Nastavení confing.php na ic.cz

Hardware, web hosting, server hosting a housing, peering

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Michaal123 29. 3. 2009 15:40

Zdravím. Oběvil jsem dnes náhodou velmi šikovný a nenáročný redakční systém(JUW).Takže jsem se zaregisroval na webhosting ic.Přes ftp jsem tam systém nahrál. PO nějaké době se mi podařilo i spustit instalaci.(Jsem začátečník a v takových věcech se nevyznám).Tak to bych měl.Ale poté to po mě xchtělo upravit konfigurační soubor confing.php .Našel jsem nějaký návod na internetu. Ale nevím si rady s nastavením -mysql_db.Nevím co to je. Tímto prosím o radu jak to nastavit.Přikládám screenshot.
link na screen http://i518.photobucket.com/albums/u345 ... 1238337423
Díky moc :)
Michaal123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 29. 3. 2009 15:49

Konkrétní název databáze (?).
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip Novák 29. 3. 2009 15:55

Jo, je to konkrétní název databáze, u ic.cz je v deafultu její název stejný jako uživatelské jméno k db (položka mysql_user). Koukni do administrace na ic.cz a v menu (databáze mysql - stav mysql) hledej položku Databáze. ;-)
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michaal123 29. 3. 2009 16:27

Díky moc. Bylo to to samí jak ste psali. Pak nastal jiný problém chtělo to změtit atritubuty na chmod 777.To jsem udělal(ale nevím jest-li dobře přes total comander -soubor-změna atributů a napsal jsem tam 77 chmod se tam nevešlo).A samal jsem pak také instalační soubor instal.php. To by bylo vše.Přihlásil jsem se k admin účtu a vyšlo to.Je to nainstalováno.Ale teď je problém jinde. A to že když si načtu tu svou stránku, tak tam nic není :D :( Je tam jem mnapsáno, že tato doména je registrována na ic.cz. Nevíte kde by mohla být chyba? Když už to je nainstalovaný tak se to nezobrazí to je moc :D :( Díky.

EDIT: Tak jsem to oběvil a ta stránka se, ale zobrazuje,ale ne ve formátu název.ic.cz ale v tomto http://www.ctivo.ic.cz/juw1-1//index.php Pokud za cz není /juw1-1//index.php tak se stránka nezobrazí. PO kliknutí na kategorii to na ni nepřejde,ale zas to přejde na ic. Nevíte co s tím?
Michaal123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filip Novák 29. 3. 2009 16:57

Samotný obsah webu máš ještě ve složce juw1-1, asi jsi při kopírování cms na ftp nezkopíroval soubory do kořenového adresáře, ale vzal jsi to i se složkou. Jak z toho pryč? Soubory ze složky juw1-1 přesuň do kořenového adresáře webu.
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michaal123 29. 3. 2009 19:45

Aha. Tak já sem to přesunul z tý složky. ALe když jsem šel na www stránky, tak tam nic nebylo. Tak jsem to zkusil smazat a nahrát znovu.Ale když chci na ic. změnit přes ftp klienta soubor config.psp tak to chce nějaký výchozí adresář.Ať tam napíšu jakoukoliv složku ve tvaru: /název složky tak mi to napíše následující chybu: Nepodařilo se připojit k FTP serveru http://www.ic.cz na portu 21.
Víte jistě, že se jedná o adresu FTP serveru? Ta se často liší od adresy HTTP (webového) serveru. Pro získání pomoci prosím kontaktujte odbornou pomoc svého ISP nebo systémového administrátora.

A tím pádem nemůžu přepsat ten konfigurační soubor. Sice mám dojem, že jsem si upravený soubor stáhl,ale když sem to přepsal tak mi to potom pořád házi při pokusu o další krok instalace JWU nějakou chybu mysql.TeĎ jsem fakt v koncích :(
Michaal123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 30. 3. 2009 10:25

Všechno smaž, smaž databázi. Nahraj to tam znovu (do kořenového adresáře) a znovu nainstaluj.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michaal123 30. 3. 2009 11:49

Už jsem to smazal a přenesl znova. Jenže problém že nevím jak smazat tu mysql databázi. Nemůžu se tam za mnic přihlásit. Nevim jaký to chce jméno ani heslo. V tom co mi poslalo ic.cz to tam není.Napíše to tuto tabulku: http://img3.imgup.eu/p.jpg s pro mě nejasnou větou že požaduje jméno a heslo a za tím nějakou jejich ,,větu" bo co. Zkoušel jsem jako jméno dávat název stránky a různý jeho kombinace ale nic.
Michaal123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filip Novák 30. 3. 2009 12:04

Přístupové informace k phpMyAdminu najdeš v administraci ic.cz - položky Databáze mysql - Stav mysql. :wink:
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michaal123 30. 3. 2009 12:52

ó díky moc. Podařilo se :) Nainstaloval jsme nakonec RC2 redakční systém. Díky hoši moc. MOc si vážím Vaší pomoci.Díky :)
Michaal123
Kolemjdoucí