Může OEM WIN XP migrovat? VYŘEŠENO: NEMŮŽE!

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 1. 2010 05:08

To je marný - přečtěte si licenční smlouvu a to pozorně.Přečtěte si ještě jednou co dotyčný piše a tim končim.Co chtěl opravovat?Ma starý PC,původní padl,na STARÝ CHCE dát OEM z jineho - procesu se řiká migrace .Migrace OEM na jiný stroj je zakázaná tečka.Co může nemůže je mně celkem jedno jedno.
Takže
Kód: Vybrat vše
Otázka zněla, zdali může OS OEM migrovat z jednoho počítače na jiný (starší počítač z druhé ruky), pokud původní zanikne havárií mainboardu a dalších komponent a co OEM vlastně zakazuje?

Citaci jsem sem hodil,odkaz na licenci taky a na starý stroj licenci převest nemůže - po x té a všichni to chapou mimo Vás.Aby jste totiž dosahl požadovaného musite na lince zamlčet par detailů - napřiklad že starý stroj neexistuje...
Zajimavá oprava ,dotyčný jasně řekl přenášim - starý zanikl a vy jako kolovratek tu pišete o opravě.Tak jinak at to ukončime - nemůže.A můžete zkoušet milion důvodů jak by mohl a bavíme se o situaci kteröu dotyčný popsal.Nebudeme to stačet na ja o voze ty o koze aby člověk smiřlivě napsal no to by šlo...ne nejde ,není to legalní.
Samozřejmě jde řict že umřela jen deska a procesor a zkusit to ukecat -o to dotyčnýmu lautr nejde jestli to někdo může zjistit že kecá.....Ani jedna věc se netýká threadu - thraed se týká toho jak je to s výkladem licence.Neexistuje stroj - licence je nepřenositelná.KONEC.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrfilipi 8. 1. 2010 09:42

Já jsem se jen snažil pisateli původního dotazu poradit, jak situaci řešit. Pokud pisatel původní PC, zaniklé smrtí MB, má (někde ve skříni, garáži, dilně, ...) tak si myslím, že situace je řešitelná. Pokud ho nemá, není co řešit, nemá co migrovat. Pokud má jen samolepku tak taky migrovat nemůže, o tom není pochyb.

Takže dotaz na pisatele původního dotazu - máte fyzicky ještě PC s mrtvým MB?

Petr Filipi
petrfilipi
Junior

Odeslat příspěvekod jagd 8. 1. 2010 10:09

* Může, ovšem za předpokladu, že při aktivaci odešle parametry původního stroje ...
- - -
# Kdo ví, jak na to, neptá se; tečka.
- - -
Windows - okna virům otevřená dokořán.
jagd
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 8. 1. 2010 10:33

petrfilipi píše:Dle mého názoru OEM verze zakazuje výměnu MB, pokud tento MB funguje.


V tom se bohužel mýlíte, OEM verze zakazuje výměnu MB s výjimkou výměny v rámci záruky, která musí být doložena příslušnými doklady. Pokud MB přestane fungovat po uplynutí záruky, OEM licence tím zaniká.

Jestli přesvědčíte pracovníka na aktivační lince nebo ne nemá s legalitou nic společného.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrfilipi 8. 1. 2010 13:21

Teď jsem mluvil s Adamem Střižinskym (nebo tak nějak) z centra zákaznických služem společnosti MS (kdo mi nevěří, může vytočit 841 300 300, stisknout 1 jako že chcete aktivovat vaši licenci a pak nic nemačkat a počkat, až vás automat přepojí na člověka). Reaktivace je možné provézt kdykoli po smrti základní desky, ať už je to v záruce nebo mimo záruku. Ono je totiž těžké říci, co je to záruka. Když prodám sestře PC a dám ji doživotní záruku (což jistě provézt mohu), bude ji mít (tu záruku).
Ještě jednou cituji z tohoto článku: http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx: "V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. Zákazníci, kteří provádějí často obměnu jednotlivých komponent počítače by měli využít krabicovou licenci Windows, která je pro tyto účely vhodnější a je možné ji přenášet na nový počítač."
Konec citace. Pochopil jsem to tak, že není možné reaktivovat OEM WXP po výměně funkčního bordu za jiný, ale je možné vyměnit (a poté případně reaktivovat) PC po smrti kterékoli jeho komponenty, a to včetně MB.
petrfilipi
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 8. 1. 2010 13:34

Zajímavé, dřív byl vyžadován doklad o záruční výměně MB, možná už to přehodnotili.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 8. 1. 2010 14:15

Nic neprehodnotili. Proste si to jen kazdy zamestnanec MS vyklada po svem, stejne jako jine veci. Je v tom bordel, neni treba si nic namlouvat.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 1. 2010 19:26

Nechtěl sem sklouznout do toho že se začne míchat migrace -a to jak z migrace udělat poruchu.Že to jde ví každý myslím a není třeba volat na linky kde na deset otazek dostanete 11 rozdílných odpovědí jak je leta letoucí známo.
Zkusím to jinak a fakt na lince může tvrdit co chce.
Kód: Vybrat vše
Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny

Jine doložení poruchy znamená zkuste to ukecat...Můžete to ukecat ale nemusíte.Neboli nárok se absolutně nezakládá bez potvrzení nezpochybnitelneho - tedy doklad.Ale možnost otevřená je.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod the_klima 16. 1. 2013 14:15

Prosím Vás, máte někdo zkušenost s výměnou CPU u PC s OEM Windows XP? Bude třeba znovu aktivovat nebo to projde....?
the_klima
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků