Opravdu nechápu, co všichni mají proti Windows 8

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 12:47

Je normální, že se bojíme neznámého a tak se snažíme o největší mezeru mezi námi a "neznámým nebezpečím"

Po několika měsíčním užívání Windows 8 si ale pokládám otázku:"Proč je lidmi odsuzován, zvlášť těmi, kdo ho sotva viděli na obrázku, či videu?"
Jakmile se jedná o novinku, která změní náš zvyk, určitě se rozhoupe kýbl pochybností. O to ale je zajímavější zkusit něco nového a pak si udělat názor, než se řídit dle někoho, kdo třeba ani nepochopil, není dostatečně informován o Windows 8.

Můj verdikt nad operačním systémem Windows 8 je....počkejme si přeci jen na závěr.

Windows 8 se instalují velmi rychle. Čistou instalaci jsem měl za čtvrthodinky dokončenou, zbývalo nastavit pár podrobností a již se přede mnou obnažilo MODERN UI. V tu chvíli jsem si pomyslil "Ještě budu muset nainstalovat ovladače..." a na chvíli jsem se od notebooku vzdálil.
Po krátké pauze jsem vytáhnul instalační DVD, klepnul na dlaždici plocha a čekalo mě překvapení. Jelikož jsem už povolil síť a přístup na internet, Windows 8 si automaticky nainstaloval ovladače sám plus příslušný software k jejich administraci. Překvapilo mě to. Takováto funkce ve Windows 7 také byla, ale řekněme, že nebyla automatická a ne vždy se povedlo nainstalovat vše, co jsem potřeboval.
O technických věcech se nechci bavit, ale je nutné říct, že Windows 8 je skutečně svižnější a rychlejší a nejedná se o desetiny sekundy. Též bylo zefektivněno "usínání", práce se službami, aplikacemi, rozdělování paměti ram. Nemluvě o Refresh, Reset, lepší synchronizací s cloudem, synchronizaci mezi počítači, zařízeními. Po této stránce bylo zlepšeno opravdu hodně.
Tlačítko Start sice zmizelo, ale to nebrání nic tomu, že se Metro používá daleko lépe než tlačítko Start a jeho seznamem aplikací. Také jsem měl obavu, jestli nebude Metro přes celou obrazovku brzdit samotný start aplikací, ale to se nestává. Právě naopak, než hledat malý písmenka v nabídce Start z Windows 7, si pěkně projedu "stěnu" a dlaždice. Další plus je, že si můžete dlaždice přizpůsobit, pojmenovat skupiny a tak se pak spouštění aplikací přes Metro stává zvyk, protože již víte kde co je. Metro je určitě přehlednější než nabídka Start a co víc, není to jen šedá zóna.
Metro aplikace bych ale řadil spíše k těm odpočinkovým. Již jsem využil čtečku PDF a to ještě na externím monitoru - to jsem pak fungoval jen díky myši. V Metru si totiž skutečně poradíte jen s myší a jejíma dvěma tlačítky. LTM - Akce, PTM - nabídka.
S Windows Blue by se mělo vrátit tlačítko Start, ale já ho nechci, takto mi to vyhovuje a Windows 8 se mi opravdu líbí. Jak po stránce funkčnosti, tak i vzhledově a hlavně má jeho užívání smysl.
Kdybych měl sem napsat vše, co se mi na tomto systému líbí, bylo by to na půl dne a nechci zase psát slohy. Už tak to pro vás bude určitě zmatečné.

Co se týče onoho konečného verdiktu, tak opravdu nechápu ten strach lidí, nenávist vůči Windows 8.
Četl jsem recenzi na nejmenovaném serveru a recenzent uvedl, že Windows 8 jsou super, neměnil by je, ale že Metro muselo jít pryč - nainstaloval si Start8 a tak má klasickou nabídku z Windows 7. Nebudu komentovat tuto recenzi, protože si myslím, že ačkoliv sama o sobě chválila Windows 8, její konec přímo tento operační systém zazdil.
Microsoft vylepšil Start a je to jen dobře. Je to moderní, je to rychlé, je to přizpůsobitelné a hlavně se to nezasírá, jako typickej Start.
Takže ano Windows 8 se mi líbí a považuji je za dobrý operační systém.

To, že někdo Windows 8 odsuzuje, je z většiny jen proto, že neví co a jak. A o tomto jsem se přesvědčil hodněkrát. Viz nedávno. Kamarádovi nešly spustit 2007 Office. Zdálo se mi to divný a řekl jsem mu ať mě k tomu pustí. Problém byl v tom, že se pokoušel spustit prezentaci přes Office Component, které měly stejnou ikonku jako právě Powerpoint. Takže jsem mu to zprovoznil. Čuměl jako péro z gauče.
Takže než začnete nadávat, tak si ověřte, jestli problém není mezi židlí a počítačem.

:)
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 15. 6. 2013 12:54

... a kolik ti zapalatili za tuto reklamu?
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 12:58

Windows 8 Pro zdarma.

Ale teď vážně. Proč by to měla být reklama? Místo argumentů, pohledů, názorů se budeme přetahovat o to, jestli mě Microsoft nesvázal, nenutil s pistolí u hlavy, abych napsal kladné hodnocení?

A nenapadlo vás, že to co píšu, je pravda? Budete z toho mít noční můry? :D
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 6. 2013 13:00

nechme pravdu církvím, tady jde o názor...

a názory se můžou lišit...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 13:04

A výsledky shrnující, že Windows 8 je lepší než Windows 7 jsou tedy také reklama Microsoftu?
Pokud se nepletu, tak živě.cz také dělalo testy a dopadly velmi dobře. A myslím, že pokud je něco nezávisle zhodnocenou, otestováno danými prostředky, nejedná se pak o názor, ale o fakta. Názory pak mohou být na jeho užívání.
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 6. 2013 13:12

veškerej progress, kterej W8 naoko přináší, je dostupnej už od WVista, jen je teď potřetí překreslenej, což už je dostatečnej počet překreslení, aby si toho všimnul i laik...

čili wow efekt...

víš, proč bylo zrušeno start menu? protože ho statisticky nikdo nepoužívá...

víš, proč se veřejnosti nelíbí modern ui? protože je jím nahrazeno marginální start menu ve verzích operačního systému, provozovanýho na HW, kterej nemá pro pohodlný užití tohoto UI jedinej předpoklad...

ty sis W8 nevybral, ty sis na W8 prostě jenom zvykl, protože jsi musel...

kdo nemusí, nemá o W8 zájem...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 13:18

Omyl. Já si ho vybral. Měl jsem Windows 7 a Windows 8 jsem nainstaloval, abych si udělal názor. A dopadlo to tak, že jsem si ho ponechal.

Windows Vista jsou na tom o mnoho hůře, když vezmu na vědomí, že nebyly až tak moc dobře odladěné jako Win 7 a 8. Sedmičky jsou odladěné Visty, Osmičky zase renovované Sedmičky. Ve Vistách byl k některým službám a komponentům problém se vůbec dostat. Windows 8 nebrání nikomu se podívat hlouběji, než jak tomu bylo u Vist.
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 6. 2013 13:21

Kód: Vybrat vše
O technických věcech se nechci bavit, ale je nutné říct, že Windows 8 je skutečně svižnější a rychlejší a nejedná se o desetiny sekundy. Též bylo zefektivněno "usínání", práce se službami, aplikacemi,

Ano typci co o systemu nevi nic a když by jim vzali graficke rozhrani tak system nezapnou ani nevypnou ale pišou sahodlouhe rozbory ale o technickych věcech se kupodivu nechtěji bavit,možna protože tam by se pusili na tenky led - technicke věci - rovna se fakta a nikoliv myslím si,zdá se mi,je pěknější a svižnější.Zajimalo by mně jestli tuši o co jde v připadě fastbootu a proč je ultra komicke ho popisovat jako vyhodu.Odpovím si sam ,netuší ale nebraní jim to v tom psat solidní nesmysly do for.
Kód: Vybrat vše
Ve Vistách byl k některým službám a komponentům problém se vůbec dostat.

I ty komiku - Visty jsem rad neměl z jineho duvodu ale představ si že že existuje něco jako přikazy,shell.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 13:25

:D

Však jsem uváděl, že nezávislé prováděné testy (třeba i na živě.cz) jsou fakta a z těch je třeba vycházet. A u článků hodnotící Windows 8 jsem viděl komentáře typu "Kolik vám zaplatili"

O Shellu vím ;-)
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 6. 2013 13:28

první a poslední nezávislá činnost tohoto vesmíru byl velkej třesk, takže bych si na tvým místě nedělal přehnaný iluze o slovech jako je "test" a "fakta"...

ono to nakonec není ani o testech, ani o faktech, vždy je to o praktické užitnosti...

tobě to sedí, jiným ne...
Naposledy upravil kernel_panic [passed] dne 15. 6. 2013 13:29, celkově upraveno 1
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jUtah 15. 6. 2013 13:28

A zatím mi nikdo neuvedl žádný argument, názor.
Jen mlácení slámy a výkřiků, jako že o tom nic nevim.
jUtah
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 6. 2013 13:29

Jake testy jake rozbory?Na živě?Mysliš tim od redaktorů kteři jsou pod ůrovní poučeneho laika?Hele tak ještě jednou začnem s fastbootem - proč je hodně kontroverzni a co to je.Bod jedna.Bod dvě - viš o tom co je integrovany od Vist napřič systemem a přes co se dostanu k jakymukoliv nastavení?Nepochybuji žes to v živiotě nespustil..Dokud prosim neodpoviš na otazku jedna dvě tři a be¨r je jako technické - nejde se z nich vykecat neztracej čas s nějakyma obecnyma blabolama.Mluvim o absolutně konkretnich věcech cos zminoval a jsu ultra blbosti.Stokrat opakovana blbost se nestava pravdou mimochodem.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Odpadlík 15. 6. 2013 13:38

Na tohle téma se nedá se spoustou lidí bavit. Já osobně jsem používal W8 od poslední dostupnýho preview a všem známým co si kupovali novej PC jsem doporučoval W8, takže prakticky všichni v mém okolí mají W8. Jenom jsem si prostě dal s nima tu hodinku práce, abych jim vysvětlit, že fakt tu nabídku Start nepotřebujou. Vysvětlil jsem jim, že Metro mají používat jako zástupce na Ploše, ale řekl jim, že se tam můžou dávat aplikace, takže většina tam má kromě zástupců ještě Počasí a nějaký další aplikace. Výsledkem je, že po podobném seznámení jim žádné tlačítko Start nechybí a používají W8 stejně dobře jako jakýkoliv jiný systém.

Jenže bohužel převaha lidí, co nadávají je větší. Každopádně já osobně jsem rád, že MS ve W 8.1 neustoupil haterům a nepřidal nabídku Start, ale jenom tlačítko pro přechod do Metra. Alespoň je vidět, že si v MS stojí za tím co udělali a to je jedině dobře.
Odpadlík
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 6. 2013 13:51

Aha takže nic - odpověd na technicke věci nula.O nabidce start se bavi lamy - nikoho nezajima.ja se ptal na konkretni věci a odpověd - tradičně nula.Jo tys bral nabidku start jako něco odkud se chodi do nastavení - to hodně vysvětluje.V tom připadě sorry..Myslim že ještě objeviš hodně šokujicich věci odkud se system opravdu spravuje.
Kód: Vybrat vše
Jen mlácení slámy a výkřiků, jako že o tom nic nevim.

Tak ještě jednou 3 jednoduche dotazy,viz výše na ktere bys mohl odpovědět a ukazat že se mýlím.Asi ne vid?
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 6. 2013 14:03

Sto lidí, sto názorů. Kdyby měl každý člověk stejné požadavky a líbily se mu stejné věci, tak chce každý bydlet ve stejném městě, na stejném místě, chce stejné auto a každý chlap usiluje o stejnou ženu a žena o stejného muže.
Naštěstí tomu tak není. Někdo chce byt, jiný rodinný dům. Někdo si koupí sedana, jiný rodinné MPV, jiný SUV. Někdo vyžaduje hlavně ženu milou, jiný spolehlivou. Někomu se u partnerky líbí krátké blond vlasy, další dává přednost dlouhovlasým brunetám.
Samozřejmě, že když není výběr či možnost, tak si člověk zvykne i na něco jiného. Ale není to pro něho ideální.
Stejně tak je tomu u UI Windows 8. Části lidí se líbí, části nelíbí. Já osobně patřím k těm, kterým se nové Windows nelíbí a pokud to bude trochu možné, zůstanu u Windows 7.
Ten zásadní problém je, že Microsoft nedává na výběr. Práce navíc? Směšné, vždyť ta nabídka je naprogramovaná, stačilo jen přidat jednu volbu v menu. A kolik milionů licencí každé verze Windows se prodá a kolik se na nich vydělá?
Caderom
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků