimi)?

Mna cca raz tyzdenne kontaktuju z CoolPeople, su to ponuky v cechach, najcastejsie PHP, Java, C++. Obvykle je to na projekt a nie do firmy, ale ziskas prax, referencie a kontakty. Nic za to nedas, ked sa tam zaregistrujes.
kohutisko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod arnie222 3. 1. 2013 12:26

ak si dobre spominam, Delphi pouzivaju v zoznam.sk. mozes skusit tam.

neodporucam konzultantske firmy a financne domy - nie je vhodne pre mladych, progrsivnych ktori sa chcu aj naucit, rast a mat prijemne prostredie okolo seba.
arnie222
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kraljiri 3. 1. 2013 12:48

My pouzivame variaci Delphi - IEC 61131-3 ST na prumyslove PLC, kdyby si chtel jit hrat si s velkyma hrackama :)
Diakritiku nemam a nepodporuji bo nemam ceskou klavesnici a nemam v umyslu si ji kvuli 2 vetam mesicne porizovat :)
kraljiri
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 1. 2013 12:53

myslim, ze na delphi je postaveny helios orange :)

ono zase tyhle dlouhodoby projekty jen tak na neco jinyho neprejdou a delphaci proste starnou...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 3. 1. 2013 13:25

Milanr1 píše:Btw:
TedM píše:vydiet kus sveta + vymakat si anglictinu

nechtěl by sis nejdříve vymakat slovenštinu? :roll:

A také češtinu, vzhledem k faktu, že by podle všeho rád pracoval v ČR ;-) Angličtinu beru jako samozřejmost. Ikdyž uznávám, že v IT to asi narozdíl od jiných oborů takový handicap nebude, ale i tak.
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod suk 3. 1. 2013 22:20

Anglictina bude na spouste mist stacit pouze takova ta "prectu si dokumentaci a jmena promennych budu psat v anglictine"
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků