Vždyť ten test jsem ti dal nahoře... a tady je další přímo s tou inovovanou grafikou 1650Super.
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... ik-10.htmlKde je zajímavý tento text: "Radeon RX 5500 XT 4GB je celkově příjemná a dobrá grafika, která dostála očekáváním. Problém je současná realita cen a nákladů na výrobu. Pokud bychom ignorovali předchozí generace a bazarovou nabídku, byla by RX 5500 XT 4GB skvělá. Současně je lepší než konkurenční NVIDIA GTX 1650 SUPER 4GB, kterou ovšem musíme výrazně ocenit za fakt, že je opravdu mnohem lepší než mizerný odpad jménem GTX 1650, která stále stojí podobné peníze! Ale AMD tohle kolo souboje vyhrálo už teď, a s další optimalizací NAVI a zaváděním do nových konzolí a tomu odpovídající optimalizaci her, bude náskok narůstat. Radeon RX 5500 XT je z nové generace grafických karet do 5 tisíc korun jasně nejlepší. AMD k ní dodává výborný software a inovované ovladače s řadou zajímavých a užitečných technologií a díky NAVI architektuře, která míří i do nové generace konzolí, se dá očekávat technická použitelnost této karty mnoho dalších let, což je a bude velká výhoda proti NVIDIA"
Je třeba si říct, že srovnáváme novinku od AMD se starší technologií Nvidia což je i v této recenzi zmíněno.
A pokud to bude tak jak se píše a konzole a vše co se točí okolo her půjde cestou "Navi" je lepší volba jít do Radeonu a pro mě dává větší smysl 8GB verze, kterou pokud by situace nastala snáž se prodá než verzi 4GB tu už pak asi nikdo chtít nebude...
Asi nejvýstižnější je tenhle komentář z testu : "Ale dost lamentování nad tím, že dnes je prostě všechno dražší a staré zlaté časy levných komponent jsou pryč

"
Jinak moc děkuji za osvětlení okolo HDD četl jsem to i v souběžném dotazu tady v sekci PC sestavy.
Zároveň děkuji i Dočkaláčkovi za popíchnutí k dostudování (nalezení si) informací . Za mě už jsem tu řešil vícero věcí a zpětná odezva tu dřív byla lepší - byla tu větší ochota tazateli, který tápe (každý není z oboru IT) vysvětlit pojmy....
Edit: jsem zapoměl vytáhnout z testu to nejdůležitější pořřád se tu bavíme o hraní ve FullHD a tam má navrch nad GTx 1650Super i rx5500 verze se 4GB až při vyšších rozlišeních se výkon srovnává... A 10% navíc není málo...