Zpomalený internet

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod AbcdXyz 1. 4. 2020 14:39

Zdravím, chtěl bych se zeptat, čím by mohl být způsobený problém, který mám: jednou za čas (třeba 3x za týden) se mi zničehonic extrémně zpomalí internet na mém počítači, aktuální rychlost cca 5 Mbit/s podle rychlost.cz, upload dokonce jen 0.83 Mbit/s. Reálně se spousta stránek nenačte vůbec a prostě zahlásí při načítání chybu, ostatní se načítají velmi pomalu. Projevuje se to jen na mém pc, na dalších pc a jiných zařízeních připojených na stejnou WiFi ne (na mobilu mi rychlost.cz aktuálně ukazuje cca 50 Mbit/s). Na jiných zařízeních se to nikdy neděje, z čehož usuzuju, že problém je v počítači a ne v routeru. Ale na druhou stranu jsem nenašel žádný jiný způsob, jak to opravit, než vypnout a zapnout router. Restart počítače ani odpojení a následné připojení pc k internetu nepomůže a samo se to připojení bez restartu routeru nezrychlí nikdy, ani pokud to tak nechám třeba tři dny. Vypnout a zapnout router pomůže naopak vždy. Což zas ukazuje spíš na chybu v routeru, ale ta by se asi projevila i na jiných zařízeních.
AbcdXyz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 1. 4. 2020 15:53

A počítače jejich OS, připojení atd jsou navlas stejné?
polda
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod meda2016 1. 4. 2020 17:43

Já po dávných zkušenostech mám na routeru nastavený automatický restart ve 3:00 ráno každý den.
meda2016
Junior


Odeslat příspěvekod AbcdXyz 10. 4. 2020 14:43

polda píše:A počítače jejich OS, připojení atd jsou navlas stejné?


Počítače jsou různé, OS jsou různé (na počítačích jen různé Windows, mobily pak Android a iOS). Jestli je připojení navlas stejné - to nevím, co znamená. Jinak přes wifi jede i televize, vše je bez problémů, jen na tom jednom počítači se internet jednou za čas zpomalí. Je to Acer Aspire V3 a OS Windows 7, jestli jsou ty informace nějak užitečné.

Od chvíle, co jsem tu ten příspěvek napsal, se to nestalo. Ale někdy se to stane i třeba ve třech dnech po sobě. Kdyby pomohlo odpojit jen ten jeden počítač od internetu a zase ho připojit, pochopil bych, že problém je v počítači. Ale prostě nechápu, proč ze všech vyzkoušených možností funguje jen restart routeru a zároveň se ten problém na žádném jiném zařízení neprojevuje (a dřív se neprojevoval ani na tomto počítači).
AbcdXyz
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků