OT: moderování

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2013 11:25

xlnc:
Plně s tebou souhlasím až na tu žádost o uzamknutí tohoto vlákna. Proč by se jen tak mělo uzamykat nějaké vlákna pouze proto, že nějaký jedinec si o to požádá? Jsme v diskuzním fóru a tak proč bránit diskuzi uzamknutím vlákna? Myslím, že se zde neděje nic takového co by přímo nutně vyžadovalo ukončení této diskuze formou uzamknutí. Stejně by asi bylo otázkou času kdy by někdo vytvořil nové podobné diskuzní téma a diskuze by tam pokračovala klidně dál.

Nevím co z toho moderátoři zdejšího fóra mají, že tak jednoznačně trvají na svých moderátorských funkcích které stejně neplní vždy tak jak by to vyžadovalo a spíše to často i dost zneužívají. Tento příspěvek se zde asi neobjeví, protože tak jak předpokládám neprojde přes cenzuru. Ono pravda o někom není vždy příliš příjemná a tak ji ti co jsou u moci často likvidují a snaží se umlčet ty kteří jim nejsou po chuti.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 12. 2013 12:33

a koukej na to je to tady. A zamykat se 100% nebude a to z důvodů které píše Vlazy.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 7. 12. 2013 15:02

vlazy nebýt moderatorů tak se prokousavaš tunama spamu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2013 17:12

oooooooooo:
Nejde mi o spam, ten je třeba potlačovat všemi prostředky a bojovat s ním tak jak to jde. Proč ale zdejší moderátoři hrubě zneužívají svoje moderátorské pravomoci k cenzurování slušně vyjádřených příspěvků které jim nejsou po chuti?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior


Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 12. 2013 17:20

In fact ma moderator pravo editovat libovolny prispevek, coz je zakotveno v pravidlech fora. Pokud bys s tim mel problem, stezovat si muzes administratorovi fora.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 12. 2013 17:25

Už jsem měl rozepsanou SZ ve které jsem to chtěl řešit, ale OK, napíšu zde zkrácenou verzi...

Pokud máš s prací moderátorů problém, řeš to přímo s tím dotyčným člověkem a nebo ve vlákně k tomu určeném Pokud takové vlákno není, založ si ho. Probírat tohle v dvacetistránkové a už tak poměrně nepřehledné diskusi je ale naprosto OT. ;)
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2013 17:39

alfah4ns:
V čem konkrétní?

KineCZek:
Ano moderátoři mají na to právo, ale kde je zakotvené, že mají také právo to silně a bezcharakterně zneužívat tím, že některé příspěvky které jim nejsou po chuti ani nedovolí zveřejnit, tak jako např. můj předešlý a asi i tento?

The Shitman:
Ono se ale dotyční moderátoři pod tou bezcharakterní cenzurou nepodepisuji. Zakládat nové vlákno které by stejně z největší pravděpodobnosti nepřešlo přes cenzuru a nebylo zveřejněné nemá příliš význam a je proto dost naivní něco takového navrhovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 7. 12. 2013 17:47

Moderátor je jako majitel či nájemník bytu a ostatní návštěvníci fóra jsou jen návštěvníky.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfah4ns 7. 12. 2013 17:48

Vlazy
Psal jsi, ze moderatori hrube zneuzivaji sve pravomoce.
Ptam se po konkretnich situacich.

Jinak neplet cenzuru a moderovanou diskuzi.
Ano, nekteri uzivatele maji schvalovani prispevku, ne ale bezduvodne.

Tvuj predesly koment neni zverejneny? A soucasny taky ne? Odkdy?
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 12. 2013 18:15

Vazne, uz chybi jen "dyskrymynace"

... popravde netusim, proc tam teda chodite. Budto si to vyreste po svem a bez servitek jim tu reklamu, id/cache/cookies/proxy ... nedavejte - neco jim podstrcte a mate klid, nebo proste jdete jinam. Majoritu a statistiku tvoji cast znama jako potrava pro dela, lumici, nebo proste jen opice a jedine oc jde je pocit, ze jsou uzivatele a nikoliv jen zbozi ve vyloze. Potrebuji vedet, kterou barvu ma tento tyden nejaky cudlik a od toho jsou pestitele, hospodari a veterinari. Pekne vykrmit a prodat na maso. Tim se to plati a tomu to slouzi.

Nic se nezmeni, zbozi zustane zbozi, uz se modernizuje jen vyloha. Tak se tim proste nevzrusujte.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2013 19:12

alfah4ns píše:Vlazy
Psal jsi, ze moderatori hrube zneuzivaji sve pravomoce.
Ptam se po konkretnich situacich.
V celém SuperFóru by se takových konkrétních situaci dalo najít docela dost. Nechce se mi prohledávat celé fórum a vyhledávat konkrétní situace kdy moderátoři záměrně vkládají OT příspěvky, vyjadřují se velmi neslušně a přitom jiné za totéž kritizují atp.
alfah4ns píše:Jinak neplet cenzuru a moderovanou diskuzi.
Já to nepletu. Moderování je nutnosti v každém fóru pokud má být na nějaké rozumné úrovní. Někteří moderátoři ale zaměňují moderování s cenzurou a pod záminkou moderování cenzoruji názory které jim nejsou po chuti.
alfah4ns píše:Ano, nekteri uzivatele maji schvalovani prispevku, ne ale bezduvodne.
A toto není hrubé zneužití pravomoci moderátorů když zcela bezdůvodně něco takového aplikují, pouze proto, že někoho nemají v oblibě a bojí se jeho příspěvků které nemusí být vždy jednoznačně s jejích názory.
alfah4ns píše:Tvuj predesly koment neni zverejneny? A soucasny taky ne? Odkdy?
Dobře víš o co mi jde. Když jsem psal ohledně toho nezveřejněni příspěvku tak konkrétní příspěvek zde nebyl i přes to, že byl dávno předtím napsaný. Cenzor asi teprve rozhodoval zda to odcenzurovat nebo ne. Je také otázkou jak i s tímto příspěvkem cenzor naloží.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 12. 2013 20:30

Když jich na celém superforu je několik tak nám je ukaž prosim.

Bezdůvodné to rozhodně není.

Kdo konkrétně cenzoruje? Díky
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfah4ns 7. 12. 2013 20:39

Prvni prispevek jsem ti schvalil ja, pak napsal reakci a oznacil ji jako ot.
Jelikoz jsi nasledne reagoval na mne, prispevek uz davno byl schvaleny. Proto jsem ti psal to, co jsem psal. Ale neresme to uz.

A jinak, nekdy schvaleni trva, coz je naprosto logicke, nikdo z moderatoru tady neni neustale, chodime tu, kdy mame cas, vetsinou ale minimalne jednou denne /spise vicekrat/ kazdy z nas forum navstivi.
Jinak nepamatuji si, ze bych kdykoliv zamitnul prispevek, ktery by neodporoval pravidlum, legislative ci mravum. A plati to i pro tebe.

Edit
Mimochodem, co se tyce nastaveni toho schvalovani, neni to tak, ze by si nekdo jen tak ze srandy vymyslel, ze mu to schvalovani nastavi. Pravo na nastavovani schvalovani ma administrator PO diskuzi a vetsinovemu odsouhlaseni s moderatorskym tymem. A toto se zde dodrzuje, jsou i casti fora, kde bezni uzivatele pristup nemaji a resi se tam prave tyto zalezitosti.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 12. 2013 00:26

Python.p píše:Když jich na celém superforu je několik tak nám je ukaž prosim.
Nechce se mi to vyhledávat což jsem už psal. Není jich ale pouze několik, ale desítky nebo možná stovky a to snad nemyslíš, že tu vypíšu celý seznam příspěvků.
Python.p píše:Bezdůvodné to rozhodně není.
Já tvrdím, že bezdůvodné to rozhodně je. Nikdo mi nesdělil důvod. To, že se někdo ukrutně obává něčích názorů které nejsou vždy shodné s těmi jeho názory nebo, že někdo nemá někoho v oblibě za dostatečný důvod nepovažuji. Je to pouze projev něčí sprostoty.
Python.p píše:Kdo konkrétně cenzoruje? Díky
Na to jsem už také odpověděl a tak je zbytečné se ptát na něco co už odpovězeno bylo. Nikdo z cenzorů se tou cenzurou nechlubí. Možná se za to stydí.

alfah4ns píše:A jinak, nekdy schvaleni trva, coz je naprosto logicke, nikdo z moderatoru tady neni neustale, chodime tu, kdy mame cas, vetsinou ale minimalne jednou denne /spise vicekrat/ kazdy z nas forum navstivi.
Ano logické to je, ale vůbec logické není to, že tato kravina je aplikována zcela bezdůvodně.
alfah4ns píše:Jinak nepamatuji si, ze bych kdykoliv zamitnul prispevek, ktery by neodporoval pravidlum, legislative ci mravum. A plati to i pro tebe.
Co nebo komu jsi konkrétně ty zamítnul nevím, protože s tím se nikdo z moderátorů nechlubí.
alfah4ns píše:Mimochodem, co se tyce nastaveni toho schvalovani, neni to tak, ze by si nekdo jen tak ze srandy vymyslel, ze mu to schvalovani nastavi. Pravo na nastavovani schvalovani ma administrator PO diskuzi a vetsinovemu odsouhlaseni s moderatorskym tymem.
Já si ještě velmi dobře pamatuji časy z před listopadu 1989 kdy o tom co se může veřejně psát a co nesmí rozhodovali někteří k tomu určení vyvolení a když se někdo odmítal podřídit, protože měl jiné názory než oni tak se mu publikovat jeho díla zakázalo. Zde na SuperFóru se provozuje totéž v trochu jiné formě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků