Stránka 1 z 1

Jak rozběhat NCQ ?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2006 21:32
od dodoX
Může mi někdo poradit jak rozběhat NCQ mod u disků se základní deskou Asus P5LD2 standart ?? Jaké ovladače použít ? RAID nemám...

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2006 23:10
od JakubL
No, NCQ bývá spíš problém vypnout. Jen vím, že SATA II jsem rozchodil jen s originálními ovladači nVidia (nikoli s těmi v Windows), které jsou prý právě potřeba jen pro RAID. Měly by být na CD k desce.

Re: Jak rozběhat NCQ ?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2006 02:03
od Tonda-B
dodoX píše:Může mi někdo poradit jak rozběhat NCQ mod u disků se základní deskou Asus P5LD2 standart ?? Jaké ovladače použít ? RAID nemám...I/quote]


Disky musí být přepnuté do SATA II nastavení.

Z CD si musíš udělat disketu a z ní přes F6 nainstalovat AHCI driver.

PS: Doufám, že ho nechceš rozběhat u PATA disků.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2006 06:00
od adams
promazán OT.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2006 10:10
od Ronaldok
Mam desku A8N-E s nForce4 oba disky co mam umi NCQ, jak poznam ze je tahle funkce aktivni???

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 2. 2006 15:19
od gaboun
Napr u disku Hitachi je treba stahnout z jejich stranek specialni programek, nabootovat do dosu, spustit ho a zapnout NCQ..je tam moznost i spousty jinyho nastaveni a informaci. Deska by to mela podporovat standartne..vyzkouseno na ASUS P5LD2 a Hitachi T7K250