Nejlepší antivirus pro domácí použití

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 9. 2013 21:55

Jsou chvíle, kdy člověk přemítá nad okurkovostí celoroční sezóny pro stále větší množství banálních článků, reklamně-honičsky rozkapitolovaných div ne po slovech...

Comodo Firewall + Microsoft Security Essentials + mozek + zálohování.
Naposledy upravil anonymni dne 19. 9. 2013 21:55, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod portapro 19. 9. 2013 21:55

Nejlepší je žádný.
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod Necroman 19. 9. 2013 22:08

yorg píše:MSE a mozek k tomu.

Zrovna jsem chtel napsat to same :)
Jako alternativni varianta pro mamku, ktera stahne kdejakou kravinu: ESET Smart Security a omezeny ucet, kde nelze nic instalovat - vyreseno :-)
So sayeth the Wise Alaundo
Necroman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 19. 9. 2013 22:23

V domácnosti máme 3 počítače, jelikož mamina klikne na všechno, co ji emailem přijde a brácha, i přes mou snahu ho naučit platit za hry (už si kupuje oblíbené tituly jako Assasina, Mass Effect atd.) občas něco cracknutýho stáhne máme family pack od ESETu. Já ho mám v učenlivém módu, takže mi jakoukoliv komunikaci hlásí a já rozhodnu co půjde dovnitř a ven :) (moc nevěřím kolejní síti -> ČVUT)
SONY VAIO Fit15A Multi-flip, i7-4500U, GeForce GT 735M 2GB, 16GB RAM, 256GB SSD, 15" 2880×1620 touchscreen, Windows 8 64bit -> CAD aplikace, 3D modeling, grafika.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod japkoslav 19. 9. 2013 22:26

Používat mozek :)

Osobně nemám rád AVG, Norton 360, Microsoft Security Essentials - neskutečně otravné u zákazníků neustále řešit, aby nešťouraly do našeho softu a hlavně nemazaly jeho části.
Naopak celkem mi nevadí Avast, Avira a placený Eset.

Ze zkušeností si dovolím tvrdit, že nejhorší věc, co se může stát PC je BFU, kterej odklidává všechny kraviny a instalace typem next, next, next - tuny spyware a adware, které se tímto do PC dostanou značně převyšují výskyt skutečných virů na PC.
Headphone enthusiast
japkoslav
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sislik 19. 9. 2013 22:32

Osobne na vlastnich PC nepouzivam uz leta antivir zadnej.

Rodicum jsem nainstaloval MS Security Essentials, nevim jestli neco uz zachytil, ale zatim si to nezavirovali :)

V praci mame povinne neco od ESETu a je to strasna sra*ka, zpomaluje to dost PC, pri stahovani z webu to vypada, ze to vytuhlo a ono jen ESET kontroluje, obcas poskozuje JARy stahovane z mavenu a dalsi problemy... (jinak, PC tam mam i7 na 3.4 GHz se 16 GB RAM, takze nedostatkem vyonu rozhodne netrpi, ale i presto je to s ESETem pomaly)


Jinak, pokud doma potrebuju proverit 1 soubor, vyuziju upload na webovou sluzbu, pokud potrebuju proverit treba celou instalaci, tak si nainstaluju na neperzistentni disk ve virtualu antivir a pak testovanej SW.
Radsi nic, nebo mi to zase smazou...
Sislik
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SGvagon 19. 9. 2013 23:16

Jedině Microsoft Security Essentials :) .
SGvagon
Junior

Odeslat příspěvekod regine 20. 9. 2013 06:51

Homo sapiens - wise man - člověk rozumný - Stačí co má ve Windows (Microsoft Security Essentials) nebo žije s UX-Linux systémy/distribucemi. :D :D :D
Veřejně dostupné a užívané kompy - Jako OS užívat bezpečnostně nastavený UX-Linux systém. :-D :-D :-D
Homo erectus - upright man - člověk vzpřímený - marnost nad marnost ... 8-S 8-S 8-S
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod basset-hound 20. 9. 2013 07:29

Pracuji v ruské firmě a jediné co mohu říci je, který antivirus NIKDY nedoporučím - spousta prošlých virů, zejména nové a nové exploity pro javu a flash, ESET NOT 32 se nechytá. Také opakovaně prošly EXE trojské koně zabalené do ZIPů, takže ESET NOD nikdy.

Dále AVG stojí za prd, totéž jako ESET, pouze bere výkon a nic nepochytá. Heuristická analýza jakoby nebyla, i moje babička pozná, že soubor s dvojitou až trojitou příponou *****í, ale ESET ani AVG to prostě nepoznají....

MS Security Essentials také není dokonalé, jak kdy, ale na rozdíl od ESETu a AVG alespoň nežere výkon, když už nic nedělá... :oops:
basset-hound
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kaja_33 20. 9. 2013 07:55

AVG ať placené nebo zdarma moc nedoporučuji. Kdysi jsem ho ve firmě měl a díky aroganci podpory a antivirové propustnosti rád opustil. S Esetem teď nemáme žádný problém. Občas mi někdo donese zavirovaný PC, běží na něm AVG a nic nedetekuje. Stačí spustit Free online ESET skener a už se objevují trojané a další havěť. Občas dávám někomu domů MSE, ale na slabších počítačích je to jako zatažení ruční brzdy. Na slabších počítačích je Eset lepší, méně zatěžuje. Pak už záleží, jak se nastaví a jestli bude kontrolovat všechno i na nechtěné aplikace ap. nebo jen provoz na disku a poštu. Avast moc neznám, jen neustále každý rok prodlužuji otravné free přeegistrování uživatelům, kteří ho mají a nevědí si s tím rady.
Kaja_33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vasedl 20. 9. 2013 07:56

Já jsem spokojen s avirou - mám ji zakoupenou na 3 pc...

Kdysi jsem měl noda, ale nikdy nebyl schopen dokončit kompletní test - měl jsem na disku pár zipů a rarů o velikosti 4-7GB a na těch se vždy zasekl.

Oproti esetu i míň zatěžuje PC
vasedl
Junior

Odeslat příspěvekod broom 20. 9. 2013 08:30

Po dvou letech se asi nic nezmenilo, muzete procist v podstate toto diskusni vlakno jeste jednou uplne od zacatku, je tam i muj prispevek hned v zacatku.

Jinak kcemu instalovat do PC na domaci pouzici Comodo FW?
Víc lidí víc ví
broom
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 20. 9. 2013 08:41

MartinezZ píše:Comodo Firewall

Comodo ztratil kredit už před dvěma lety, když byl hacknut server výrobce a podstrčen falešný certifikát s fatálními následky: správce si toho totiž vůbec nevšiml. Došlo k bleskovému rozšíření falešného certifikátu (měl nejvyšší status „root“) v celém kyberprostoru a k následným obrovským (nejen) finančním škodám.
Než takový „bezpečnostní systém“, tak snad raději žádný. :-(
Btw:
OS WNT od řady 5.2 výše obsahuje perfektní firewall (původně z OS WS 2003), takže není třeba instalovat 3-P.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 20. 9. 2013 09:07

Necroman píše:
yorg píše:MSE a mozek k tomu.

Zrovna jsem chtel napsat to same :)

Já bych to otočil:
Mozek a MSE k tomu. Ten rozum je asi hlavní. Největší nebezpečí pro PC je ten článek mezi klávesnicí a židlí. Jak tu již někdo poznamenal klasický vir jsem taky neviděl pěknou řádku let. Jediné co jsem zaznamenal byly falešně pozitivní hlášení u některých cracků, keygenů a podobných souborů. Jinak většinu bordelu (adware, malware) si neznalý uživatel nainstaluje sám a tomu žádný antivir nezabrání.
A na to malé procento virů se ten MSE hodí.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 9. 2013 09:47

Legalny W7 + MSE na desktope s dual boot inak ntb a a ostatne pc su na linuxe takze ziadny
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků