Fórum Živě.cz

Víc lidí víc ví
Právě je 6. 3. 2021 05:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2021 18:15 
Offline
Kolemjdoucí
Zdravím,

Nejsem si úplně jistý kam jít s tímto dotazem, tak snad nejsem úplně mimo.
Potřeboval bych pomoct. S kamarády hrajeme factorio, jsme spojeni přes aplikaci logmein Hamachi a když se připojuji do hry trvá stahování mapy neúnosně dlouho.
Stahuje se vždy několik Mb, ovšem rychlostí vždy kolem 3,5 KB/s! Takže se na kamarádovo mapu připojuji třeba 30 minut, s rostoucí mapou už i déle a déle.
Třetímu kamarádovi trvá stejný proces asi 5 vteřin.
Internet máme sice pomalý, ale rozhodně ne tak moc.

Nevíte náhodou prosím někdo co s tím?

Předem děkuji za odpověď,
Jirka


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2021 19:01 
Offline
Junior
Teď budu jen hádat - Hamachi děla virtuální adapter LAN. Někdy má konflikt s mediálním SW. Zkus s tím laborovat. Zakazat v adapterech a tak. Nebo se podivej, co startuje na pozadí v MSCONFIG.
https://support.logmeininc.com/hamachi/ ... g-selfdiag


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2021 10:48 
Offline
Junior
Uživatelský avatar
Ideální byste měli si zařídit veřejnou IP a přesměrovat porty pro Factorio, abyste nemuseli přes Hamachi a mohli se připojovat přímo. Nám Hamachi často různě nefungovalo nebo běželo pomalu.

_________________
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2021 17:46 
Offline
Kolemjdoucí
meda2016 píše:
Teď budu jen hádat - Hamachi děla virtuální adapter LAN. Někdy má konflikt s mediálním SW. Zkus s tím laborovat. Zakazat v adapterech a tak. Nebo se podivej, co startuje na pozadí v MSCONFIG.
https://support.logmeininc.com/hamachi/ ... g-selfdiag


Očividně tomu rozumíte lépe než já, to jsem rád,
Co jsem pochopil tak ano, vytvoří to jakoby LAN síť, takže se dají hrát hry v multiplayeru i když je člověk nezakoupí. Protože většinou lan spojení funguje i ve verzích zadarmo.

Omlouvám se, ale nemohl byste mi popsat co mám dělat trochu víc polopatě?

Jinak spojení funguje, jen se hrozně pomalu stahuje ta mapa. Hamachi self-diagnostic říká že je vše bez problému.

-- 13. 1. 2021 19:04 --

satikcz píše:
Ideální byste měli si zařídit veřejnou IP a přesměrovat porty pro Factorio, abyste nemuseli přes Hamachi a mohli se připojovat přímo. Nám Hamachi často různě nefungovalo nebo běželo pomalu.


Můj poskytovatel internetu by za ní chtěl 250 Kč měsíčně :-|
To se mi úplně nevyplatí... Šlo by to nějak levně (nejlíp zadarmo, ale to asi nejde, leda trial)?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2021 13:41 
Offline
Junior
Uživatelský avatar
Ostatní kamarádi by to neměli levněji? Někde to poskytovatel dává k některým vyšším tarifům i zadarmo.

_________________
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 17. 1. 2021 12:27 
Offline
Kolemjdoucí
Bohužel zdarma to nemají, jestli levněji jsem zatím nezjistil.
Není jiná možnost jak získat veřejnou IP adresu?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Factorio - pomalé stahování mapy, logmein Hamachi
Odeslat příspěvekNapsal: 17. 1. 2021 15:29 
Offline
Pokročilý
Ano je pořídit si plnohodnotné připojení k internetu :-)

Ale protože IPv4 došly tak co je mají ISP nasyslené tak je většinou dávají za příplatek a u některých je ten příplatek nehorázný.

Pak můžeš zase získat IPv6 ovšem tam je zase problém že né všichni ISP IPv6 poskytují a někde taky za to chtějí poplatky.

Takže v reálu se koupě veřejné IP nevyhneš, teď jde o to u koho to bude levnější a zda bude mít dostatečný upload a i download.

_________________
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group