Jakou roli hraje cena ve vašem rozhodování o hostérovi?

Hardware, web hosting, server hosting a housing, peering

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod DaliborKalab 21. 6. 2005 12:32

Jak velkou roli hraje cena služeb ve vašem rozhodování, na který server umístíte svůj web?

Jdete za nejnižší cenou nebo se rozhodujete i na základě dělších parametrů? Kterých? Zajímá vás množství zákazníků, dáte na "dojem ze stránek", hledáte non-stop technickou podporu nebo jiné služby a nabídku? Co je pro vás při výběru poskytovatele webhostingu nejdůležitější?

// adamek.jan - editoval jsem nazev threadu
DaliborKalab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M4rtin 25. 6. 2005 17:44

Uz asi rok provozuji svuj weblog (odkaz v profilu) a musim rici, ze je treba se rozhodnout dle vsech kriterii, ne jen podle ceny. Samozrejme na cene zalezi predevsim, ale neni vsechno zlato, co se tripti :) Pokud provozujete napr. jen svuj vlastni weblog a nevadi vam obcasne vypadky, neni treba vyhazovat penize a zaplatit si neco lepsiho. Na druhou stranu, pokud spravujete stranky napr. cestovni luxusni agenture, neni treba setrit. Vypadky serveru muzou stat na neuskutecnenych objednavkach vic, nez usetrite za webhosting.

Ted trocha osobnich zkusenosti:

Nejdrive jsem mel hosting u web4u, odkud jsem musel odejit z jinych duvodu, nez co se tykaji webhostingu. Na tuto firmu bych nenechal dopustit. Vse resi ihned, bez zbytecnych prodlev, za veci jako domeny 3tiho radu se neplati atd. Dobry a celkem laciny hosting.
Svuj web jsem pak umistil na hosting forpsi.com. Tato firma nabizi formular, kde si muzete navrhnout obsah hostingu a cenu. Bud ji schvali nebo ne. Celkem dobre, bohuzel jsem necetl podrobne podminky, takze po zaplaceni jsem zjistil, ze se treba za domenu 3tiho radu musi platit 100 kc. Nekolikrat se za tohoto pul roku stalo, ze muj server nebyl nekolik hodin globalne dostupny. Za vypadky se nikdy neomluvili.
Ted jsem presel na banan.cz. Vseho je neomezene. mod_rewrite pusten, vstricne jednani, ochotna podpora na icq cely den. Zatim to vypada pekne. 3GB mista za 70 Kc mesicne. Uvidime, jak to pujde dal.

Pred zaplacenim hostingu doporucuji precist si vsechny podminky, at nesplacete po zaplaceni, za co vsechno se musi platit!
M4rtin
Junior

Odeslat příspěvekod doRm 29. 6. 2005 22:15

Jojo, nyní jsem taky na banánu a zatim žádný velký problém. Snad jen můj traffic, ale za to si můžu sám. Je totiž přes 700 GB/měsíc a to se Banánům moc nelíbilo, tak jsems nima dohodl nějaké speciální podmínky (zobrazuju reklamu na svém webu a je to ok). Takže můžu banán jen doporučit. Ještě jedna věc, která by vás snad mohla odradit - maximální počet sql dotazů je 50 000 (toto je maximum ve vyjímečných případech). :wink:
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
doRm
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 20. 7. 2005 10:34

Dneska ty ceny nejsou tak vysoke....Za nejlevnejsi rozhodne ne rozhouje kvalita, a spokojenost zakazniku....
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 30. 11. 2005 12:35

Ja jsem jako verny zakaznik xHosting.cz dostal 2GB za 58,- kč a to pro me hraje velkou cast. Potrebuji misto a to jsem dostal :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Kolemjdoucí