Stránka 1 z 1

Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 15:12
od Maritin
Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Mám v přízemí wifi router. Do horního patra vyvedené UTP, které chci dát do switche. To není ještě problém.. Ale chtěl bych se optat, jestli můžu dát za swich další router, který by šel na dvůr. Jsem na optice, takže by to bylo: Optický převodník - router v přízemí - switch v patře - router na dvoře.
Děkuji moc za odpověď.

Re: Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 15:33
od JirkaVejrazka
Ano. U toho noveho routeru to zapoj do LAN portu a vypni na nem DHCP, pokud tam nechces delat oddelenou sit.

Re: Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 18:28
od soban
Proč by to nešlo?

Na konci použij router jako AP.

Jak na to prostuduj Jak použít wifi-router nebo wifi-modem-router jako access point pokud router nejde přepnout v menu na AP.

Re: Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 19:34
od Maritin
Ok, takže pokud tomu správně rozumím.
Teď to bude přípoj jen router - router pomocí kabelu. Takže na druhém routeru vypnout DHCP, případně změnit IP adresu. Např. 192.168.0.1 bude první router, tak druhý bude 192.168.1.1.
Jak do budoucna přidám switch mezi tyto dva routery, tak by to mělo jet stejně, protože switch je jen rozdělovač adres. Je tomu tak?

-- 9. 4. 2020 19:35 --

Ok, takže pokud tomu správně rozumím.
Teď to bude přípoj jen router - router pomocí kabelu. Takže na druhém routeru vypnout DHCP, případně změnit IP adresu. Např. 192.168.0.1 bude první router, tak druhý bude 192.168.1.1.
Jak do budoucna přidám switch mezi tyto dva routery, tak by to mělo jet stejně, protože switch je jen rozdělovač adres. Je tomu tak?

-- 9. 4. 2020 19:41 --

soban píše:Proč by to nešlo?

Na konci použij router jako AP.

Jak na to prostuduj Jak použít wifi-router nebo wifi-modem-router jako access point pokud router nejde přepnout v menu na AP.


Ok, takže pokud tomu správně rozumím.
Teď to bude přípoj jen router - router pomocí kabelu. Takže na druhém routeru vypnout DHCP, případně změnit IP adresu. Např. 192.168.0.1 bude první router, tak druhý bude 192.168.1.1.
Jak do budoucna přidám switch mezi tyto dva routery, tak by to mělo jet stejně, protože switch je jen rozdělovač adres. Je tomu tak?

-- 9. 4. 2020 19:41 --

Maritin píše:Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Mám v přízemí wifi router. Do horního patra vyvedené UTP, které chci dát do switche. To není ještě problém.. Ale chtěl bych se optat, jestli můžu dát za swich další router, který by šel na dvůr. Jsem na optice, takže by to bylo: Optický převodník - router v přízemí - switch v patře - router na dvoře.
Děkuji moc za odpověď.


Ok, takže pokud tomu správně rozumím.
Teď to bude přípoj jen router - router pomocí kabelu. Takže na druhém routeru vypnout DHCP, případně změnit IP adresu. Např. 192.168.0.1 bude první router, tak druhý bude 192.168.1.1.
Jak do budoucna přidám switch mezi tyto dva routery, tak by to mělo jet stejně, protože switch je jen rozdělovač adres. Je tomu tak?

Re: Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 19:53
od soban
Co nechápeš na návodu na který jsem dal odkaz?

A pokud první router má 192.168.0.1 tak si na druhý nastav 192.168.0.2 prostě aby jsi se pak na něj dostal, vypnout na jednom DHCP server v jedné síti může být pouze jeden DHCP server.

Re: Zapojení router - switch- router

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2020 20:01
od Maritin
Díky, radši se optam než udělat něco špatně. Ještě jednou díky