Fórum Živě.cz

Víc lidí víc ví
Právě je 6. 3. 2021 05:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2015 10:52 
Offline
Junior
Dobrý den,
pustil jsem IObit Malware Fighter a divil se, proč už to trvá asi 2 hod. Pak jsem si všiml, že SW prohledává Složku Users/All Users a pak následují snad 30x zasebou Data Aplikací/Data Aplikací /Data Aplikací atd atd.
To je asi špatně ne?
Zajímalo by mě, proč se to asi stalo, abych se tomu po reinstalaci W7 vyhnul.
Uměl by mi někdo pls poradit?
jj

_________________
PC Intel Core(TM)i5 CPU 650 @ 3,49 GB RAM, GeForce GT 610, Win10


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2015 11:30 
Offline
Taťka moderátor
Uživatelský avatar
Rychle ten kram vyhodit a stahnout MBAM.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2015 16:08 
Offline
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Mate v počítači nejakú škodnú. Vykonajte kontrolu v tomto rozsahu:

1. Najskôr sa presvedčte o tom, či zdroj problémov nie je nainštalovaný v počítači (Ovládací panel - Programy). Ak je v zozname zapísaný nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho.

2. Použite softvér AdwCleaner. Všetko čo nájde odstrániť.

3. Odvírujte počítač použitím softvéru MBAM free verzia: https://www.malwarebytes.org/.
Všetko čo ešte nájde odstrániť.

Bod 2 a 3 sa odporúča vykonať v núdzovom režime systému.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2015 16:55 
Offline
Junior
Děkuji Vám oběma za rady !
dunato.
jj

_________________
PC Intel Core(TM)i5 CPU 650 @ 3,49 GB RAM, GeForce GT 610, Win10


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2015 11:31 
Offline
Junior
Tak to pomohlo ! Děkuji znovu za pomoc ! jj

_________________
PC Intel Core(TM)i5 CPU 650 @ 3,49 GB RAM, GeForce GT 610, Win10


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 19. 6. 2016 10:20 
Offline
Junior
Tak už mám ten problém znovu:
C/Document and Settings/All User/Application Data/Application Data/Application Data/Application Data/...5x
Nechal jsem hledatAdwCleaner i MBAM, ale tentokrát to nepohlo.
ad1/ Ono se lehce řekne "Ak je v zozname nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho" , ale všechno nejdou jen moje programy, ale je tam i plno systémových souborů a jak poznám který tam nepatří, abych to všechno neshodil?
Já vím, že na to není jednoznačná odpověď, ale teď nevím, co dál...
Smazal jsem i to (skoro nic), co našel Avast a Panda a NIC.
jj

_________________
PC Intel Core(TM)i5 CPU 650 @ 3,49 GB RAM, GeForce GT 610, Win10


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 19. 6. 2016 10:47 
Offline
Junior
Uživatelský avatar
AVAST (Free) má blíž k viru než k antiviru. Pořiď ESET, Norton, Bitdefender, Aviru, nebo jiný normální antivir.

_________________
ASUS Maximus VIII Ranger, i7 6700K, MSI GTX 980 4GD5T OC, Kingston HyperX Fury 32GB 3000Mhz, HyperX 3K 240GB + V300 120GB, Samsung EVO850 500GB, WD Black 2TB + Green 3TB, Fractal ARC XL
BenQ GW2765HE, Razer Mamba Tournament, Patriot V760 RGB, HyperX Cloud


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 19. 6. 2016 11:31 
Offline
Junior
Naprosto zbytečně plašíš - je to prostě jen zacyklený symbolický odkaz a je to docela normální (i po čerstvé instalaci jich najdeš několik včetně toho, který jsi našel). Bohužel ta aplikace si s tím zřejmě neumí poradit...


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 19. 6. 2016 12:01 
Offline
Junior
Tak díky za odpovědi: Už je mi líp.... jj

_________________
PC Intel Core(TM)i5 CPU 650 @ 3,49 GB RAM, GeForce GT 610, Win10


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2021 21:28 
Offline
Kolemjdoucí
Teď jsem narazil na tohle starší vlákno, protože jsem se taky naštval...
Když ve Windows 7 Professional (x64) spustím v Průzkumníku vyhledávání, anebo např. se spustí automatický sken antiviru, tak se to na té složce C:\\ProgramData\Data Aplikací prostě zacyklí a nemá to konec. Fakt, je to nekonečný proces, protože v každé složce Data Aplikací se nachází další vnořená složka téhož názvu.Takže antivir by mohl hledat donekonečna...
V podstatě tato složka Data Aplikací je "chráněný soubor operačního systému" a v Průzkumníku se zobrazí teprve po zrušení zaškrtnutí volby Skrýt chráněné soubory operačního systému (doporučeno), a vypadá to, jako že se jedná o zástupce složky Application Data (anebo je to naopak?), která se ale chová naprosto stejně - v každé je další podsložka Application Data.

Nevím ale, zdali mají stejný obsah - viz přiložený snímek:
Obrázek
https://drive.google.com/file/d/1WB3vjriMkie1VtIVgMOfQ_Y2UDHySpMl/view?usp=sharing

Podle mne je to dílo nějakého šíleného snaživce od Microsoftu, který anglický název složky "Application Data" chtěl mermomocí "počeštit", aby po nainstalování OS byl i její název "heskitschezki" jako i dalších složek, a takhle kuriozně si to vyřešil "po svém". :-!
Jednou při dalším vyhledávání na disku C:\\ jsem to už nevydržel a "zástupce" Application Data (má totiž typickou ikonku "zástupce" s tou šipečkou) jsem prostě smazal, abych zabránil zacyklení. Všechny nainstalované programy přestaly fungovat, musel jsem přeinstalovat Windowsy. :grr:
To mě teda podržte, to jsem nevěděl, že smazání pouhého zástupce má za následek totální krachnutí systému! :shock:

Výsledek: Na disku C:\\ se zasekne jak vyhledáván í, tak i skenování... :-S
Proto, při vyhledávání musím pokaždé stanovit, do jaké hloubky to má hledat. 8-) Bohužel, u antiviru se to nastavit nedá. Pokud víte o nějakém, který to umí, sem s ním!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2021 08:35 
Offline
Expert
Uživatelský avatar
To by mě zajímalo, co jsi v tom počítači prováděl. Ty jsi měnil oprávnění složek? Nebo jsi svému uživateli přidělil nějaká nadstandardní oprávnění? Co jsi instaloval před tím, než se to začalo dít?
Do složky, kam odkazuje ten zástupce, nemáš mít prostřednictvím tohoto zástupce vůbec přístup ani v případě, že jsi ve skupině administrátorů, při klepnutí na zástupce nemáš vidět obsah a tedy i hledání nebo uživatelem spuštěný antivirový program má tohoto zástupce ignorovat.
Mimochodem, nepochopil jsem, jestli mluvíš o vyhledávání ve Windows, nebo o nějakém doinstalovaném programu.

Jinak každý slušný antivirus by měl mít možnost vyloučit soubory nebo složky z prohledávání. Neexistuje důvod prohledávat obsah zástupců, tedy toho zástupce z kontroly klidně vyluč úplně. Problém možná bude, že těchto zástupců je v počítači více, například každý uživatel má jednoho ve svých uživatelských datech, takže blbnout může teoreticky každý z nich.


Naposledy upravil vladimir dne 15. 1. 2021 09:05, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2021 08:55 
Offline
Kolemjdoucí
> při klepnutí na zátupce nemáš vidět obsah a tedy i hledání

V TotalCommanderu se fakt neotevře, ale IObit Malware Fighter si ho otevřel.
Už to ale "Vladimíre" neřeš! Je to 5 let stará věc a mě už dávno přestala zajímat.
Malware Fighter už si toho také nevšímá.
Děkuji moc za snahu - jj


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2021 09:06 
Offline
Expert
Uživatelský avatar
Však neodpovídám tobě, ale Ferdinandovi, který dotaz položil 14.1.2021.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Složka Data Aplikací je v PC asi 30x za sebou
Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2021 13:11 
Offline
Junior
Ferdinand píše:
.....musel jsem přeinstalovat Windowsy. :grr:
To mě teda podržte, to jsem nevěděl, že smazání pouhého zástupce má za následek totální krachnutí systému! :shock:

Ferdinande z roku 2021, Windows přeinstaluj na zformátovaný disk. Ten problém ti musel způsobit nějaký špatně napsaný program, nebo se poškodil zápis v tabulce rozdělení disku a je špatně interpretován. Zkontroluj si kvalitu disku S.M.A.R.T. Po správné čisté instalaci nic takového nemůže vzniknout.


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group