Stránka 1 z 1

Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2020 10:36
od pb03
Pěkný den,
potřeboval bych zprovoznit Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit
a narazil jsem na problém, že modul "php5apache2_4.dll je pouze ve
32 bitové verzi a na zmíněném OS nefunguje :(

Nevěděl by někdo, jakou vhodnou kombinaci zvolit, aby to fungovalo pod 64bit Win10?
Problém je v tom, že bych potřeboval zachovat PHP5 (nejlépe verzi, kterou už provozují 5.4.33).
Předem díky za vaše reakce :)

Petr

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2020 12:49
od r34ktor
Zde je k dispozici PHP 5.5.0 a vyšší v x64 verzi: https://windows.php.net/downloads/releases/archives/

Starší si leda svépomocí zkompilovat ze zdrojáku.

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2020 11:02
od K8
Já bych problém spíš viděl ve verzi Apache - když je PHP 32-bitové, tak bych zvolil i verzi Apache 32-bitovou a nebo zde je 5.4.45 v x64 https://www.apachelounge.com/viewtopic.php?t=6359 a když si doma odpoledne vzpomenu, tak možná najdu i nějakou starší verzi toho PHP

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2020 21:29
od K8

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2020 12:29
od pb03
Moc děkuju za rady, ale nějak jsem se teď musel věnovat jiným věcem...
...vyzkouším a dám vědět.
Díky. Petr

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2020 10:19
od pb03
Pěkný den, opět se vracím ke zprovoznění Apache a PHP na Win10 64bit.
nainstalovat jsem si:
VCredist
apache2.4.41 VS16 64bit
PHP5.4.33 64bit

a teď nevím jak provázat Apache a PHP. Do httpd.conf jsem podle rady dopsal řádky:

PHPIniDir "C:/PHP"
AddHandler application/x-httpd-php .php
LoadModule php5apache2_4 "C:/PHP/php5apache2_4.dll"

po startu Apache z příkazové řádky se mi objeví následující hlášení a Apache nefunguje.
Prosím o další pomoc, díky:

C:\Apache24\bin>httpd.exe
httpd.exe: Syntax error on line 540 of C:/Apache24/conf/httpd.conf: Can't locate API module structure `php5apache2_4' in file C:/PHP/php5apache2_4.dll: No error

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2020 15:46
od r34ktor
Zkus do httpd.conf napsat místo výše uvedeného toto:
Kód: Vybrat vše
# PHP5 module
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2_4.dll"

<IfModule php5_module>
    # configure the path to php.ini
    PHPIniDir "C:/php"
    AddHandler application/x-httpd-php .php
</IfModule>

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2020 14:42
od pb03
Moooc děkuju, po té úpravě httpd.conf už se Apache s podporou PHP rozběhl :))

.. ještě musím zprovoznit MySQL..

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2020 16:29
od Just_jo
O co jednodušší by byl Wamp nebo Xamp - a taky se dá vybrat verze PHP.

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2020 08:44
od pb03
a jsem tady zase :)
pod Win10 64bit mi už běží Apache24, PHP5.4.33 a MySQL5.6.21...

Ale nefunguje mi správně phpMyAdmin - když spustím verzi 2.11, tak mi nelze vytvořit novou DB a píše: db_create.php: Missing parameter: new_db , také nelze nastavit jinou znakovou sadu než utf8-unicode.
Pokud chci spustit verzi 4.21 - tak to hlásí chybu: Error during session start; please check your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. Also ensure that cookies are enabled in your browser.

Připtom pokud jsem používal IIS, tak phpMyAdmin fungoval správně.
Nemůže být problém v nějakém nastavení Apache?
Prosím o pomoc.
Předem díky.
Petr

Re: Instalace Apache2.4 PHP5.4.33 pod Win10 64bit

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2020 15:20
od pb03
Problém se vyřešil zadáním správné cesty v php.ini v nastavení session.save_path = C:\PHP\phpsessions
.. měl jsem tam pouze /phpsessions a to nefungovalo.
Nicméně mám ještě další problém:
phpMyAdmin ani Adminer mi nebere root heslo pro přihlášení k DB.

Povedlo se mi přihlásit pouze přes Firefox a na phpMyAdmin421 (!)

Myslím jestli není něco špatně v šifrování hesel, které používá IE nebo Edge a také Adminer476 nebo phpMyAdmin211.

Prosím o radu. Díky.
Petr