Tablet nebo hybridni tablet

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod akira.uzai 19. 5. 2013 06:37

kodlz píše:
akira.uzai píše:
...
Osobně bych radil spíše ten Android. Protože pro něj jsou aplikace. Pro win 8 sice také jsou aplikace ale 98% jich není na tabletu použitelných z důvodů toho, že stále počítají jen s prací na desktopu (klávesnice, myš a velký displej).


To jako ze klasicke aplikace ktere mi bezi na mem PC(nemam na mysli aplikace ktere bezi v METRO rezimu), mi nebudou fungovat na tabletu s W8, nebo fungovat jen omezene kvuli absenci klavesnice a mysi?



Bude fungovat jen teoreticky. Protože klasické aplikace jsou navržené pro ovládání klávesnicí a přesnou myší, s výstupem zobrazovaným na velký displej a s tím, že poběží na stroji, který má dost výkonu pro běh programu. Na ikonky navržené pro myš, která má "citlivost" jeden pixel se špatně strefuje prstem, který je řádově mnohem "hrubší". Také různé paletky, nabídky sady ikonek GUI se vám na malý displej tabletu nemusí vejít nebo se vejdou jen tak tak a pro samotnou práci vám téměř nezbyde pracovní prostor. Přirovnal bych to ke snaze psát na klávesnici v rukavicích na hokej.
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akira.uzai 19. 5. 2013 06:57

Bari007 píše:Samozřejmě, že fungovat budou, akira.uzai má jen trošku omezený výhled do světa.

Právě proto bych doporučil něco s Windows 8, protože ti tam bude fungovat vše jako na počítači/notebooku s Windows. Jen pozor na RT verze, jak už píše Sattero.

Jinak to samozřejmě záleží na tom, co si kdo představuje dělat. Já potřebuji plnohodnotné Office (ne ty trapné náhražky z Anroidu/linuxu), plnohodnotný poštovní klient (opět ne ty trapné náhražky z Androidu/linuxu) a plnohodnotný klient pro připojení ke vzdálené ploše (ideálně pracující s RemoteApp, tedy opět Windows). Naopak se v klidu obejdu bez Facebooku, Angry Birds a podobných ptákovin (a to dokonce i na dovolené a na cestách!).


No nevím ale tvrdi, že na tabletu s w8 můžete dělat v složité retuše v Photoshopu, sázet časopisy, renderovat animace v 3D Studiu MAX či pracovat s Autocadem mi přijde jako výsměch. Ano, možná tam AutoCAD spustíte ale pohodlně pracovat na tom určitě nejde.
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod czatlantis 19. 5. 2013 14:09

To ne, ale v případě nouze to tam můžeš otevřít a kouknout na nějakej detail, co třeba zapomněls nebo se tě někdo zeptá atd...prostě je tam možnost alespoň nějak to udělat.
Mně by třeba dost chyběl Dropbox (dropbox na androidu je jen výsměch, samo to nic nesynchronizuje, je to jen takový vylepšený webový GUI a ani ty neoficiální nejsou o moc lepší - nic není tak automatický jako dropbox na normálním desktop OS) nebo třeba neschopnost Androidu nějak rozumně fungovat s VPNkama, síťovýma diskama nebo prostě jen blbej multitasking, kdy chcu mít vedle sebe třeba 3okna...jako něco jde, jakž takže se to snaží, ale mám dojem že nejsem na tabletu/mobilu z roku 2013, ale na nějaké chytré pračce s LCD...

Obecně všechny, nebo drtivá většina aplikací na tablety/mobily jsou jen základní naprosto ořezaný aplikace, který používat je o nervy a všechno udělám na notebooku 10x rychleji
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 19. 5. 2013 17:31

to je asi tak ako ked na wc dojde papier, nudzovo sa utries aj rukami. Tablet je len prezeradlo, alebo elektronicke piskvorky :)
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Majsner 19. 5. 2013 18:37

Tak mám pocit, že většina zdejších diskutujících nepochopila, k čemu je primárně tablet a kritizují androidí tablety za to, že neumí něco, k čemu vůbec nebyly vytvořeny. Asi jako by se tazatel ptal, jestli si má koupit auto nebo letadlo a diskutéři mu odpovídali, ať si koupí letadlo, protože auto neumí létat.

kodlz: Prvně si rozmysli, k čemu ten tablet chceš. Pokud jen na internet, hudbu, seriály, sem tam film či nějakou poštu či IM, zkrátka hlavně na zábavu a nezávaznou komunikaci, případně jako GPS navigaci, tak lze doporučit spíše androidí tablet, protože pro tohle byly androidí tablety primárně stvořeny a umí to velice dobře a oproti windowsím tabletům za nesrovnatelně nižší cenu. Neřekls, v jaké velikosti to chceš, ale v 7" koupíš luxusní androidí tablet za 6k (např. Nexus 7). Tablety s Windows 8 jsou teprve na začátku a uvidíme časem, jak se cenově vyvinou, proto pokud chceš tablet spíše jako prodloužení kanceláře a chceš na něm dělat nouzově (jinak to ani na podobných zařízeních nejde) i nějakou seriózní práci, počkal bych ještě pár měsíců, s čím letos výrobci přijdou a za jaký peníz. Navíc dotykových aplikací pro Windows 8 zatím moc není, takže pokud nechceš být za každou cenu sponzorem vývoje těchto zařízení, nikam bych nespěchal.

Doporučuji tedy na rok koupit za pár korun androidí tablet, ušetřené peníze investovat nebo ušetřit a za rok už by mohl být trh s windowsími tablety o něco vyzrálejší a ceny přívětivější a pokud pak usoudíš, že Ti Android nastačí, koupíš něco s Windows 8.1.
Majsner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 5. 2013 18:44

Souhlas s Majsneren. Osobně jsem si taktéž koupil zmiňovaný Nexus jako takové chodítko na net do busu, na čtení, atd. Ale tvořit na tom něco?
Na to se tablet nehodí. A bohužel bez periferií ani ty s windowsem, navíc dát 20-30k za win8 tablet s výkonem netbooku?
To raději koupím konvertibilní X230t s perem, protože je to pořád skvělý ntb na práci a to pero je použitelné.
.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 20. 5. 2013 07:25

czatlantis píše:dropbox na androidu je jen výsměch, samo to nic nesynchronizuje, je to jen takový vylepšený webový GUI a ani ty neoficiální nejsou o moc lepší - nic není tak automatický jako dropbox

Synchro dropbox na androidovi - vkladam soubor do adresaře ktery se ma synchronizovat...Podle přednastavene volby se chova - synchronizuje se ihned,jednou za hodinu se v něm provadi synchro,jednou za X ručně.
Můžu vědět co je automatičtějšiho než automaticky?Synchro je mimochodem oboustrane - reaguje se na smazani i přidani.Dochazi k UP i DOWN.Co vic si přat?Jo přiznavam aplikace stala 20 korun:-)
Sitove disky streamuji,přistupuji,sdilim atd.Mimochodem popravdě řečeno je to intuitivnějši než ve win,duvod je ale celkem jasnej tady maji hodně velkou vyhodu lidi kteři linux znaji i jinak než klikani na ikonky v ubuntu.VPN - no tak vzhledem k tomu že napřiklad WP s VPN ma obrovske oficialně přiznane problemy bych raděj Android neřešil.Problemy tam v některych připadech budou ale je to vic o nastaveni než o tom že to nejde - každopadně bod 1 a dvě řika že neumiš ty a nikoliv Android.
Kód: Vybrat vše
nebo prostě jen blbej multitasking, kdy chcu mít vedle sebe třeba 3okna

No možnost je ale musel bys za prve mit konkretni verzi,za druhe konkretni aplikaci ktera ti to umožni,tak jako tak co spiš chybi jsou virtualni plochy když už se bude člověk bavit o něčem co zvyši produktivitu.Osobně si myslim že zatim je na tabletu win tak trošku k ničemu a argumenty s photoshopem,cadem atd jsou obrovsky legrační.Ti co se tim živi a dejme potřebuji mobilitu kvuli tomuto tablet s win a ani s androidem si nepořidi ani v horečce - kvuli tomuto určitě ne.Zařizeni s Wacom tady jsou už par let pro takovy lidi.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czatlantis 20. 5. 2013 16:33

Neříkám, že tomu androidu nějak extra trozumím, ale zase blbečka ze mě dělat nemusíš.
Ten sync dropboxu by mě zajímal. Používám dropsync, to sice umí v nastavených intervalech synchronizovat automaticky, upload možná ihned taky, ale takovej download to samo hned neudělá (to azse až doběhne ten interval)
VPN je v androidu naprosto naho***. Nejde ani uložit heslo - kdo se s tím má furt vypisovat proboha? Normálně používám 10znaků hesla, ale jen na mobil jsem si prostě musel udělat jednoudchý párznakový heslo, jinak bych to tam vyťukával půl dne... A nenašel jsem ani žádnou rozumnou aplikaci, která by to převzala - očividně je to funkce, která je dost hluboko v andoidu, že do toho jen tak aplikace hrabat nemůže. Pak třeba ani nejde nic moc nastavovat - jen taková blbost, že nechci používat bránu vzdálené sítě - tzn aby se přes to VPN netahaly všechny data, ale jen třeba IP ze vzdálené sítě. To že to WP neumí mě moc nebere - já tady spíš srovnávám Androida s normálníma windows.
Jinak já mám tablet-PC s wacomem a právě si nedokážu naprosto představit, že bych měl nějakou tableto-hračku s Androidem (a ani iOS). Mobil mám s Androidem, ale občas z toho fakt rostu, jak debilní OS to je. Můj dalšíé mobil bude asi taky s Androidem, ale je to jen taková hooodně omezená náhrada OS.
A nemyslím něco renderovat na tabletu, ale třeba chceš ukázat výkres nějaký instalace a podobně a to se dá naprosto bez problému i na malým displeji. Zatímco mít Androida na tabletu, tak můžeš maximálně pokrčit ramena a říct že je ti líto...
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod Majsner 20. 5. 2013 17:03

czatlantis: Opět ukazuješ, že nechápeš účel androidích tabletů. Za to ty tablety ale nemohou, to je jen Tvoje chyba. Pokud Ti Android nevyhovuje, tak si zařízení s ním nekupuj, to je jednoduché. Pokud nemáš peníze na zařízení s dospělým systémem, tak si to holt kup, ale pak nedělej machry, že to má nedokonalou správu VPN, že na tom neběží CADy, nebo co já vím, co tě na tom ještě sere. Tablet je zařízení na konzumaci obsahu, na zábavu, příp. na navigaci. Umí spoustu dalších věcí (ani zmíněné výkresy mu nedělají problémy, pokud víš, jak na to), ale není k nim primárně určený, takže je jaksi trapné mu vyčítat, pokud je s nějakou z oněch exotických činností problém.
Majsner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czatlantis 20. 5. 2013 17:33

Tak když už si něco kupuju, tak chcu aby to umělo víc než jen otevřít fejbůůk ne? To se mám pak každý ráno rozmyšlet, jestli teda bude stačit jen blbej tablet, nebo raději vezmu ten druhej na kterým můžu i něco dělat?
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 20. 5. 2013 18:05

"Tak když už si něco kupuju, tak chcu aby to umělo víc než jen otevřít fejbůůk ne?"
Prave preto si tablet nekupuj. Bez okolkov: tablet je primarne urceny na citanie zive na WC.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sattero 20. 5. 2013 18:08

Řekněme, že v našich podmínkách zvlášť u Androidu neplatí příliš popis "prostá konzumace obsahu", jelikož u nás prostě obsah v takové míře uzpůsobený pro tablety není. Ani pro iOS. Navíc kupříkladu Note je přímo hybrid, který má mít i jakousi pracovní schopnost a využitelnost jako jednodušší náhrady notebooku na cestách a při prezentacích apod. Transformer (a jiné tablety s dokovačkami s klávesnicí) jsou taktéž hybridy, jen z opačné strany než Surface Pro, Iconia, Yoga a další. Nicméně ona naznačovaná využitelnost Androidích tabletů neplatí při běžném použití, kor u nás geeků nebo pracovně vytížených lidí, kteří hledají právě něco, co by bralo to nejlepší z více světů - notebooků i tabletů. Tady i když v plenkách, Windows hybridy nabízejí více využitelnosti a hlavně nabízejí větší možnosti produktivity, než "komplexní" Android tablety s dokovačkami.
Sattero
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Majsner 20. 5. 2013 18:10

czatlantis: Co ty chceš, není podstatné. Tablet byl vytvořen k nějakému účelu a jako takový si ho kupuješ. Pokud Ti to nevyhovuje, kup si něco jiného. Nikdo Ti androidí tablet nenutí. A jak vidno, androidí tablety se prodávají, takže to většině lidí vyhovuje. Jen pár lidí, kteří to nepochopili, si bude neustále stěžovat, že na tom nejde renderovat video a kreslit v Catii. Nebo sis koupil kolo a pak sis chodil stěžovat prodejci a do diskusí, že se na tom nedá závodit ve formuli 1 a na každodenní ježdění z Prahy do Ostravy to taky není úplně ono?

sattero: Obsahu je dost, jen nejsme v USA, tak nesmíme být rozmazlení.
Majsner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sattero 20. 5. 2013 18:20

Majsnere, ale v tom právě vězí zakopaný pes - u nás není obsah, proto se u nás nenaplňuje vize čisté konzumace obsahu! Vzniká proto logicky patvar a zkreslení podstaty tabletů na trhu ve tom směru, že tablety s iOS/Androidem mohou dělat i něco víc. Proč? Přece aby se ospravedlnil zájem ze strany zákazníků ke koupi tabletu, v němž není skoro žádný obsah ke konzumaci. :-)
Sattero
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků