Reklama na eshop

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MaWa 26. 3. 2013 11:26

Jo, a nebo třeba takhle http://www.jscomputers.cz/Nakupni%20kos ... cxMzQzOjF8

o dvě kila levnější
mnohem lepší vga
mnohem lepší case, odhlučněná
lepší paměti
lepší chladič vga
lepší ssd
výkonnější hdd

;-)

edit: ale jo, uznávám, není tam čtečka karet... :D
Naposledy upravil MaWa dne 26. 3. 2013 12:48, celkově upraveno 1
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila...
MaWa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 3. 2013 11:40

Tak toto je prosi, presne ukazka toho, jak to NEMA vypadat. Pominu fakt, ze mas spatne odkaz. Ale ani po jeho rozlusteni tam rozhodne neceka nic, co by dosahovalo urovne hlucnosti alespon LN sestav od nas na foru. Jen hromada predrazenych komponent, ktera ve vysledku bude hucet, hucet a hucet. Vsadim se, ze dokazu udelat tissi PC za cenu minimalne o pet tisic levnejsi. Ale pokud by na to prislo, sazejme se zavazne, komponenty opravdu kupujme a vysledky srovnavejme.

7970 ma tak vysokou spotrebu, ze HC-ULN byt nikdy nemuze. Jablecny Petr je s Accelerem +/- nastejno, pameti jsou tam co do vykonu i provoznich vlastnosti "mnohem stejne" (1600/CL10/1,5V).

Skrin rozhodne NENI lepsi a uz vubec ne mnohem. A uz vubec ne tissi, nebo nedej Boze lepe odhlucnena. Ne vzdy plati, ze drazsi vec musi nutne znamenat vec lepsi. Exkluzivnejsi mozna, ale na to si nehraj(e)me. Co se tyce vnitrniho usporadani (pozice na ventilatory!), prostornosti i urovne odhlucneni, XL R2 vede. Uz treba jen treba ten zminovany pocet pozic pro ventilatory Ti o vysledne hlucnosti povi mnoho.

SSD (jako jedina vec) lepsi doopravdy je, ale pro bezne vyuziti rozdil nepoznas (=zbytecny priplatek). Za neco by mohla stat snad leda delsi zaruka, kterou na dane SSD davaji civilizovani prodejci - 60mesicu. Tvuj prodejce ovsem dava nejspise na vsechno 24 - uz to samo o sobe smr.di. (Mysleno pachne, ovsem pismenka m-r-d za sebou nase forum cenzuruje, proto ta tecka.)

A s diskem Te odkazu do clanku ULN rozcestnik.

- - -

Resume: Kdyz necemu nerozumim, nestouram se v tom.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 3. 2013 12:41

Dalsi OT jsem oddelil a presunul: viewtopic.php?f=912&t=118883
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MaWa 26. 3. 2013 13:11

Můžeš prosím trochu konkretizovat, co na tom bude hučet, hučet a hučet ? Od administrátora tohoto fora bych očekával více než jen prázdné řeči, třeba něco konkrétního...

Na Peter dám dvě P12 na ULN, chceš mi řict, že to bude hlučnější než Accelero ? Nenech se vysmát. Ve Furmarku 55 stupňů. To se acceleru nemůže stát ani na skoro plné otáčky.
Chladič na CPU je tam stejný jako v tvojí nabídce. Ale chápu, v mém PC by určitě hučel víc :D :D :D
Mohu vědět, na co v té case má být OSM ventilátorů, to jako čím víc proužků, tím víc adidas ? Ano, pokud si budeme hrát na teploty tak víc ventilátorů = nižší teplota, ale zákazníkům je ve finále uplně u (_'_) jestli má grafika v plný zátěži 55 nebo 58 stupňů...pro ně podstatný výkon, hlučnost a cena.
Co se týká té case - měl jsi jí v ruce ? V odhlučněné variantě ? Asi ne co. Já na rozdíl od tebe jak Fractal tak Lian Li měl vedle sebe a dokonce jsem zkušebně do obou zastavěl naprosto stejný PC a výsledek byl hlučností stejný. Tak mi prosím vysvětli, proč mám zákazníkovi doporučit místo té full alu Lian Li nějakej ocelovej plasťák Fractal, můžu vědět ? Když stojí ve výsledku obě podobně...i když asi je mi jasná odpověď - "protože Fractal" :D
Jo, chápu, záruka na SSD je nejdůležitější položka sestavy, která bude mít zcela zásadní a neoddiskutovatelný význam pro její hlučnost - co tam máš dál ?
Ten ULN rozcestník to je něco jako bible které se má bezmezně věřit nebo jak to mám chápat ?

A co se týká hlučnosti - tak se domluvme takto. Já sestavím to, co jsem dával v odkaze, ty sestavíš to, co jsi dával v odkaze ty, odvezeme to do Prahy do certifikovaná laboratoře hlučnosti, třeba na ČVUT do laboratoře akustiky na FELu a necháme to změřit. Moje bude tišší = jako výhru mi dáš svojí sestavu. Tvoje bude tišší = jako výhru ti dám mojí sestavu. A to velkoryse pomíjím to, že moje sestava bude v grafickém a diskovém výkonu o dost výkonnější...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila...
MaWa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 3. 2013 13:23

Accelero je, pokud by ses podival do rozcestniku (a do obsahu kosiku), osazeno Noctuami. Dale si pak dovolim podotknout, ze Tebou pouzita ULNA redukce = 900rpm nonstop, tj v zatezi i v idle. Muj navrh = cca 350rpm v idle a MAXIMALNE 500-550rpm v zatezi. S tim, ze otacky jsou regulovane dynamicky, tzn. automaticky dle teploty GPU. Nuze, co asi tak bude hucet. Nevim ... kabely od zdroje?

Kazdopadne ano, i chladic CPU by v Tvem PC hucel vic. Duvodem je airflow skrine. 2ks 120mm na 180rpm mnoho vzduchu neprozenou. 6ks je o necem trochu jinem. Potom se bavime o DRASTICKY rozdilnych teplotach, kde se 7970 (mj diky vyssi spotrebe) vazne upece. Ja to mam vyzkousene, mrkni na muj G+ profil, kde mam desitky sestav, mj i se 7970, i s GTX670. Rozdil je v hukot versus "ani ve tri rano po sluchu nepoznam, zda PC bezi". Takovou sestavu jsi sice nejspis nikdy nevidel, ani neslysel*, ale naprosto samozrejme se do mne obouvas. Vsak proc ne - dobre mi tak, chapu. :))

Skrin jsem v ruce mel a chybi ji tech 6ks ventilatoru. Takhle bud huci, nebo nechladi. Nehucet a chladit muze jen a pouze ta skrin, ktera ma ty pozice. Ve vysledku velmi pochybuji, ze jsi mel v rukach Ty XL R2, je na trhu tretim tydnem. Ja mel sice jen 2ks, ale k resume to staci. Odpoved je "protoze hlucnost" a protoze prostor - midi tower versus full tower.

Ad SSD: Jasne jsem napsal, ze Vertex je sice dobry, ale drahy. A ze ma mit kapku jinak zaruku. Dalsi zbytecny utok - proc? Protoze admin hater? No ok, ja to unesu.

ULN rozcestnik mas chapat jako clanek, ktery by Ti vysvetlil, jak se stavi tichy pocitac. Navod pro BFU jako Ty, jak to nepokakat, jak nevyhodit prachy oknem. Jak dojit k vysledku.

- - -

To s tim merenim beru, do SZ napis jmeno, prijmeni, adresu a telefon na sebe. A ani nepotrebuji tak velkorysou vyhru, jako odvezt si po vitezstvi oba pocitace. Dovolil bych si to tudiz postavit trosicku jinak.

Urcil bych nasledujici podminky: Mereni obou sestav jsou samozrejme pritomny obe strany. Obe mereni probihaji v teze komore se shodnou vybavou co do merici aparatury a s jeji shodnou vzdalenosti od PC skrine. Ocekavam ty udaje plus predbezne urceni data a casu. Abychom nebyli OT, dalsi domluva probehne SZ + telefon.

A samozrejme bych pozval zastupce z redakci Zive.cz, PCTuning.cz a pripadne treba i EHW.cz, pokud budou mit zajem. S tim, ze na danych webech vzniknou na zaklade mereni clanky, jak se stavi a jak ma vypadat odhlucnena PC sestava, vcetne rozhovoru, kde si muzes v pripade vyhry postezovat, jak jsem neschopny. Muze byt?



* Pokud bys mel zajem slyset, napis do SZ odkud jsi a az kolem s nejakou sestavou pojedu, mohu se stavit a predvest v praxi. Nebyl bys prvni, kdo by mel o predvedeni zajem, z par ne(du)verivcu se dokonce stali i mi zakaznici. :potichu

- - -

PS: Konstruktivne vzato, uz jen tim FAEXem jsi to prohral. Ten jediny bude (v dobre odladene sestave) v idle slyset. Zaroven ty ventilatory, pokud je opravdu resis jen pres ULNA adaptery, coz jsi napsal a je to pro Tebe tudiz ZAVAZNE, budou opet duvodem k prohre. To same mohu uz ted prohlasit o ventilatoru A14 FLX ... neni prilis podareny, mam jej otestovany a na 180rpm, jako S12B-ULN z meho navrhu, jej rozhodne nerozbehas.

Tim chci rict: Proti vyssimu vykonu nikdo nic nenamital, ovsem nemuzes to prezentovat jako "po vsech strankach lepsi" sestavu. Proti tomu uz pak protestovat bohuzel musim.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar



Odeslat příspěvekod MaWa 26. 3. 2013 21:08

Ano vím, Accelero je osazeno Noctua fany - proto také vyvstává otázka, jakým myšlenkovým pochodem jsi přišel na to, že pokud dva Noctua fany s určitými otáčkami dáš na GTX 670, tak že pokud ty samé fany se stejnými otáčkami dáš na 7970, bude to hlučnější. Ale asi jsem holt debil, já s tím dokážu žít. A opět opakuji, xkrát jsem peter s ULN noctuou na 7970 stavěl a teploty jsou ve Furmarku do 60 stupňů. Co se tedy má upéct ? Taktéž uplně nechápu, proč utrácet za Accelero, ze kterého se pak sundají fany, když se dá pořídít o x stovek levnější pasiv bez fanů...

Jinak předpokládám, že 180rpm je asi nějaký překlep ne ? Nebo který Noctua ventilátor je trvale schopen této rychlosti ? Nevím o takovém. PWM fany začínají na 300 rpm, sice přes redukci to lze ještě snížit, ale pod 200 rpm se mi to tedy ještě nepodařilo ani s 20% duty cycle, možná nějaké vyjímečné kusy. Klasické 3Pin jsou na tom ještě hůř.

K dalšímu odstavci. Já si tady s tebou opravdu nepotřebuju poměřovat svůj e-penis, ale husy jsme spolu nepásli, tak bych uvítal, kdyby ses ke mně choval uctivě stejně jako já nenadávám tobě. A ano, sestav, u kterých mi zákazník po zapnutí řekl "to už to běží ?" stavím x týdně. A to jsou to někdy sestavy s Crossfire dvoučipovýma kartama. A je mi jedno, jestli mi tady 100x napíšeš, že se 7970 údajně upeče nebo ne, pro mě je podstatné že mi těch karet u zákazníků s těmihle chladiči běží troufám si říct že desítky a opravdu se mi ještě ani jedna nevrátila. A to mám třeba zákazníka co tu sestavu používá v 50ti stupňových vedrech v Kataru (v místnosti, kde není z technických důvodů klimatizace).

BTW moji referenční firemní zákazníci se dají z toho příspěvku najít na dvě kliknutí, pár mých zajímavých sestav pak na tři kliknutí. Abychom si tedy byli rovni, můžeš se pochlubit svými referenčními sestavami a zákazníky ?
Mě fascinuje tvoje ego, já si opravdu myslím, že jsem měl v ruce a stavěl věci, o kterých ty ani nevíš že jdou udělat ale že bych se nad tebe takhle povyšoval, psal ti jaký jsi BFU, jak si máš nastudovat nějaký články atd, to bych si teda k někomu v životě nedovolil. Svět se v ***** obrací...

Co se týká toho FAEXu - kdybych do té nabídky dal 2TB nebo nedej bože 4TB model tak bych s tebou skoro i souhlasil, že ten vždy bude nejhlučnější součást PC. Ale ta 1TB verze je v silentmaxxu DOST tichá. V Himuru ne. Doporučuji vyzkoušet ;-)

Co se týká sázky - pokud nemají být žádné plusové body za vyšší výkon sestavy tak nemá to porovnání smysl. Protože v tom případě ti udělám za 40tis pasivní vodu, které sice bude mít o něco menší výkon než to tvoje (dal bych tam 660tku Ti třeba a to čistě jen proto, abych se vešel do rozpočtu, protože jinak jde pasivně chladit i 7970 klidně) ale hluk bude takový, že se na to jakýmkoliv vzduchem nechytáš. Je mi jasný, že mi teď řekneš, že tam bude hučet čerpadlo...no, nebude. Tím chci jen říct, že je blbost aby jediné objektivní hledisko byla hlučnost PC. Měly by tam být nějaký mantinely v jakém rozmezí má být výkon a za menší výkon by se body měly strhávat, za vyšší výkon by se měly přidávat. Stejně tak by měla být nějak ohodnocena čistota kabeláže, hlučnost...možná ještě něco dalšího. A velmi pochybuju, že se domluvíme na tom, kolika body bude hodnocena ta která část sestavy. Nebo to řešit tak, že každý dostaneme určité předem dané komponenty a určitý rozpočet na chlazení a ukaž co umíš. A pokud se opravdu dohodneme tak by to mělo být ošetřeno právně, protože já opravdu nebudu stavět sestavu za 40k s tím, abych pak zjistil, že ses na to vykašlal a že jsem to dělal zbytečně.
A pokud bylo tvým cílem abych se bál, že se tam přizve živě, EHW nebo PCT tak to opravdu ne, protože na PCT jsem už několik sestav pod svým jménem měl, na EHW taktéž (jen ne pod svým jménem) a živě jde trochu mimo mně celkově. Však taky té "tvojí" sekce zde jsem si všimnul po 10 letech, co v tom dělám...

Jinak, abychom měli oba stejné podmínky - protože o mě se dá zjisti vše na dvě kliknutí - předpokládám, že jseš M.H. a bydlíš ve městě začínajícím na V ? Jen abych věděl s kým si tady píšu...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila...
MaWa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 3. 2013 22:06

180 rpm jsou realne otacky, jichz dosahuji ventilatory v mych sestavach. Jinymi slovy mluvis, mluvis, ale jsou to prazdna slova.

A pokud si nekdo mysli, ze bude pasivni voda tissi, spadl nejspis odnekud z velke vysky. Leda bys tim myslel ponor do akvaria. (napr. s olejem)

A mimochodem, cilem je objektivni srovnani, do nejz se nezenes. Jedine, co tu delas, je reklama na vlastni eshop. Cimz porusujes pravidla naseho fora, jen tak btw. Ono ze se clovek necim par let zivi, to jeste nutne neznamena, ze to dela spravne, resp. tedy, ze to nelze udelst lepe. Promin, ale lze.

BTW, kdyz dam stejne chladic na stejne otacky na G1610 a na 3770k @ 4,5GHz, bude se to chladit stejne? Odpoved oba zname. A u ruznych vga plati totez, co u ruznych cpu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 3. 2013 22:19

Hele pánové udělám vám rozhodčího. Jestli Vám to nebude vadit.

Zdroj: SEASONIC zdroj 650W X-650
CPU: Intel Core i5-3570K
GPU: Gigabyte GV-N670OC-2GD

a zbytek je libovolný do limitu MAX. 40 000kč !

Výkon je věc co nebude třeba řešti, ale půjde čistě o poladění HC-ULN + OC je libovolný a je otázka jestli risknout neaký db navíc za pár procent výkonu. Pár bodíku navíc.

Zbytek bych dělal porovnání u všech parametrů co si kdo vymslí hodnotit od 0 - 10 bodů akorát hlučnost brtá změřenou + pocitovou.

Pravidla jsou více méně dána teď může klání započát !
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 3. 2013 22:34

Nic, oddelil jsem to - i s reklamou, i s hadkami.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MaWa 28. 3. 2013 13:00

Mohl by jsi konečně začít konkrétně reagovat na moje dotazy ? Nebo umíš jen takové to dnes moderní nic neříkající plácání typu "jseš BFU nastuduj si článek" nebo "tvoje sestava by hučela, hučela a hučela", popřípadě "pasivní voda není tišší" když ani nevíš, z jakých komponent bych to poskládal, tak co ti na takové hlouposti mam jako napsat ?

Pokud se přesuneme k něčemu konkrétnímu, tak:

1) Dnes jsem testoval všechny Noctua fany co tu mám a je to přesně tak jak píšu. PWM jedou od 300, VR mají minimum ještě vyšší. Vše plus minus 10% dle kusu. Na menší otázky se zastaví. Můžeš mi tedy, jako uplnému debilovi vysvětlit jak docílíš toho, že ten ventilátor jede trvale na 180rpm ? Skoro mám chuť napsat výrobci, jestli je něco takového možné...
2) Kontaktoval jsem výrobce té case co jsem dal do nabídky v mém odkaze a bylo mi řečeno, že NIKDY do Čech kromě těch kusů pro mě neprodali ANI JEDEN KUS této skříně. Takže pokud tvrdíš, že jsi ji měl v ruce tak si troufám na 99.8% tvrdit, že KECÁŠ a nikdy jsi jí v ruce neměl.
3) Objektivní srovnání je vše co chci. Pokud ale nehodláš POZITIVNĚ ocenit výkon mojí sestavy tak nevím, proč bych měl do takového porovnání jít.
4) Proč tu řešíš teploty ? ANO, 7970ka bude mít vyšší teploty se stejným chladičem než GTX 670, a co jako ? To čemu se bráním je tvrzení, že 7970 se upeče. Ne, neupeče. Ani zdaleka ne.
5) Jak reguluješ ventilátory na grafice podle její teploty ? Konkrétně, prosím.
6) Nějakou tvojí reakci na to, že 1TB FAEX je hlučností uplně někde jinde než 3TB nebo 4TB verze snad už ani neočekávám...
7) Stále jsem nedostal odpověď proč utrácet za Accelero, když se z něj pak sundá 30% jeho ceny (ventilátory). Dočkám se ?
8) Stále čekám na seznam tvých referenčních zákazníků a tvých sestav. Dočkám se ?
9) Stále čekám na potvrzení toho, kdo jsi. Ve slušné společnosti to totiž nefunguje tak, že jeden se schovává za nick a druhý o sobě řekne všechno. Ale to asi taktéž nemůžu očekávat odpověď...

-- 28. 3. 2013 13:05 --

Python.p píše:Hele pánové udělám vám rozhodčího. Jestli Vám to nebude vadit.

Zdroj: SEASONIC zdroj 650W X-650
CPU: Intel Core i5-3570K
GPU: Gigabyte GV-N670OC-2GD

a zbytek je libovolný do limitu MAX. 40 000kč !

Výkon je věc co nebude třeba řešti, ale půjde čistě o poladění HC-ULN + OC je libovolný a je otázka jestli risknout neaký db navíc za pár procent výkonu. Pár bodíku navíc.

Zbytek bych dělal porovnání u všech parametrů co si kdo vymslí hodnotit od 0 - 10 bodů akorát hlučnost brtá změřenou + pocitovou.

Pravidla jsou více méně dána teď může klání započát !


Já nejsem proti, ale takto nastavená pravidla bych vyhrál. Protože bych tam dal zbytek komponent uplně nejlevnější (třeba eurocase bednu) abych měl rozpočet na to udělat chlazení pasivní vodou a je vystaráno...
A jak už jsem psal v předcházejícím příspěvku - je tam hodně moc proměnných, které se dají řešit různě. Kolika body hodnotit kvalitu case, výkon disku, upravenost kabeláže, OC, design chlazení a milion dalších věcí...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila...
MaWa
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 3. 2013 16:13

Nemam nejak potrebu se dohadovat s nekym, kdo stale placa, jak by vyhral, ale neumi ani poradne regulovat ventilator. Nekde na foru je i screen, pokud mas vazne tak eminentni zajem, hledej. Treba najdes.

A nebo mi posli objednavku, dukaz dovezu. Tvou ideu, ze ja Ti tu napisu jak se to dela a Ty ten napad posleze budes profldavat a budes z toho zit, se mi zrovna naplnovat nechce.

Krom toho, i ten postup jsem na forum v minulosti jiz daval. Opet najdes, kdyz se spravne zeptas vyhledavaciho pole.

Zde jiz lock, z me strany je tema naprosto vycerpano.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků