Podvržená adresa?

O doménách, registrátorech, technologii

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dabors 25. 4. 2023 08:48

Zdravím, dostal jsem nabídku spolupráce při obchodování s kryptoměnami, přitom jsem obdržel odkaz na
burzu Bitpanda, ale na "mezinárodní" verzi na adrese
"https://bit.lshtjtpk9.cc/wap/#/" .
Zkoušel jsem obchodovat ve spolupráci s člověkem na druhém konci světa a v menších částkách to funguje. Ale přemlouvá mě na větší investici. Dalo by se zjistit, zda tato doména může být důvěryhodná? Mám to jištěné heslem, ale to se mi zdá málo. Díky za každou radu.
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 4. 2023 09:01

Za mě je to evidentní podvod.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod eviljack 25. 4. 2023 09:24

Zrušit účet a zapomenout na to.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 25. 4. 2023 12:25

Vazne se na to musis ptat? Na 99% se jen ceka na tvou "vetsi investici" a pak uz se nikde nikoho nedovolas. Adresa pravdepodobne prestane existovat.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dabors 25. 4. 2023 12:52

Díky, stále hledám, kde je háček. Při každém tradingu (při příhodných podmínek, které nastávají asi 1x týdně) se dá dosáhnout zisku 20%, a funguje to ..což při větším vkladu je to 30%. a stále "hecuje" k dosažení vyššího vkladu. Jasně, sbalit prachy včas a zmizet ..
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 25. 4. 2023 13:06

A uz jsi ty penize realne videl (tj. jsou v tve vlastni penezence, ke ktere mas pristup jen ty), nebo jen na nejake strance ukazuje hezka cisla?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dabors 25. 4. 2023 13:49

Ano, dvakrát jsem převedl už část peněz zpátky do mé kryptopenezenky a prošlo to normálně. Také ona sama, která mě to učí řekla, abych to udělal. Samá prý vydělala už dost peněz a nechce si to nechat jen pro sebe..
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 25. 4. 2023 14:07

jojo, postupne ziskavani duvery :) Utec dokud muzes.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 4. 2023 14:30

dabors píše:Samá prý vydělala už dost peněz a nechce si to nechat jen pro sebe

Jak typické tvrzení pro podvody.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 25. 4. 2023 14:34

Jak typické tvrzení pro podvody.

Co tim myslis? Na svete je toiik lidi, co se radi podeli s neznamym clovekem na druhe strane sveta a jeste mu venuji svuj cas :) Ja dostavam prakticky denne zpravu od ruznych chudaku co jsou shodou okolnosti zrovna na cestach a nemuzou se dostat ke sve BTC penezence kde maji 0,7BTC a proto mi posilaji sve prihlasovaci udaje, abych za ne nekam poslal platbu :)
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dabors 25. 4. 2023 15:11

Je to tak, že na mnou uvedené adrese jsem si zřídil svůj účet a mám přihlašovací údaje, které znám jen já. Kromě toho autorita, zajišťující bezpečnost webu - https je renomovaný subjekt ( ano, Čína), nevím, zda je snadné,aby tato adresa tak lehce zmizela, pokud tam budu mít peníze já. Vypadá to dost důvěryhodné a pokud je to přece jen podvod, je geniálně vymyšlený a propracovaný.
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 25. 4. 2023 15:21

Ať hledám jak hledám, tak nikde žádný info k doméně > jednoznačně podvod.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 25. 4. 2023 15:24

Udaje cele domeny jsou skryte, takze nedohledas komu patri. Kdo podepsal TLS certifikat neni podstatne. Ta domena muze zmizet lusknutim prstu, doslova behem par vterin. Neni na tom nic sofistikovaneho. A vubec never tomu, ze udaje k uctu znas jen ty. Tohle vypada presne jako stranka ktera funguje jako "proxy" prave proto, aby znala tvoje prihlasovaci udaje (presne takove kopie realnych stranek obcas take delam v ramci svych pracovnich povinnosti).

Nejpodstatnejsi otazka je, jak jsi k "bit.lshtjtpk9.cc". Pises "dostal jsem nabidku spoluprace" - osobni doporuceni z oka do oka to asi nebylo, ze?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krakatoa 25. 4. 2023 15:51

"Při každém tradingu (při příhodných podmínek, které nastávají asi 1x týdně) se dá dosáhnout zisku 20%, a funguje to"

Nenapsal jsi časový údaj k těm 20 %, předpokládám, že patří k tomu týdnu.
Takže dejme tomu vklad 1000 Kč.
První měsíc 1000 Kč * 1.2^4 = 2073 Kč, vybereš 1073 Kč a budeš již v plusu, bank bude opět 1000 Kč.
Po jedenácti měsících (48 týdnů) např. stylem 15 % do banku, 5 % vybrat:
bank 819 400 Kč, vybráno 1073 Kč (první 4 týdny) + 272 800 Kč (48 týdnů)
... a to z jednoho 1000 Kč
To se ti zdá málo po jednom roku? To ti nestačí?
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod dabors 25. 4. 2023 16:00

Ano, stačí. A to mě právě znepokojuje: říká, kdo ví, co bude za 10 týdnů (takhle jsem jí to spočítal taky, že do 8 týdnů můžu dosáhnout min. limitu pro lepší podmínky základ 30 tisíc dolarů. Není důvod, proč do toho cpát další peníze. Ona se drží za hlavu, že už jsem mohl být dneska bohatý :-). Asi jiná měřítka, no ..
Jinak jsem studoval různé verze podvodů s kryptoměnami, něco podobného jsem tam ale neviděl

-- 25. 4. 2023 17:16 --

JirkaVejrazka píše:Nejpodstatnejsi otazka je, jak jsi k "bit.lshtjtpk9.cc". Pises "dostal jsem nabidku spoluprace" - osobni doporuceni z oka do oka to asi nebylo, ze?

Teď je otázkou, jak je v tom zapojena ta ženská, která mě kontaktovala přes Instagram. Protože pokud algoritmus funguje (a zjevně funguje, protože mi dává jeho výsledky k dispozici), proč by podstupovala podvod, když může zbohatnout sama, jiná věc je, pokud je i ona v riziku zmizení domény. Údajně se tím zabývá 5 let. Ale jistě, zmizet může doména klidně zítra. U ní to spíš vidím na "ojebávání" daňových úřadů USA :-)
dabors
Kolemjdoucí

Další stránka