Stránka 1 z 3

Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 11:44
od betelgeus
Nainstaloval jsem si do notebooku s operačním systémem Windows 8 Total Commander 8.01 64 bit.
Když však provedu nějaké nastavení v Total Commanderu, tak mi nejede uložit!!!
Objeví se mi okno že soubor wincmd.ini nelze přepsat a že mám odstranit ochranu proti zápisu.
Soubor není jenom pro čtení. Když jsem ho v průzkumníku přepsal mým starým souborem tak to šlo ale problém to neřeší!
Nevíte prosím co s tím?
Děkuji.

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 11:52
od kernel_panic [passed]
to záleží, jakým způsobem jsi TCMD nainstaloval...

wincmd.ini patří pouze do uživatelskýho profilu, protože nikam jinam nemá uživatel právo zápisu...

takže ne, nějaký portable verze v program files ani wincmd.ini ve %WINDIR% není ta hudba, kterou chce systém slyšet...

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 11:57
od betelgeus
Děkuji za odpověď.
To jsem tušil. Tak já to odinstaluji a při instalaci zvolím jinou složku pro uložení souboru wincmd.
Díky

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 12:08
od Pytlík
Nic neodinstalovávej. Stačí, když budeš Total Commander spouštět s parametrem
/i=Cesta_k_souboru\WinCmd.ini

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 12:31
od win7win
ale uplne najzakladnejsie a najjednoduchsie riesenie je nastavit spustanie totalcmd.exe s pravami spravcu. bude moct urobit zmeny a tie ulozit v totalcmd.ini . totalcomannder mas nainstalovany spravne akurat wincmd.ini (uplne bezna vec a nema ziaden vplyv na system) je v adresari windows a preto sa system tvari tak dolezito. nie je to zalezitost len totalcommanera, aj ine programy ktore maju svoje konfiguracne subory v systemovych zlozkach, maju tento problem. dalsia zo zhovadilosti W8 ked sa system tvari ako velmi bezpecny. akurat zdrziava a zneprijemnuje zivot normalnemu uzivatelovi ak sa nieco da tak jednoducho obist. doteraz najlepsiu vec na W8 a dotykovym displejom co som zistil je to, ze smahom ruky po obrazovke si naspat na pracovnej ploche :-))))))))))))

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 12:34
od kernel_panic [passed]
systém se chová naprosto korektně, zhovadilá je pouze aplikace nebo uživatel, snažící se strkat SVOJE soubory někam, kam nepatří...

obchází se pouze problémy nebo špatný principy, správnej princip se učí používat...

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 12:41
od karlos00x
win7win píše:ale uplne najzakladnejsie a najjednoduchsie riesenie je nastavit spustanie totalcmd.exe s pravami spravcu. bude moct urobit zmeny a tie ulozit v totalcmd.ini .

omlouvam se vsem, hlavne modum, ale nemuzu si to odpustit: a ty jsi uplny debyl nebo si na nej jen hrajes?

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 13:48
od akira.uzai
kernel_panic [passed] píše:systém se chová naprosto korektně, zhovadilá je pouze aplikace nebo uživatel, snažící se strkat SVOJE soubory někam, kam nepatří...

obchází se pouze problémy nebo špatný principy, správnej princip se učí používat...



Zhovadile se chová Microsoft, který spoustu let neměl žádné uživatelské účty, žádná pravidla pro použití adresářové struktury a ani nyní není používání Windows pod uživatelským účtem použitelné pro běžného domácího uživatele.

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 13:57
od karlos00x
cože? kde bereš matroš?

To, ze byla drtiva vetsina XP cracknuta nebo ve sprave lam neznamena ze tam nebyly moznosti. Tohle je to posledni co bych vycital MS - na vine je "spravce systemu" mladej Akari vedle od souseda protoze ten ma ted novej pocitac tak tomu super rozumi!

(to rikam jako clovek ktery je na 90% progresu prechodu z win7 na Ubuntu)

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 14:18
od KineCZek
Neprehanejme to s tim vzajemnym titulovanim, prosim.

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 14:20
od Bari007
win7win i akira.uzai (tradičně) jsou zcela mimo.

Je to žádoucí chování a problémy si dělají jen uživatelé svým chováním nebo programátoři, kteří o mnoho let zaspali dobu.

Zvykni si, že do složek Windows, Program Files a Program Files (x86) se nic neinstaluje ani neukládá. Když budeš tyto základní principy dodržovat, nebudeš mít problém.

BTW a tento "problém" se netýká jen Windows 8, jak si uživatel win7win mylně myslí. Je to vlastnost systému už do Windows Vista a je součástí i Windows 7 ;)

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 14:31
od karlos00x
Kine nezlob se na me, ale pokud nekdo rika: jed si na vanoce uzivat nechraneny sex do thajska tak jinak titulovat nejde.
ten muj druhy, byt peprny, prispevek rozhodne OT neni, popisuju v nem skutecnost.

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 14:37
od lubokubo76
neda sa zapisat do registrov, aby .ini subory sa save-ovali inam? Aj ked neviem akym sposobom totalcmd pri instalacii uchovava .ini subor, ale pokial pomocou nejakej premennej, stacilo by ju zmenit. Problem bude ak je to premenna %windir%. Je to ozaj na zvazenie, ci .ini subory patria do toho adresara....

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 15:23
od Bari007
Způsob změny už popsal Pytlík:
Pytlík píše:Nic neodinstalovávej. Stačí, když budeš Total Commander spouštět s parametrem
/i=Cesta_k_souboru\WinCmd.ini

Re: Total Commander

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2012 15:30
od Milanr1
kernel_panic [passed] píše: portable verze

lze nainstalovat umístěním *.ini do složky TCMD.