Stránka 1 z 1

problematicky & pomaly SSD v noteboku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2009 19:22
od aquila
vzhladom k tomu, ze moj dell latitude X1 mal 1,8" 4200 otackovy 60 gb disk, tak som si myslel, ze kupou SSD disku mu vyrazne pomozem, bohuzial opak je pravdou.

citanie a kopirovanie sice ide ozaj neuveritelne rychlejsie, ale pri klasickych aplikaciach typu firefox, office, mu trva chvilku kym nieco zobrazi (proste sa cely system freezne) a potom vystrli ako z gule ..

skusal som aj kde ake tweaks, vypnut virtualnu pamat, prefetch a co ja viem co, ale system sa o moc nezrychlil.

moze byt problem

konkretne som kupil 64gb photofast g-monster V2, ktory by mal byt docela dobry..

http://www.photofast.co.jp/gmon18_v2.html

je to normalne spravanie ? ale chyba systemu/windows xp ?

p.s. bohuzial upgrade notebooku je problematicky, lebo teraz ziadny book bez mechanickych casti (rozumej ventilatora) nie je .. lezi mi tu vedla toshiba R500, ale ide do sveta, lebo je hlucna ..

Re: problematicky & pomaly SSD v noteboku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2009 21:48
od rousini
Dceři jsem na nejshitoidnější SSD Aspire One by Mounfield nainstaloval FlashFire SSD a Wxp se staly použitelnými.
Je tam pár zásad, které snad někde vygooglíš - FAT32, swap off, AHCI off, ale to už vařím z vody...

Re: problematicky & pomaly SSD v noteboku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2009 22:27
od Maročan
No nikde jsem v popisku neviděl, zda-li má disk cache. Já mam SSD od Corsairu se 64MB cache a nikdy se mi nestalo (ve dvou noteboocích s různým OS), že by zamrzal systém. U disků bez cache je to trochu problém.

Pokud máš hodně ramky a nepotřebuješ swapfile, tak ho klidně vypni, vypni si indexování disku, dále vypni plánovanou defragmentaci a službu superfetch, převeď si cache prohlížeče internetu a dočasné soubory systému na ramdisk. Já to takto mám na VISTách i XPčkách a v pohodě, minimalizuje se tak i opotřebení SSD.

Re: problematicky & pomaly SSD v noteboku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2009 23:50
od aquila
hm ako pozeram, tak cache ozaj nema, to ma az verzia V3.

s tou fat32 to dufam, nenni myslene vazne, to nemam ani na externom disku :)

swap som vypol, vypol prefeth, aj indexovanie a nist nepomohlo :( s ram diskom to tiez neni zly napad ..

skusil som ale na na druhu stranu nainstalovat teraz este windows 7 enterprise a tam sa zjavne prejavil SSD v plnej krasne.. az nechapem aky je ten system rychly.. este to budem chvilku testovat a asi mi nic ine nezostane ako prestupit na windows 7 ...

zatial "vymienam" disky podla potreby.. ale pod windows 7 je system _vyrazne_ pruznejsi..